Monday, May 31, 2010

SALAH LA PULEKK

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010
Mamma macam blurr budak-budak dah cuti ke belom???
Maklum la lama tak sekolah
Ada anak sekolah pun baru takat 4 tahun je
Bukan darjah 3 ke 4 pon
So tanya kat En. Papa untuk kepastian

Malam tadi dah tanya
En. Papa sure sangat esok tak sekolah
Ok esok tak sekolah..

Pagi tadi tanya lagi
Sebab tengok kereta jiran kiri kanan dah tak ada
Maklumla kiri kanan tu semuanya cekgu!

Mamma : Betul ke tak sekolah ni?
En. papa : Iyer tak sekolahhh..(letih dh nak jawab)
Mamma : Ye ker?? Macam mana abang boleh sure sangat ni??
En. Papa : Ye lah sebab abang ingat lagi masa kita kawen dulu..lepas 2minggu kawen aje sekolah cuti..lagi satu ni kan pertengahan tahun..dah cuti laaa.. (aiyakss..fakta Papa tak boleh blah!)
Mamma : ~Diamm~ ..sangat bengap hal-hal cuti sekolah ni

Kimi asek duk bongkang lagi tu
Kalau tanya dia, kompom dia pun jawab holedey...

Masa tengah makan pagi

Mamma : Betul ke tak sekolah ni?? Abis tu nape keter jiran kita 2 2 tak ada?
En. Papa : Balik kampung kot.. (aduhh bidaah betul la Papa neh!)
Mamma : Balik kampung apanya??? Eh tak pon dorang sekolah ganti kot??? Diorang ni sebuk sekolah ganti sebab nak sedap cuti time raya nanti..
En. Papa : ye kerr?? (Papa plak yang duk tanya ye kerr??)
Mamma : Ye kot.. Nanti abang hantar Kimi umah Cik Misa. Ayang dah lambat ni
En. papa : Abangg??? Eh nanti Cik Misa tanya kenape plak hantar pepagi ni?? (Dah Papa cakap cuti sekolah!)
Mamma : Alah hantar aje la.. (penakot! Cik Misa tanya jawab la).. Cakap la yang Kimi dah start cuti sekolah.. lagi pun budak ni sekolah ke tidak dia kena jaga jugak..
En. papa : Yeerrr
|
Sampai opis
Duk kusyuk layan blogwalking, run etc
Dapat SMS dari En. Papa

Alamak ayang
bdk skolah ar mnggu nie.
Mggu dpn bru cuti hee he.
Sori salah mklumat

Mamma dah tau awal seminit dari SMS neh
Sebab ada user datang PID mintak sijil kelas dia
Dia la cakap budak cuti minggu depan
Huhuhu

Mamma dah terbayang Kimi
Pasti tengah besuka ria kat rumah Cik Misa
Maklumla..demam pun dah baik kan

Macam mana la Mamma boleh terpedaya dengan kata-kata En. papa
Bahawa budak-budak dah start cuti sekolah hari ni

Abanggg!!!!

3 Tukang Tambah:

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU on May 31, 2010 at 12:05 PM said...

adoi! bahaya nie.. hhuhuhu...
camner leh tersilap daaa....

IMAN'S UMI on May 31, 2010 at 2:02 PM said...

Hahaha...mamma cuba search google, kdg2 ada kalendar utk cuti sekolah, aritu sy ada print, tp dh lupa websitenya, nti x la jadi gini lagi...beraya la Kimi ye.

Mamma on May 31, 2010 at 5:02 PM said...

mama qaisara : mmg sgt bengap hal cuti2 sekolah ni..kalu cuti hari bekerja tau aje :p

umi iman : ada ke kat gugel..haram mak tatau nyah! :p
nanti mamma gugel la..
lgpn bukan habit gugel2 ni
memng tgh beraya nak2 baru baik demam kan :)

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting