Thursday, May 19, 2011

JUALAN TUDUNG DARI MAMMA

Hati Mamma at Thursday, May 19, 2011
Darah meniaga tetap mengalir dalam badan
Walaupun ayah dah tak ada
Bukan apa, memang minat pun

Itu salah satu plan b yang Mamma cakap nak buat lepas tamat kontrak Jun nanti
Malas sangat dah nak berlagu sendu dengan kontrak PID yang macam haps* ni
Eh bukan kontrak yang haps* tapi orang yang tetttt!!!
Malas ah, nanti kena saman hahaha

Sabtu lepas Mamma try nasib jual tudung kat Hotel Everly
Depan PID ni je, lintas jalan terus je sampai ;p
Sempena Mesyuarat Perwakilan UMNO bahagian
Mamma bukan orang politik, cuma tumpang meniaga saja
Janji masyuk!!!

Bawah ni gerai tudung yang Mamma buka hari tu
Tak sempat nak sangkut2 nicely macam gerai depan
Sebab dapat maklumat petang sebeleum esoknyan sebelum nak bersidang
Terus langkah langgar mana yang ada je la

Sebenarnya tudung2 ni Mamma kongsi dengan Nurul
Penjawat Pos Malaysia Berhad
Memandangkan sabtu Pos kerja macam biasa
Nurul kena jaga Kimi pastu lepak kat dalam pejabat pos
*tolong cop setem gamaknya hahahaha
Sementara Mamma pulak pergi kaut duit orang ramai hahahaha
Salah sorang kena berkorban kan Nurul kan kan kan

Gerai kami antara yang mendapat sambutan
Suka sangat sangat
Walaupun penat tapi berbaloi baloi
Syukur dengan rezeki Allah yang tak putus putus

Ini antara permandangan jualan hari tu
Masa ni tak ramai orang sebab dorang tengah bersidang
Eh tetiba Kimi muncul sambil lompat lompat depan kamera! ;p
Masani Nurul rehat, datang lepak sini
Huru hara sekejap hahaha

**Eh, mana yang nak tau
Tudung2 ni Mamma jual secara offline saja
Haritu memang jual online kat sini
Tapi sebab tak sempat nak snap tudung yang banyak sangat
Pastu malas nak upload ke sana dengan masalah line yang slow

Makannya Mamma cuma jual offline saja
Dengan menghantar ke sekolah2, klinik2, pejabat2 yang berhampiran serta kawan2
Itu pun tak menang tangan campur lagi dengan tugas hakiki sebagai penjawat awam kontrak
Tapi niat memang nak hidupkan balik blog sayangcollections yang dah lama terbiar
Cuma tunggu mood marey saja!

2 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on May 19, 2011 at 4:54 PM said...

haa, baguihla tu meniaga.sambil2 tuh boleh kumpul duit nk belanja kami makan besar.haha

Mamma on May 20, 2011 at 9:12 AM said...

haip haip haip!!! asek aku je belanja korang yang beso2 tuh..korang yang beso2 bila nak belanja aku yg kecit nih??? hahaha

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting