Wednesday, April 28, 2010

BEG SEKOLAH DAH KOYAK

Hati Mamma at Wednesday, April 28, 2010
Sekolah baru je 3 bulan lebih
Tapi inilah rupa beg Kimi
Ponyalah sekolah ko anak!

2 hari lepas balik sekolah
Macam biasa Mamma cek beg Kimi
Tak ada apa-apa cuma nampak bocor siket aje
Mamma tak puas hati
Mammabelek
Syok duk belek lagi besar bocor dia

Tapi tak salah Kimi jugak
Ini beg tak ada hard cover kat dalam tu..
Kanvas semata..nak menampong berat muatan tak mampu
Bobos sudah beg Kimi
Taruk buku kompon terjelir punya


Pagi semalam pegi sekolah
Kenalah Kimi bawak beg sementara Cap Negeri Melaka neh!

Petang Mamma kena lari cari beg Kimi la pulak
Memandangkan Mamma ni pengikut Mak Cik Cosway
Makanya Mamma beli kat kedai Mak Cik Cosway Cheng
Mamma bukan dealer tegar yer :p
Guna untuk diri sendiri aje
Mamma suka beli kat sini bukan apa
Sebab kat sini barang dia elok dari vitamin, kecantikan, keperluan rumah, perfume dll
Cara pembelian sini RM30 dapat 1 kupon (waa mahalnya kupon dia)
Mamma beli kat sini guna kupon manjang :p

Cari punya carik
Ben 10 jugak di hati
Rupa beg ni tak lari mana pon..saiz aje
2x ganda saiz dia dari beg lama
Korang mesti cakap
Dah tak tahan nape beli lagi
Okeh..beg yang besar ni ada hard cover kat bahagian dalam tu
So Mamma consider nak beli lagi satu

Kimi : Wah besar nya beg ni
Mamma : Ahah..Kimi pun boleh masuk dalam tu
Kimi : Ye ke Mamma????????
Mamma : Ye la..sapa negil-negil (kimi cakap degil) Mamma sumbat dalam tu
Kimi : $*&^%$%$@$%^
Masuk keter..
Terus je bongkau (kelebek) plastik tu
Harga : RM29.00 + 18kupon
Kalau kat JUSCO RM79/RM89..camtu la


Telek lagi..tak percaya Mamma beli yang besar ponya!

Terus masukkan segala mak nenek dari beg Cap Negeri Melaka
Ke beg Ben10 baru
Sebab Masa ni Mamma baru balik kerja
Terus amik Kimi dari rumah Cik Misa
Terus pergi kedai Mak Cik Cosway


Pas siap punggah buku
Terus test galas


Pagi tadi pergi sekolah dengan beg baru
Bila dia galas sambil berdiri
Tak ada lah besar sangat kan.. hehe
Harap tahan 10 taun!

8 Tukang Tambah:

My Lil' Princess, My Hubby, My World on April 28, 2010 at 11:54 AM said...

Beg skool mmg cpt bocor, maklumlah buku2 yg dierg bwk utk sehari mcm utk bljr 24 jam byknya...anak sedara sy penah terbalik ke blkg bila naik bukit coz beg skoolnya lg berat dri tuan yg bawa...seronokla Kimi dpt beg baru...

Mamma on April 28, 2010 at 12:16 PM said...

hahahaha..tak tahan..tebalik ke belakang..
tapi kesian dorang ek..buku banyak skang neh kalu stat skol..

imma`jamal on April 28, 2010 at 12:41 PM said...

kimi.. "kak imma" pun pengguna cosway yang tegar menggunakan kupon sahaja hahhaha.. aci x panggil kak imma. kak imma kan x kawen lg muahahha ~

Mamma on April 28, 2010 at 12:54 PM said...

perasan gedik la ko disitu!
hahahaha

Maxx on April 28, 2010 at 5:36 PM said...

wah.. sungguh kacak bergaya kimi dengan beg barunya.. boleh jadi model beg sekolah cosway dah..

Mamma on April 28, 2010 at 5:38 PM said...

hahaha..kalu kenal ngan manager cosway..
do contact Kimi yerk :p
hahahaha

lovelylady on April 29, 2010 at 1:35 PM said...

Haaaa!!! Kimi mama pn suke Ben10 gak! dia ada bnyk collection Ben10 & tgh membodek mama dia soh bli lg brg2 Ben10..adeh..lari le budget mama kalo slalu cenggini.. :(

Mamma on April 30, 2010 at 9:34 AM said...

hantu ben 10 kan?!!!!!

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting