Monday, December 27, 2010

MAMMA MENGAKU AJELAH NAK!

Hati Mamma at Monday, December 27, 2010
Orang dah nak buka sekolah
Menjajau jajau jugak Mamma ni
Apanya, sebulan lebih anak bujang Mamma bersukaria
Tanpa memegang sehelai kertas pun

Menjajau bukan pasal beg ke baju sekolah
Menjajau takut apa yang Kimi hadap setahun hari tu
Hilang begitu saja dalam sebulan!

a b c dah lintang pukang
Masa buat testing2 hari tu
Urut dada dengau dia baca a b c

Sekali malam minggu hari tu
Dalam kereta on the way nak ke Cosway
*manjang cosway ork??? hehe

Saja la test power bujang teruna tu

Kimi Kimi
Car tu apa?

Kerete!

Mmm, tree tu apa?

Pokok!

Aeroplane?

Kapal Terbang!

Leaf?

Daun!

Sekali masa tengah drive, terpandang bulan yang cantik
Tak perasan pulak penuh ke tidak

Mmmm, Moon tu apa?

Cantik!

Hahahaahhaa
Mana ada! Moon tu apa?

Cantik!

Adeh, mana lak cantik, Moon tu bulan
*sebab biasanya kalau nampak Moon,
Mamma cakap, tu tengok! moon cantik la...
Tu pasal dia kata cantik kekeke


Okay, sand tu apa?

Pasir!

House?

Rumah!
*okey, rasa lega sket la
Takde lah bengap sangat


Tiba-tiba Kimi pulak tanya Mamma yang tengah sedap soal dia

Mamma, Mamma
Fan tu apa?

Hah?? Fan?
Apa tu???
*dalam hati, dia ni pelat ke salah sebut ke apa?
Mamma pulak teringat kat Fanclub, tapi mana dia pernah dengar lagi word tu

Mamma haram tak teringat pun yang ianya adalah....

KIPAS la Mamma
huh, apa la Mamma ni

Sekali Mamma dengan rasa rendah hati sampai tahap lantai menyatakan

YELAH, KIPAS!!!!!!
MAMMA NI VODOH VETUL LAH!
*ngaku je la kan

6 Tukang Tambah:

Iman's Umi on December 27, 2010 at 11:50 AM said...

seb baik x jwb fanclub ye...klu x, kenala explain plak lg

So Shy Lady on December 27, 2010 at 1:18 PM said...

ahaks...fanclub=kelab kipas!

Lady SharpShouter on December 27, 2010 at 2:54 PM said...

hahaha, sebijik ko kena kak. hahaha

Mamma on December 27, 2010 at 3:23 PM said...

imans : terer beno kalu dia tau fanclub weh!.fanclub mana lak dia sokong gamoknya hehe

so shy lady : huhahuhahuha

lady ss : mmg kena weh! malu rasa nak nyorok bawak stereng tu tau

-aNida OtHmaN- on December 27, 2010 at 4:14 PM said...

hahahahhaha..mama kanToi.....Kimi lagik teror...soal ayat simple jaa..tetiba mama lak keLu lidah..hahhahahaa

Mamma on December 27, 2010 at 6:52 PM said...

tu la nida, aku lak cam tecengang2!

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting