Monday, May 31, 2010

XPDC PAPA & THE GANG

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010
Layan entry panjang berjela weh
2 hari nak siap
kan
Percaya lah!

29 Mei 2010


Mamma nak citer sket
Pasal Malaysian 125z Community
buat xpdc dorang ke Melaka
Di DRFC Camp Jasin, Melaka
Pada 29-30 Mei 2010 hari tu
Alah masa hari Kimi dilanda demam he
bat tu
Offkoss En. Papa terlibat tapi cuma tunggu kat Melaka saja
Kah :D

Ini gam
bar kat Shell mana tah
Tuang minyak ramai-ramai
Pastu konvoi ramai-ramai ke Melaka
Keselamatan kena jaga
bro!!!
Make sure semua ada lesen yeahh :p

Salah seorang team xpdc ni motor dia rosak
Dengar kata
baiki kat Seremban
Tak dikenalpasti apakah kerosakan dan kedai apek mana dorang
baiki motor tu
Ni gam
bar masa gambar motor rosak
Coil magnet terca
but ke ranap wehh
ahahahaha


Berhenti kat le
buhraya mana tah ni
Semua Mamma tak tau kan
Nak cerita sangat kan
Ha ha ha
Ekceli layan gam
bar saja
Peaceee :p


Tarraaa dan sampai Ayer Keroh Melaka
Skang ni ada kat Petronas Ayer Keroh la ni
En. papa kat depan sekali yerk..
Yang
belakang2 tu tak tau la nama apa
Boleh kenal??? :p


Tengah kusyuk duk tuang minyak korang ni kan
Teti
ba lak ada kemalangan tapi tak ada jiwa melayang

Menurut En. Papa
Kakak yang tergolek tu nak tuang minyak penuh kat tangki keter dia kan
Sekali minyak tu memang full sangat sampai melimpah ke simen
Masa kakak tu nak stop kan minyak tu dari terus melimpah
Dia terpijak minyak kat simen tu terus terjatuh

Pastu kakak tadi tergelincir lah dan terus tergolek
Licin agaknya

Kesian akak tu..lain kali hati-hati tau

Dalam hati mesti malu gila..
Ramai seh yang ada kat situ..
Termasuklah team xpdc En. Papa kan
Perghhh

Dah sampai kat DRFC Camp, Jasin tu
Kumpul motor dia ramai-ramai
Pastu amik gam
bo
Snappp!!


Ini adalah peserta yang datang ke DRFC Camp, Jasin tu
Tak termasuk yang snap gam
bo yerk :p
En. papa yang pakai
baju biru muda tuh
Dia sorang aje yang pakai
baju biru muda tu
Takkan silap tengok lagi wehhh :)


Possing2 ingat nak glam dalam belog Mamma kan :p


Sampai aje dorang lepak hilangkan penat kat kem tu

Makan makan time adalah wajib kan
Selepas beratus kilo datang dari pelusuk peninsular neh
Semua makan dan penginapan di kira sekali arung je
Rm50/kepala
Termasuk bbq malam karang tau
Uiskkk
baloiii baloiiiiii tu

Pas makan semua kasi full
Diorang terjun lom
bong puaka tau
Ini lombong puaka tu
Dah masuk tak nak naik lagi
Tu yang puaka tu
Ngahhh :p


Walaupun nampak seram tapi cantek kan??
Ni waktu lepas hujan kot
Nak terjun jugak rasanya
Lama dah tak asah skill neh

Sebelum terjun lom
bong
Diorang ni diajar camne nak guna BA (
Bouyant Aid) ni
Ada Instructor kat kem tu
Tolong cakapkan

Cara ikat pun kena ikut
Kalu tak lemas dalam lombong tu sapa nak jawab
Ikat kuat kuat sampai belaga tulang rusuk tu
:p


Nak masuk lombong pun kena bersenam tau
Kalu tak nanti lemas!
ha ha ha


Kasi can cecah-cacah air dengan kaki
Siyess cam budak tadika
Hahahahaha
Tapi tuk keselamatan punya pasal
Mamma tahan gelak okeyyy :p


Hah tu dia
Dah masuk lombong
Kalau la BA tu tak ada
Agak-agak wape orang je yang tinggal
En. Papa pun Mamma dah tau sangat dah
Tak reti berenang langsong tau!
Aaiissshhh

Kan betul tak nak naik kan..
Berenang la korang sampai kecut!

Kem ni jugak tempat latihan stamina untuk atlit2 SUKMA nanti tau
SUKMA diadakan di Negeri Melaka ye tuan-tuan untuk tahun ini
Tak silap start Oktober ni
Sila datang ke Melaka lagi masa ituuu

Malam tu ada dinner
Lepas kem
bong berenang petang ta
layan bbq ko!!
Wah wah wahdi
Tapi Mamma tak ada gambarnya

Lepas makan dan berbbq bagai
Diorang r
onda town pulak
Lepak kat kapal
banyak2 kat Bandar Hilir aje
Cuaca asyek hujan aje
Tak syok sangat nak redah

Sebelom masuk kem
Amik gambar lagi
Siap dengan
banner bagai kan
Semangat
berkawan betol diorang ni
Tapi patut di puji
Se
bab bersosial dengan cara yang sihat
Hehehehe

Terus masuk kem aje la kan
Diorang lepak kat kem saja
Dah hujan mana nak merayap
Lagipun dengan motor
Bukan dengan bas!
Kalu
bas senang sekali angkut aje kann
Nak buat lawatan ke Zoo macam budak sekolah pun tak pe :p
Hah

Tapi En. Papa balik rumah
Laarrr.. ingat tidur sama dengan diorang kan
En. Papa tukar pikiran malam tu nak tidur rumah
Risaukan Kimi yang tengah hebat dilanda demam kat rumah
Ekceli Mamma tak kesah pun dia nak tidur mana2
Lagipun kem tu dalam Melaka aje


ESOKNYA PLAK (30 Mei 2010)

Aktiviti kayak
Tapi En. Papa datang lam
bat
Se
bab hujan sangat lebat
Kan dah cakap tadi naik moto
Function pun tuk motor team saja kan
Tak
boleh naik keter
Kalu naik keter
Penyertaan ter
batal tau :p
Nak tak nak kena tunggu hujan reda jugak la
baru bertolak ke Kem dari rumah lak tu

Waahhh suka betul dia ni dapat main air
Ka ka ka
Banner tak tinggal hokayy :p

Untuk En. Papa
Ini pengalaman dia yang pertama mengenai kayak!

Semangat sangat
Kalau Kimi tak demam
Mesti Mamma join dah ni
Kah..

Lepas makan tengahari
Diorang dah nak blah

Barisan sebelum balik rumah masing-masing
Bersiap-siap dah semua nak bersurai lepas makan tengahari tu
Aktiviti hari ni cuma berkubang dalam lombong jugak main kayak
Tengahari dah nak balik
Sekejap je kan
Lain kali buat la 4 hari 3 malam
Ha ha ha


Peaaceee No Warr ok
Lain kali boleh buat lagi
Tapi bersosial tu elok-elok
Sampai anak cucu
Jangan menyimpang sudah

Kalu tak Mamma bakar team korang!
Siyesss tau!

6 Tukang Tambah:

IMAN'S UMI on June 1, 2010 at 4:33 PM said...

Kiranya ni en3 khas en.pappa ni...wah beronok2 dia & the gang...seb baik ingt nk blk tdo umah, leh tukar syif ngan mamma jaga kimi demam ek.

Mamma on June 1, 2010 at 4:48 PM said...

ahhah..mmg khas utk papa n d gang..
ni pun permintaan team dorg gak..suh wat panjang2..hahaha

aqamz on June 1, 2010 at 6:46 PM said...

papa ade join team, mama xde join team ke? hehe

Mamma on June 1, 2010 at 11:23 PM said...

team kepochino ada la aqamz. haha

geeks on June 2, 2010 at 10:09 AM said...

kelakar bace entry nih.. hehehe..

saye ucapkan terime kasih sebab bagi komen yang panjang lebar pasal konvoi nih.. en. kimi (namesamarandalam forum) pun byk memberi pertolongn dan tnjuk ajar yang baik untuk menambahbaik konvoi.. time kasih byk2..

insyaallah kami akan membuat lagi event seperti ini di mase akan datang..

time kasih.... =)

Mamma on June 2, 2010 at 10:23 AM said...

geeks : huhuhu hehehe hahahaha

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting