Monday, June 14, 2010

DI KAMPUNG NI

Hati Mamma at Monday, June 14, 2010
Tajuk dah sangat jelas taww
Ai sekarang di kampong terchenta yerkk
Makanya aktiviti berbelog amat la terhad
Sebabnya sibuk ke sana ke mari
Dan aktiviti ini tentu tentunya jarang dilakukan
Dan apabila dapat dilakukan sangat la lupa dunia!

Satu lagi sebab yang sangat kuat adalah
Rumah Mak ai ni sangat la panaszz
Maklomla rumah mak ai rumah kampong
Pastu ekon tadok kan
Jadinya macam ini lah kekdahnya
Tapi malam sejuk dan sangat heaven!

Nak berbelog ni pun sangat tidak selesa
Bila dok selesa makanya mood tu lari terus la kan
Tambah lagi cuaca di Terengganu sekarang ini (bukan salah rumah mak ai jugak tau :p)
Musim kemarau kan.. (ye ke weh?)

2 hari pertama sampai kampong
Kepala ai berdenyut macam nak pecah
Sebab situasi cuaca yang sangat lain dengan Melaka
Kat Melaka panas jugak diselangi dengan hujan
Terengganu ni panas terus, bayang hujan pun tadok :(

Time tulis entry ni pun palotak ai dah cair tau
Peluh jangan la citer
Celah kangkang lagi la kan :p
Sila sabar nak baca blog ai tau (sila kasi penendang sedas dua kat ai)
Konon la sangat kan

Lepas blog ai yang kepanasan kat rumah mak ai ni kan
Lepas ni korang layan la pulak cerita ai kat kampong
Banyak pic sudah di snap tapi tak diblogkan lagi
Sila sediakan baldi barang sebutir dua
Takut2 korang nak termuntah baca story ai kat kampung yang banyak tu

Weh korang
Ai sangat tidak tahan dah ni nak blogkan cerita panas ai ni kan
Makanya lepas taip ni Mamma nak publish terus la
Pastu nak katup blogger.com ni
Pastu nak lepak kat beranda pulak

6 Tukang Tambah:

IMAN'S UMI on June 14, 2010 at 4:39 PM said...

Syoknya dok kg,pns pn xpe, asal udara segar.

Mamma on June 14, 2010 at 7:30 PM said...

ngeh3...
memang syiookkk wooo
ai kat sini selama smggu

♥xaturen♥ on June 16, 2010 at 12:45 PM said...

Kopok lekor ade mama? lama tak mai umah kita tu, umah tu dah gendu.. kat mama tau.. pi jengah jap apa dah jadi tu..

Mamma on June 16, 2010 at 7:09 PM said...

kopok lekor byk aje kat trg ni hehehe..ada kat kampong ni..tak sempat nk jengah2 jengok2 ler..sebab sebuk dgn aktiviti merayap sana sini kan :p..tapi lepas ni mamma masuk umah xaturen tau..tungguuu

nasikputeh on June 21, 2010 at 2:23 PM said...

xbalik lagi ke mama?

Mamma on June 22, 2010 at 9:40 AM said...

dah balik dah nasikputeh
dah siap masak nasik lagi haha

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting