Monday, May 31, 2010

AKTIVITI KIMI TIME DEMAM HARI TU

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010
**Entry dipetang hari**

Hari Wesak Jumaat, lepak kan
Hurmm apa nak buat
Selain Mamma kemas rumah pastu lepak depan TV!

Tengah-tengah lepak sambil layan Kimi yang demam
Tetiba dia terjumpa pen dan buku dalam henbeg Mamma
Pastu dia tanya nak lukis apa
Mamma cakap

Lukis la gambar Mamma, Papa pastu gambar Kimi


Untuk pengetahuan korang2 kan
Kimi demam aje..mulut kaki dan tangan tak demam hokayy!

Hasilnya..
Dah macam antena TV
Macam tulang ikan tak cukup makan pun ada!
Ha ha ha ha

Yang atas sekali Mamma
Yang tengah tu kepala kecik Kimi tentu2 nya
Yang bawah sekali Papa kata Kimi :p
Sakit perut sampai Mamma gelak golek-golek
Puhh Mamma tipu
Gelak sampai satu taman

Kimi pandai lukis dah!
Haram Mamma tak tau
Lagipun ni 1st time dia nak melukis sesuatu :)

Biasanya dia conteng2 macam ni aje
Kan tak semengah aje kan??
Dah biasa sangat tengok
Kat dinding lagi banyak ko...
Tak heran lagi!


Pastu dia duk main tulis kat bawah ni
Tulis 1 - 10
Sebelah kiri nombor tujuh tu offkos la 6
Tapi no 6 dia cam tersepit je
He he he
Pastu no 9 terbalik
No 10 plak ...
Dekat sangat nombor 0 dengan 1
Dah nampak cam huruf p

Tak pe la..
Mamma tak kesah lagi
Kimi pun baru je sangat nak kenal nombor dengan huruf kan
Buat apa nak stress2 kan
Jangan nanti time kena betul2 belaja dia tanak sudah!
Masa tu siap la ko Kimi!

Yang tu cerita Jumaat lepas
Yang ni plak cerita hari Sabtu nya
Tengah-tengah main kepah keliling rumah kan
Terjumpa la plak Si Kimi dengan buku yang ada graf ni

Buku En. Papa yang taun bila ntah
So Kimi menggunakan kotak2 yang ada
Tulis nombor dalam tu plak

**Klik untuk tumbesaran

Yang Mamma peliknya
Time-time demam
Kimi sangat rajin nak menulis!

Takkan Mamma nak doa suruh Kimi demam sentiasa!
Uikss

9 Tukang Tambah:

aqamz on May 31, 2010 at 4:21 PM said...

kimi demam nk pndi tuh. :)

Lady SharpShouter on May 31, 2010 at 4:33 PM said...

haha.rajin pulak dia time-time demam ni.boring kot?

Mamma on May 31, 2010 at 5:00 PM said...

aqamz : ada ke demam nak pandai??
nak demam jugakkk..skang jugak :p

Lady ss : dah kepah seluruh isi rumah boring lagi ke agak2nya huhu

sensei14 on May 31, 2010 at 9:29 PM said...

bgus btol si kimi nih..
cam akak kecik2 dlu. ehehe..sgt pasan

Mamma on May 31, 2010 at 11:56 PM said...

sya : time bgus dtg kan..mmg bagus la hehe :p

xaturen on June 1, 2010 at 12:18 AM said...

dalam sibuk hari ni.. jangan lupa masak sedap2.. pandai pulak tulis siap ada no tu..7899! tu..

Mamma on June 1, 2010 at 8:41 AM said...

xaturen : jgn ko tikam dah le nombor tu wehh :p

IMAN'S UMI on June 1, 2010 at 9:18 AM said...

Ok la jugak lukisan Kimi tu (kepala atas, badan, tangan dan kaki yg byk) banding ngan sy dulu, tangan bersambung dekat mata, cemana tu (konon2 xnk lukis org lidi la, tp bukan pandai lukis pn, folio pendidikan seni SPM pn tiru budak laki punya..ish3).

Mamma on June 1, 2010 at 11:01 AM said...

haha..ada ke tangan besmbung kat kepala..apa2pun tu kan zaman paling bes kan..tapi paling bes kalu umi dpt igt lagi lukisan tu hehe :p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting