Tuesday, April 20, 2010

MIMPI LAGI

Hati Mamma at Tuesday, April 20, 2010
Terjaga dari mimpi je sedar-sedar je lagi 10 minit pukul 7.00 pagi..
Syahdu pulak mimpi hari ini..
Jumpa arwah ayah..siap cium tangan dia..

*Tetiba rindu kat ayah :(

Masa jumpa ayah Mamma sangat terperanjat..
Konon-konon dalam mimpi itu
Mamma lama tak jumpa tapi terserempak dengan dia
(memang dah lama..sudah 6 tahun ayah pergi menghadap Pencipta) *sekejap je masa berlalu..
Tu yang salam macam orang lama tak jumpa..
(suasana masa jumpa pulak bawah letupan bunga api yang sgt cantek) *macam new year tp bukan new year pon..macammm...huhu

Ayah sangat berisi dalam mimpi itu..
Dia mengadu domba tah hape-hape..tak hengat..
Borak sakan jugak..*lepas rindu Mamma walau sekejap..
(kami memang kamceng masa arwah masih hidup..siap peluk cium perkara biasa..bergurau senda jangan cakap la..selalu)

**Pada yang ada ibu bapa..sayangilah mereka ketika mereka masih ada..
kalu tidak pasti menyesal..
Macam Mamma, memang tidak menyesal tapi sangat rindu pada ayah..

Yang Mamma pelik..
Cik Ezey pun ada..
Mamma kurang pasti peranan Cik Ezey dalam mimpi Mamma..

Mamma tersedar dan mimpi berlalu macam itu saja..
Masa mula sedar tu rasa macam ayah ada sekitar aje..
2-3 minit baru sedar ayah dah tak ada..*tetiba sedih..

Tengah layan perasaan dengan ayah tadi..
Tetiba Kimi menangis...
Dia cakap..

Kimi :Kepala Kimi berdarah...warghhh...Sakit la..

Mamma cuba sentuh dan tanya kenapa?

Kimi : Pala sakit..darahh..jangan sentuh la...
Mamma : Mana ada darah.. *pelik
Kimi : Sakit neh...

Mimpi agaknya budak neh..
Sampaikan mandi nak pergi sekolah asyik cakap darah lagi..huhu
Masa dalam kereta Mamma tanya kenapa..
Dia cakap terhantuk kat katil pulak..
Ntah la Kimi ni..ye ke tidak.
Rasanya masa tidur tadi tak dengar orang terhantuk pon...
Kimi plak tido kat bawah bantal
Maknanya jauh la dari katil...

6 Tukang Tambah:

makcikrehan on April 20, 2010 at 11:31 AM said...

hoh...buleh doh... tadi awat tak buleh tah

Zamila Omar @ Mohammad on April 20, 2010 at 12:38 PM said...

sebab setting kat comment dahlari la MR..
sedehh sggoh la aku neh..

ezey on April 20, 2010 at 2:41 PM said...

kakakaka...adakah aku watak tempelan atau pelakon utama..hahaha...ke photographer je...

Zamila Omar @ Mohammad on April 21, 2010 at 9:03 AM said...

tah la zey..tetiba plak ko ada..taktau la motif apa dalam mimpi tu..yang pasti leh jumpe mu hilang rindu jugok..hehehe

nn on April 22, 2010 at 7:13 PM said...

oh. sedihnyaa. teringat pernah mimpi arwah adik. :(

semoga roh mereka dicucuri rahmat.

Zamila Omar @ Mohammad on April 23, 2010 at 9:03 AM said...

masa tgh mimpi tu rasa sgt hilang rindu lepas salam tu..
masa terjaga tu mmg sedih..
Al-fatihan untuk diorang..ameenn

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting