Wednesday, April 7, 2010

KEMALANGAN

Hati Mamma at Wednesday, April 07, 2010
Mamma dah la lambat nak pergi kerja..masa kejadian sudah pun jam 8.32 minit pagi (lambat la kan..:p..)..tetiba ada satu kereta nak masuk sambil terhegeh-hegeh lenggoknya..(kereta pun pandai berlenggok ke??)...belakang kereta melenggang (kereta proton) is kereta Honda yang mana belakang Honda itu is kereta Mamma..Nak jadi cerita...kerana kelenggokan kereta proton badigol tu, Honda dan brek mengejut termasuk la Mamma..tapi Mamma sempat lagi paut kereta ke tengah line tapi tak masuk line sebelah.....tetiba datang pulak skuter yang tengah laju pergi hentak buntut kereta Honda dimana skuter tu dibawak olek awekkkss...BERJELEPUK awek tu jatuh ko..nasib baik Mamma tak lenyek dia...lagi 2cm jarak muka kereta Mamma dengan buntut awek tuh..huhuhu..Mamma berhenti turun tengok awek tu, kebetulan abang misai trafik lalu, dia tanya untuk make sure okay pastu abang misai trafik tu pun blah...Mamma pun blah sekali sebab Mamma dah lambat nak masuk PID!...Masa Mamma blah kan..Mamma sempat lagi jeling kereta proton badigol tadi tengah beli tellor..sihat lagi sambil dia tengok eksiden tadi dari jauh!!!...keadaan Mamma menggeletar sampai la Mamma berbelog ni...
*Moral : Jangan la bawak kereta melenggang lenggok macam hettu...sebab tengah jalan orang tak melenggang tapi tak dek la sampai nak memecut....nak masuk simpang kasi la signal jauh-jauh...bukan nak pusing stereng baru nak kasi signal...menyusahkan orang je...

2 Tukang Tambah:

ezey on April 7, 2010 at 9:51 AM said...

aku setuju..sbb aku pun hampir nk accident sbb ..si badigol ni suka suki je masuk simpang tanpa bg signal..dah la aku tengah laju nak memotong kekdahnya....boleh dia masuk simpang kanan..nasib sempat aku brek..kalau x dah langgar keto dia..kalai dia mati aku x kisah..ni kan kalau aku yang mati..sapa nak jawab...hhuhhuhu

Zamila Omar @ Mohammad on April 7, 2010 at 10:56 AM said...

tu la kan zey..kalu kita yg mati sbb kebadigolan dia tu..tak pon org2 yg langgar kete dia dr belakang..cam awek cun tadi tu...(bukan ajal kita dah sampai ke waktu tu???)...hahaha

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting