Wednesday, April 21, 2010

MENGIDAM BUKAN HAK TU

Hati Mamma at Wednesday, April 21, 2010
Still...
Nak tepek cerita 2 hari lepas..
Sangat mengidam nak makan cendol tetiba..(tapi bukan mengidam hak perut buncit tu!)
Tajuk entry pun dah jelas..
Cuba cari kat warung2 hazab area taman..
Time tu la tak ada tapi selalunya ada..(biasa la kan time kita cari)

Punya la mengidam..
Sampai JUSCO Ayer Keroh Mamma pergi..
Memang niat hati nak makan kat Jusco pon...Sebab sedap sangat cendol dia..
Memang tak boleh celen la kat area Taman Mamma neh..

Yang cari kat area taman tu saja je iklan kat En. Papa..
Takut kena sound deret ngan En. Papa kalu cakap nak makan semnagkuk cendol kat Jusco..
Ye la..Jusco tu plak makan masa 45 minit nak sampai..tak padan la kan..

Dah habis cari kat stall taman..
At last..Mamma terpacak kat JUSCO kul 9.30 kot..hehehe
Semata nak makan cendol yang sedap tuh..

Ini la dia cendol tuh..
Semangkuk RM2.oo ajer..dulu RM1.50 (dah naik laa)

Mamma orderkan Kimi soya bandung..
Takut gak nak kasi ais cendol neh..
Sebab dia batuk sket2..

Sangat Sedap makan cendol neh...
Nikmat tak terkata..
Tak boleh blah Mamma makan cendol neh..
Takkan cendol semata kan..
lagipun kitorang memang tak makan lagi..
So order la yang ini..
Yang putih melepak tu Mamma punya..Mee Hoon Goreng Singapore..
Nampak dalam Menu punyalah kalerfull
Sampai2 aje satu kaler aje..
Hentam sajalah..

Last sekali Mamma terpaksa akur dengan Kimi..
Dia nak jugak cendol neh..
Jangan sampai ketagih macam Mamma dah le nak ek..

Makan cendol sampai berjejes-jejes cendolnya
Lepas makan, kami terus balik..
Walaupun JUSCO tu buat sale sampai 70% (sempat lagi jeling)
Mamma buat konon-konon buta! (dan2 aje)

2 Tukang Tambah:

Siti Shuhadah Zainol on April 21, 2010 at 3:47 PM said...

sedapnya cendol...:)
anyway..i follow u.. slmt berkenalan...

Zamila Omar @ Mohammad on April 21, 2010 at 4:04 PM said...

selamat berkenalan shuhadah..follow u oso.

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting