Monday, April 26, 2010

KIMI DAPAT POJI POJIAN LAGI

Hati Mamma at Monday, April 26, 2010
Bapak awal Mamma hantar Kimi perg sekolah hari ni..
Rasa sangat cemerlang okay!
Sampai aje Ms. Teacher Kimi sambut Kimi kat pagar
Dia semyum kat Mamma
Mamma balas senyum :)

Tetiba Ms. Teacher bersuara

Ms. Teacher : Kimi pick up cepat la..Kelas Mandarin pun sama..cepat dia pick up (eh dia ulang yg sama)
Mamma : Ye ker (dalam hati ye ye ye..alhamdulillah!)..eh nanti saya nak tengok kerja sekolah Kimi nanti..(dorang memang wat tukun..tak kasi bawak balik!)
Ms. Teacher : Hah boleh boleh..nanti tengok la..Kak..Kimi ni suka koyak buku ke? Buku saya pun saya kena salotep kan..hehehe
Mamma : Ahah..buku dia pun sampai koyak rabak (ponyalah belajar ko anak!)..buku dia pun dah penoh salotep dah..dia bukan koyak tapi masa dia belek buku tuh kuat sangat..kadang tu dia selalu jugak baca buku (homework tak ada okey..) ..saya tak pernah stress dia kat rumah nak suruh dia study sgt2..tapi dia sendiri yang rajin nak baca..pas baca campak sana sini..sangat carelesss..(panjang Mamma cerita maklomlah awal lagi kann..nanti Mamma rajen Mamma upload buku dia tuh..tengok la hazab ke idak)
Ms. Teacher : oOOOoOOoooOOooo
Mamma : Okay lah..saya pergi dulu
Ms. Teacher : Okey..

Perjalanan pergi opis..Mamma lega segalanya dah kembali normal..
Tak celaru macam sebelom-belom neh

2 Tukang Tambah:

My Lil' Princess, My Hubby, My World on April 27, 2010 at 2:23 PM said...

Tu kira okla, asal rajin study dah ek kimi. Iman buku tebal yg kecik tu pun rabak sbb rajin sgt membelek, x tau la nti skool buku nipis plak (lagila gamaknya). Tahniah!!!

Mamma on April 27, 2010 at 4:17 PM said...

hehehe..gelihati tengok gelagat anak2 kita membesar..anyway salam kenal

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting