Thursday, May 6, 2010

SAMBUTAN 5 TAHUN 05.05.05

Hati Mamma at Thursday, May 06, 2010
Petang semalam keje sekerat hari aje
Terus amik Kimi pukul 2.00 kat rumah Cik Misa
Sebab nak pergi ke SUK Melaka
Sain LO

Balik aje kitorang singgah
Minum Coconut Shake

En. Papa dengan Kimi tengah makan
Kitorang minum je sebab dah makan nasi kat rumah
Lauk Semalam!!!!! :p


Mamma makan sambil perhati Kimi
Kimi siap nak tambah lagi tapi lambat sangat nak sampai
Singaporean pun sama sebuk nak makan kat warung cabuk neh!
So kitorang blah je bila tengok Kimi dah tak berapa nak hengat pesanan tambahan dia :p

Ini muka lepas minum coconut shake tadi
Nak tidor sangat2
Mata dah separa buka
Mamma tak kasi tido
Sebab malam karang kompom pukul 11-12 malam baru nak tido
Teacher pun dah komplen
Asyik ngantok je dalam kelas


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Malam tu tido jugak dalam pukul 8.30 malam
Masa tu tido dalam kereta masa nak kuar makan
Celebrate Anniversary ke-5 kat Kedai Ikan Bakar Ujong Pasir
Sambutan ala kadar aje sebab rasa cam veteran je skang ni..

Kimi tido jadi tak sambut anniversary Mamma dengan En. Papa untuk agenda makan2 ni
Dah kejut suruh bangun
Mamma kena marah balik
Nak tido katanya

Makanya
Kami makan dengan tenteram sekali
Tak ada kejar-kejaran
Tak ada suara halilintar
Tak ada panggil nama Kimi secara melaung-laung
(tak malu aku kan.melaung sukahati je)
Makan dengan nada yang perlahan

Tu dia makan
Order macam 6 orang makan
Menu : Ikan Siakap Stim
Ikan Siakap Masam Manis
Sotong Goreng Tepung
Ketam Goreng Cili
Udang Goreng Cili
Kailan Goreng Ikan Masin
Ikan Cencaru Bakar
Nasi Lemak 6 bungkus!

Makan-makan sampai sendat
Nak bernafas macam susah

Sampai aje rumah
Mamma muntahhhh..
Masa gosok gigi nak tidor..

Alahai..
Motif makan????

4 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on May 6, 2010 at 2:56 PM said...

erk... order semua dalam menu ke? hahaha

Mamma on May 6, 2010 at 3:00 PM said...

ahah..tu menu kitorg makan..
sangt memBazir sBB dimuntahkan kemBali.. :(

NichKhun on May 6, 2010 at 5:13 PM said...

alamak mama.... banyak nye makan.. uwaaaaa patot kena jemput saya sekali neyh.. hahahaaha

Mamma on May 7, 2010 at 9:10 AM said...

seleBret la kononnya..tu nasiB Baik x Beli kek..hajat mmg nak Beli tp cancel..hahaa
lain kali panjang umo kita makan skali..nak makan yg ni dh haBes!!! :p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting