Monday, July 19, 2010

DAGING SALAI MASAK LEMAK

Hati Mamma at Monday, July 19, 2010
Sabtu lepas punya story
Bangun tidu buatkan air terus untuk En. Papa pergi kerja
Dicecah dengan roti yang hampir nak bekulat macam roti ko jugak :-p
*mesti korang nk tanya muka basuh dok?
Mestilah TAKKK ngeh3


Lepas En. Papa pergi kerja
Dengan sepantas lipas kudung Mamma kemas rumah
Sebelum Kimi bangun kekdahnya
Pastu tambah pulak rajin lebih
Pukul 10 pagi dah nak standby masak untuk lunch *bravo!

Menu istimewa ko
Daging Salai Masak Lemak

Daging salai ni beli kat Negeri Sembilan tau
Tu sebab Mamma kata spesel
Beli hari Jumaat lepas masa En. Papa pergi buat paspot kat Putrajaya
Masa balik tu En. Papa singgah beli daging salai ni kat Pedas, Negeri Sembilan
Aisshh tadok harapan nampaknya Si Dia nak jaga Kimi nanti kat ober the sea *haks
Sebab En. Papa sedang usaha sedaya upaya untuk join kitorang ngeh3

Tambah pulak dengan 3 butir telur dadar


Dengan Kacang Goreng
*corak pinggan Mamma cam sama je nge kacang tu

8 Tukang Tambah:

Shu Shinju on July 19, 2010 at 4:38 PM said...

sedapnye daging salai... yummy...

Mamma on July 19, 2010 at 4:47 PM said...

xtau la betul ke dok cara mamma masak tu..
guna pakai resepi masak lemak biasa aje huhu..

IMAN'S UMI on July 19, 2010 at 4:56 PM said...

Mamma, x pedulila caranya btl ke x, tp gmbr daging salai itu berjaya membuat perut sy berkeroncong lagu dondang sayang ni...aduhai

Mamma on July 19, 2010 at 4:58 PM said...

imans umi ; betul gak kan..
lgpn bukan nk jual pun..isi tembolok sndiri aje pon..eh bukan td dh makan nasi+telur mata kerbau+sup =RM3???

*org taman ai tu xbaca blog ai ni hahahaha

IMAN'S UMI on July 19, 2010 at 5:02 PM said...

Dh mkn, tp alah ke ptg ni, teringt plak kt umah ada pasar malam, skali tgk plak en3 daging salai, tu yg x tahan tu...seb baik beliau x bc blog ye...kekeke

Rinna on July 19, 2010 at 5:38 PM said...

Sedapnya..masak lemak daging salai tuh..

Kalau nak lebih sedap masak daging salai nie wat gulai lemak cili padi ngan daun gelugor..fuhh..tak tau nak cita..laa :)

♥xaturen♥ on July 19, 2010 at 8:28 PM said...

lapar la pulak.. mesti sedap ni!

Mamma on July 19, 2010 at 9:23 PM said...

Rinna : mmg masak lemak cili padi kak tp x taruk daun gelugor..
daun gelugor tu cane?? ni baru dengar :p

xaturen : kalu dh menjejes air liur makan, pikir la sndiri hak3 :D

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting