Saturday, May 7, 2011

CERITA BINTIK-BINTIK TAK HABIS LAGI

Hati Mamma at Saturday, May 07, 2011
Sila la bertabah dalam membaca cerita bintik2 dari Mamma ye :p
Terima kasih hehhe

Okey nak sambung cerita dari malam pergi hospital tu

Sampai je kat hospital
Kaki Mamma sama keting tu bertambah sakit
Siap rasa bisa-bisa bagai
Papa siap urut betis tu
Dah rasa cam orang tua umur 50-an dah huhu

Ini bintik2 tu yang semakin menular masa malam tu la

Tiba giliran je, doktor cadang amik darah sekali lagi
Okey fine, meh kita amik sebab Mamma pun nak tau sangat2 sakit apa selain denggi
Walaupun takut sangat nak terima resultnya nanti

Tunggu setengah jam
Syukur alhamdulilla result darah OK!

Kami dibenarkan balik tapi diberi surat rujukan ke Pakar Kulit pulak
Pergi jumpa Pakar Kulit tu esok paginya jugak

Esoknya 6 Mei 2011 (jumaat)
Mamma sama Papa terjah Klinik Pakar Kulit dalam Hospital Melaka tu jugak
Tak lupa jugak heret sekali bujang sebab dia tak ke sekolah
Memandangkan chicken pox dia tak baik lagi
Kena la hangkut sekali mana pergi pun

Sampai kaunter depan je jam 11.40 pagi
Memang agak lewat tapi pada Mamma masih sempat
Terus Mamma hulur surat rujukan dari doktor malam tadi
Sekali nurse kaunter depan tu buka seraya berkata dengan lemah lembut

Saya kasi appointment senin ni boleh?

Appointment??? Tapi kaki saya sakit

Aiseh, camne ni, ni dah pukul 11.15 dah ni
*Mamma tengok jam kat dinding 11.40 dah, tapi dia sebut 11.15
*Ke dia memang cepatkan jam tu 25min???


Okey takpe la, amik nombor ni

Baru duduk sekejap terus nombor Mamma naik suruh masuk
Nampak sangat tak ada pesakit lain tau
Kenapa dia nak kasi appointment???
Nampak sangat ko nak rehat awal kan??? Ye la jumaat kan kerajaan rehat 12.15 tghr
Tapi takkan macamtu sekali ko nak menyusahkan orang sakit macam aku ni ha
Kerja biarlah ikhlas

Tapi tak pe la, bukan itu yang nak dikongsikan
Masuk je dalam bilik doktor
MasyaAllah punyalah baik doktor ni
Nama dia Dr. Shonali *Yes!! dia India tau

Dia kata ni bukan masalah kulit
Sebab bila dia tekan bintik2 Mamma tu dia tak hilang
Terus dia refer kat ketua dia
Nama dia Datin Dr. Che Salmi

Makhluk Allah ni lagi baik
Tersentuh betul Mamma dengan cara dia bercakap
Tak padan ada darjat dan pangkat, tapi dia tak sombong langsung!
Suka betul Mamma dengan orang2 macamni
Terus nak jadikan idola la ni hahahaha
Hilang rasa sakit beb!

Weh dah keluar topik
Okey la, menurut Dr. Datin ni
Memang ini bukan masalah kulit tapi memandangkan Mamma dah dihantar ke klinik dia
Dr. Datin dan pasukannya akan cuba mencari punca kenapa Mamma jadi macamni

Sebelum tu Mamma ada cerita la kronologi Mamma yang demam seminggu
Kena tonsil yang membengkak bagai johan bagai kan

Menurut spekulasi Dr. Datin ni pulak dari apa yang Mamma cerita kat dia
Dia kata Mamma ni berkemungkinan letih melampau
Tiada rehat langsung, pergi kerja jugak walaupun demam seminggu
Ini adalah masalah dalaman, kemudian 'dia' menolak kekulit
'Dia' tu kemungkinan adalah penyakit la kot ;p

Tapi memang pun, badan Mamma letih sesangat rasanya
Tapi pada Mamma bukan letih dari demam yang seminggu tu Mamma rasa
Kalau Mamma pikirkan balik
Kemungkinan besar Mamma letih dari tahun lepas lagi

Kalau korang ingat yang mana follow cerita Mamma tetiap hari kan
Mungkin keletihan dari Nasi Kerabu di Bazar Ramadhan Cheng
Sejak dari berniaga bazar tu, Mamma selalu demam dan badan keletihan gila

Kalau diingat kronologi secara ringkasnya
Memang meletihkan
Bermula dengan bazar tu

Tapi sebelum bazar tu dalam bulan Ogos
Mamma kan melancong ke Vietnam dalam keadaan demam
Balik dari vietnam yang memenatkan
Terus berniaga bazar sebulan
Sebulan raya Mamma demam je
Siap Asthma attack lagi
Masani body Mamma tak boleh tampung dengan kepenatan melampau ramadhan tu
Ye la kan, kerja lagi tapi Mamma paksa jugak badan bekerja

Sebulan lepas raya lebih kurang bulan Oktober 2010
Mamma ke Langkawi pulak bawak mak berjalan kan
Kat sana pulak setiap hari bershopping dan sorong troli sama bujang
Bukannya setiap hari berehat
Balik Langkawi pun Mamma demam lagi
Bulan Disember 2010 masuk Januari 2011
Masuk hospital operate mata pulak
MC memang lama, memang duduk rumah
Tapi duduk rumah hadap laptop aje sepanjang hari walaupun pakai sunglasses dalam rumah
Tapi tak rehat kan

Bulan Feb 2011
Mamma bantai ke Bandung pulak
Itupun badan baru lepas demam
Mata pun baru nak OK
Sampai Bandung pun bantai setiap hari jalan dan shopping
Memang tak rehat selama kat Bandung

April lepas pulak, anak buah meninggal
Selang 23 hari Abah pulak meninggal
Nak masak kat kenduri semua guna kudrat
Sebab Mamma masak dalam kenduri tu
Tapi sempat masak 2 hari je untuk kenduri haritu, Mamma demam teruk yang ni la

Itu aktiviti besaran kan
Yang kecilan setiap hujung minggu mana duduk diam
Ada je kerja nak buat
Window shopping memang wajib, Ke PD la, ke sana, ke mari, ke sanun bla bla bla
Tah la, banyak sangat sampai lupa

Mana tak penatkan Dr. Datin huhuhu
Tapi Mamma tak cerita la semua tu kat Dr. Datin
Cuma cakap demam seminggu dari Jumaat lepas je hehhee

Dr. Datin kata lagi
Dia terpaksa amik darah Mamma sekali lagi untuk ketahui punca sakit Mamma
Mamma ada bagitau, dah 2 hari berturut2 dorang amik darah dan resultnya OK
Dr. Datin kata, memang tapi itu adalah test secara asasnya sahaja
Pada Mamma, mungkin ini test secara menyeluruh la kot

Jadi keputusannya senin ni la pulak
*baru la betul kalu nak kasi appointment pun kan
At least dah check dulu baru kasi appointment

Korang bayangkan, 5 botol dorang amik darah Mamma
Ini bermaksud, 3 hari berturut2 Mamma kena amik darah
Sampai lebam dah lengan ni
Mamma dibekalkan dengan antibiotik dengan ubat kumur untuk tonsil saja
Mamma terus balik dengan check-upnya mengambil masa 20min saja ;)

Isnin ni tahu lah puncanya
Ya Allah, minta dijauhkan dari segala penyakit merbaya
Hanya padaMu aku berserah

Takutnya kalau dipikirkan
Semoga Mamma sabar dengan apa saja keputusannya
Tapi tak putus berdoa semoga dijauhkan dari segala penyakit yang merbahaya :|

3 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on May 9, 2011 at 3:25 PM said...

wpun aku tumpang sedih dgn kesakitan ko ni, aku musykil la jugak.sepanjang kepenatan ko nih byk benar cerita psl shopping dgn berjalan2.melampau la jugak ni.haha

Mamma on May 10, 2011 at 9:14 AM said...

ye la kak oii..kesimpulannya ni penat jalan n shopping le...aku ni kaki melampau huhu

Anonymous said...

[url=http://MirSkidok.ru/chehiya/]туры чехия[/url]
[url=http://MirSkidok.ru/egipet/]горящий тур в египет[/url]


Компания MirSkidok.ru осуществляет деятельность в сфере услуг уже более 10 лет, осуществляя совсем новый путь к решению такого немаловажного задания, как организация отдыха. В компании работает команда специалистов высокого класса, имеющие немалый опыт в сфере отдыха.
Основные принципы работы компании состоят в индивидуальном подходе, участливом отношении к каждому клиенту, продавая качественные услуги по наиболее доступным ценам. Во всех офисах магазина общая база предложений, которая всегда обновляется, поэтому цены во всей сети одинаково низкие. Чтобы стать счастливым обладателем лучшего тура по наиболее выгодной цене, достаточно знать, где находится ближайший офис MirSkidok.ru.
В концепцию развития бренда входит ограниченное число поставщиков туристических услуг, чтобы качество и уровень обслуживания оставался неизменно на высоком уровне. Компания является профессиональной сетью турагентств, которые специализируется не лишь на одних «горящих» турах, путевках со скидками и бонусами на приближающиеся выходные или праздничные даты, но также и на турах с ранним бронированием.
Число клиентов Мира скидок неумолимо увеличивается с каждым днем. В планах Мира скидок - активно развивать сеть по всей стране, внедрять интересные проекты для максимально комфортабельного времяпрепровождения клиентов.

[url=http://MirSkidok.ru/morocco/]марокко туры[/url]
[url=http://MirSkidok.ru/egipet/]отдых в египте[/url]

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting