Sunday, May 1, 2011

SEKALI SEKALA MEMANG MASYUK!!!

Hati Mamma at Sunday, May 01, 2011
Mamma kan demam dari malam jumahat lagi
Bila mem besar demam, semua kerja beralih kepada Papa
Tapi kalini rasa lagi best keh keh keh

Sebab demam kalini Papa siap masak2 untuk mem dia ;p
Biasa kalu mem tak sihat makan kedai je

Takat basuh baju, mop rumah, jemur kain perkara biasa tatkala mem tak sihat kan
Hari jumaat mem demam, Papa masak nasi tapi lauk beli luar
Okay la kan, nak jugak dia pegang peyuk nasi mem

Hari sabtu demam, Papa masak siap goreng sayor
Mamma cakap trylah masak sardin
Makan luar bukan sedap sangat pun selain jimat tatkala menanti Jun huhu
Memang la simple kan tapi diakan mana pernah mesra dengan dapor mem
Jadi sardin adalah terbaek tatkala kudrat tengah tak ada

Tengah prepare nak masak sardin, sekali Kimi order megi
Order macam pelanggan tetap Papa hahaha
Nah Kimi makan megi tatkala chicken pox melanda


Ingat masak sardin aje
Lauk sampingan pun ada
Telur dadar goreng dan taugeh goreng
Masyuk jugak laki mak masak!!!


Apa?? apa?? apa???
Laki korang lagi terrer masak??
Siap masak lemak siap gulai bagai???

Alah, tu laki koranggg
Mak tau lama dah terrer
Cuma laki mak je baru nak terrer hehehe

Demam 2 hari rumah kemas macam biasa
Kadang2 demam ni bagus jugak kan
Kasi ruang kat tok laki mesra2 dengan kerja2 rumah

Time demam Mamma rasa macam bertukar jadi tok laki je
Papa pulak jadi tok puan hahaha
Seronok rupanya jadi tok laki ni
Main order jer weh!!! haha

Terima kasih Papa
Mamma dengan bujang teruna sayang Papa!!!

2 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on May 2, 2011 at 10:58 AM said...

keh keh keh, order 1 je, bkn main dia punya prepare.baguih bebenar.kak, cpt sket sembuh, lain mc hepi je aku tgk ko dpt tak wat kije umah nih.haha

Mamma on May 3, 2011 at 10:08 AM said...

time ni la aku nk rehat pun plus hepi..tp yg setan sket bila aku terus jd malas walaupn dh sihat! huwaa huwaaa

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting