Thursday, June 10, 2010

HAL DALAM KELAS KIMI

Hati Mamma at Thursday, June 10, 2010
Sambungan dari entry bawah
Sebelum amik Kimi dan terus balik
Mamma kan dah kecoh kat korang
Nak jumpa Teacher dia nak tanya pasal pembelajaran Kimi kan
Makanya haruslah dipublish entry ini :p

Satu lagi sebab dah nak cuti sem kan
Maka kena siasat untuk kes awal sem ni dulu :)
Nanti dah masuk sem ke2, cerita lain la plak

Lagi la suka Kimi Mamma lepak lagi lama
Siap masuk terjah bilih darjah dia lagi ko
(Haram Mamma tak pernah nak masuk)
Amik2 gambar bilik darjah
Dengan alasan kat Teacher dia nak tunjuk kat Papa Hakimi :p
(benonya mak malu sebab Teacher tu pandang mak cam pelik je :p )

Inilah keterupaan bilik darjah Kimi
Green kallerrrr
Alahai comeynya Mamma tengok
Semua kecik-kecik je
he he he he


Ini tempat Teacher diorang meraung-raung
Mengaum-ngaummmmm pun ye gak rasanya :p
ha ha ha ha


Okeh lepas je cek & snap semua tu
Masuklah pulak fasa Mamma nak tanya tentang kerja-kerja Kimi
Dan ini hasilnya
(snap sambil tanya)

Ini Math
Mamma cakap

Mamma : Macam standard 1 kan??
Teacher : Ahah kak

Tulis huruf kecik

Yang ni pulak
Ikut garisan putus-putus tu

Yang ni padankan suku kata yang sama

Lepas tengok semua tu
Mamma try bilang berapa bijik buku dia
Mak aihhh
Sampai 7-9 buah buku latihan dalam kelas (x igt dah, kejadiankan minggu lepas :p)
Perghh banyaknya
Itupun Teacher dia cakap nak kena beli lagi buku naik sem ni dalam 3-4 buah buku baru
aiyakksss
Takkan tadika pun buku sampai berbelas-belas buah beb! ~phewww~

Pastu Mamma tanya lagi

Mamma : Eh takkan semua betul?? (boleh plak aku x percaya keupayaan Kimi)
Teacher : Memang ada salah tapi tak banyak kak..Kalau salah saya terus padam pastu saya terangkan balik pastu dia baiki la balik
Mamma : oOooOoo semua dalam kelas la..
Teacher : Iyer kak

Padankan gambar yang sama

Yang sebelah kiri
Kasi kaler sama untuk sama bentuk
Yang kanan pulak
Kalau gambar tu sepadan kena kalerkan :)
Kalau gambar tu tak sepadan kena kalerkan :(
ha ha ha ha
Macam ni pun ada

Yang ni plak
Sebelah kiri kena cross
Sebelah kanan kena tik (rait)

Dalam duk leka amik gambar tu kan
Teacher Kimi ada cakap yang buatkan Mamma tergamam

Teacher : Kak, Hakimi ni top student kat kelas dia kak
Mamma : Haaaahhhhhh (mulut Mamma melopong-lopong masa tu tak caya..oh anankkuuu...)
Teacher : Ye kak..Nanti lepas cuti sekolah 2 minggu ni, Hakimi naik kelas no 1 la yang lagi laju tau kak. ..
Mamma : Tak taaooooo...Eh ada 2 kelas ke? Saya tak taaoo pun. he he he jadi anak saya duk kelas no 2 la selama ni. Ingat 1 kelas je. Haram saya tak tau la keh :p
Teacher : Memang ada 2 kelas kak. Hakimi tu sebab dia tak pernah sekolah sebelum ni, jadi dia kena masuk kelas ke2 la. Kelas yang pertama tu diorang laju sket dan pernah sekolah sebelum ni..
Mamma : OooOOooo...ye lah..Hakimi kat sekolah macam mana?
Teacher : Sudah banyak berubah dah kak..
Mamma : Camne? (soalan menduga :p)
Teacher : Kalau dulu dia ni playfull tapi skang dah ok..rajin jugak..lepas tu dia selalu cakap yang dia selalu tolong Mamma dia kat rumah
Mamma : Huhhhhh..he he ye lah Teacher..memang ada tolong pon (cover aje tuh depan teacher dia! paling2 besar pertolongan ialah tolong buang sampah lepas anak tekak Mamma dah kuar jatuh kat lantai dah..yang lain tu tolong kepahkan ada la teacher oiii..pandai la ko Kimi,!)...Okey lah Teacher saya nak balik dah..eh mana kelas Kimi nanti??
Teacher : Kat luar tu...dia tak ada bilik..
Mamma : OooOOoo yang kat luar ni ni ke? (dalam gambar)


Dah dah Kimi
Jom la kita chalo balik rumah
Lewat sangat dah ni

Nak balik tido aje :p




Pendedahan diatas cuma untuk rekod HatiMamma sajerr... No heart feelling neh :p

8 Tukang Tambah:

alinac lover on June 10, 2010 at 4:30 PM said...

anak yang bijak :)

Mamma on June 10, 2010 at 4:50 PM said...

semoga kekal la anugerah tuhan ni. amin beribu amin :))

Lady SharpShouter on June 10, 2010 at 5:00 PM said...

rindunya zaman kanak2 bila tgk tadika kimi ni.wah, syok le mamma kiminya dah naik kelas no 1. top top gitu. bleh tuntut adiah laptop dia dah besar nanti.huhuhu

Mamma on June 10, 2010 at 5:05 PM said...

hahaha..masa tu nk tuntut lain la pulak..laptop apa kehlas dah masa tu :p hahahaha

**wahai cik lady ss..ke mana menghilang..mamma rindu tawww :p

nasikputeh on June 11, 2010 at 10:56 AM said...

kimi dah makin pandai..

ta boleh babab kimi dah la pasni..

hehe

Mamma on June 11, 2010 at 10:47 PM said...

nasikputeh : ayoyoyoyo

ainhamzah on June 11, 2010 at 10:47 PM said...

lawak la dialog mommy kimi n his teacher tuh
(**,)

sronok aja bdk2 ni..

Mamma on June 12, 2010 at 8:17 PM said...

masa real conversation lagi lawak...teacher dia asek gelak je..mamma tak reti nak karang la mcm yg real punya :p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting