Saturday, May 29, 2010

KIMI DEMAM

Hati Mamma at Saturday, May 29, 2010
Rabu lepas dah nampak Kimi selsema
Tapi tak la kuat sangat
Ingat nak kasi ubat je malam tu
Tapi LUPA :(

Kamis plak pergi sekolah selsema tu masih ada
Petang masa Mamma amik Kimi lepas waktu kerja
Cik Misa tegur dia selsema
Okey dah tau

Malam tu baru kasi makan ubat
Esoknya (jumaat) dah mula rasa badan Kimi suam-suam kuku
Sepanjang hari mata Kimi nak tidur aje
Nampak la dia letih je

Malam nak tidor plak cari-cari Cool Fever
Jumpa
Tapi yang setahun lepas :(
Terus tampal
Tapi tak lekat sangat dah
Buang terus


Ganti dengan wet towel

Malam tu plak dalam pukul 1.00 pagi
Badan Kimi sangat panas
Siap suruh dia kencing kat toilet
Agak touching sket Mamma pepagi buta tu
Kimi cakap

Kimi saaayanngggggg Mammaaa

Statement ni Kimi selalu kasi kat Mamma dengan Papa dia pun
Tapi terharu sebab sangat lemah suara dia
Mamma dah terpikir menda lain dah
Takut dapat statement ni untuk kali terakhir
Waaaa tidakkk..apa aku merepek nehh

En. Papa baru balik dari melepak ngan kawan-kawan
Ingat nak bawa pergi klinik/hospital
En. Papa kata tak payah dulu
Kasi makan ubat demam dulu..ok

PAGI TADI PLAK
Bangun dari tido terus pergi ke klinik
Siap sarapan kat kedai terus kasi makan ubat
En. Papa plak dah pergi gathering dengan 125Z team
Kat Jasin aje pon
Tinggal Kimi dengan Mamma

Kimi tengah layan Tom Tom Bak
Dengan kepala diletak tuala basah
Walaupun badan demam dan panas
Tapi mulut dia tak demam
Rasa suka jugak dengan Kimi..
Ada perubahan positif

Mamma pon saaayyannngggg Kimi
Sangat sangattt

4 Tukang Tambah:

aqamz on May 29, 2010 at 2:57 PM said...

mama, semoga kimi cepat sembuh tau.. aminnn

Mrs Infinity on May 29, 2010 at 3:05 PM said...

alololo.ciannye sikecil demam...moga2 cepat sembuh yek

IMAN'S UMI on May 31, 2010 at 9:47 AM said...

Tu la klu badan anak panas sgt, ati mak mula gusar, tp bapak steady aje. Smg Kimi cpt sembuh ye, elok je tuala basah kt kepala Kimi. Iman demam letak tuala basah, dia tarik, letak cppl fever meraung2 cam sakit...last2 lap2 kepala ngan air je la.

Mamma on May 31, 2010 at 10:52 AM said...

aqamz :tq tau :)

mrs Infinity : dh sembuh :)

Umi Iman :biasa la budak2 Umi..kimi mula2 ok je taruk towel tu..tgh malam dia suh cabut huhu

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting