Sunday, May 2, 2010

KIMI SUKA BODEK KE?

Hati Mamma at Sunday, May 02, 2010
*Saat entry ni terpapar
Mamma dah dalam perjalanan ke KL
Nak pergi amik stok baju raya untuk dipasarkan kat sayangcollections
Tak biasa buat auto post camni
Mamma ni jenis live post saja..*

Khamis lepas pergi KWSP untuk bayar kurangkan bayaran rumah
Mamma kerja sekerat hari je hari tu
Sebelom pergi Mamma singgah Tong Hup
Beli mesin laminate untuk PID
Sebab dah setengah tahun dah rosak dan gunakan pos punye :p
Lama-lama naik malu pulak

Ada hadiah untuk Kimi
Buku Ben 10 dengan buku apa tah
Yang belajar menulis abc tu le...
Macam kat bawah ni
Lepas balik dari KWSP ngam sampai rumah Cik Misa pukul 5.30
Lepas amik Kimi
Mamma cakap kat Kimi

Mamma : Mamma ada hadiah tau
Kimi : Ye ke??? ...baik betol la Mamma ni (selalu digunakan oleh Kimi sampai kadang Mamma tak tahan kena bodek)
Mamma : Iyerrr..nanti sampai rumah Mamma kasi
Kimi : Sampai rumah?.. ye lah

Sampai rumah

Mamma : Nah Mamma beli buku Ben 10 ni
Kimi : waaaaaa....buku Ben 1o..waaaa ada slicker...saya saaaayyaaaannng Mamma (ala manja gedik)

Aduuu lemah betol Mamma bila dia cakap camtu..
Letih mengawal kebuasan Kimi hilang kejap
Tapi terpikir jugak
Ni sekadar bodek ke hape
Time Mamma rasuah dia je dapat pojian :p
Takpe lah anak
Mamma terima ajee.. hehe


Dalam buku Ben 10 ni memang ada sticker
Sebab tu la Mamma beli
Sudahnya...............

Tangan Mamma yang penoh dengan sticker Ben 10
Masa ni Mamma tengah kusyuk meniarap berbelog
Tangan diluruskan ke depan
Memula tu marah jugak
Tapi dimarah hilang pulak konsentrasi nak berbelong dan berFB
Last Mamma diam aje
Sudahnya penuh lengan Mamma
Bukan takat lengan tapi
Kat pipi pun ada
Belakang pun ada
Yang belakang Mamma x sedar langsung bila dia selak baju pastu tepek
Pagi esoknya baru perasan ada sticker Ben 10 kat belakang :p

0 Tukang Tambah:

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting