Monday, December 27, 2010

BILA ANAK MATA DAH TAK SESUAI

Hati Mamma at Monday, December 27, 2010
Itu lah kan
Tajuk mengerikan hehehehe
Kalu dah tak sesuai camne????

Okey okey
Jangan le marah sayang huhu
Meh nak kabo sikit ni

Jumahat lepas pergi Mahkota Medical Centre (MMC)
Untuk check mata yang asyik gatal
Dah dekat 2 bulan kot mata Mamma asyik menggatal je
Tangan pulak nak menggenyeh aje

Lepas Doktor check bagai
Siap kena teka lagu eh apa pulak lagu
Teka yang hurup E terbalik semua tu la
Penglihatan sangat bagus kata kerani doktor tu

Tapi Mamma kena jugak menjalani pembedahan mata
Uiks jangan terkejut hehe

Kalau jadi Mamma admit esok
Maka saya rakyat Malaysia eh
Makanya Mamma akan MC la esok sampai bila tatau la

Meh tengok anak mata yang kaler coklat gelap ni
Ada apa yang tak kena



Nanti2 la Ai ulas lebih lanjut pasal pembedahan ni
Ada gak tanya doktor kenapa asyik gatal je
Takut la berkait dengan resdung Mamma ni
Sampai semua mata, tekak dan telinga gatal
Sampai merah2 muka tahan gatal
Sejak tu duk menggatal la seluruh anggota deria kat muka

Tapi doktor kata tidak
Ni semua mendasing yang duk dalam mata Mamma la ni puncanya
Jadi esok Ai dah kena operate
Kalau dah operate tu, boleh la request tukar kaler anak mata sekali kan
Agak kaler biru cantik tak?
Barulah sentiasa boleh menggunakan motto
U LUK BLU!! ;p

Tapi apa2 hal
Mana yang nak datang melawat sila la ye
*Ni suruh ni ;p

Jangan lupa bawak jambangan bunga sekali
Sebab Ai dah sediakan pasu kosong kekekeke
Dari elok2 korang doa supaya Mamma selamat
Terus tak jadi doa kan? hehehhe

Tak pe la, doa2 la jugak kan
Gurau2 jangan amik hati yerk

6 Tukang Tambah:

Iman's Umi on December 27, 2010 at 4:11 PM said...

Apakebenda bendasing tu...siap berumah dlm mata Mamma plak ye...semoga operation berjalan lancar dn blh kembali cepat ye.

-aNida OtHmaN- on December 27, 2010 at 4:15 PM said...

huhuhuhu....sedey laa plak dengaq aNg ada musibah ilaa weih....

takpa aku dr jauh mendoakan kesejahteraang ang okesss......

TAKE CARE mama....muahhhh

Mamma on December 27, 2010 at 4:21 PM said...

nurul : selaput!!!!!! esok kena kikis la tp kecit je la tp tu la duk gatal je..anyway tq dear!

nida : doa ye sayang!! ;p anyway tq nida..

Ir.Ladybird on December 27, 2010 at 11:30 PM said...

semoga semuanya okey ^^

Lady SharpShouter on December 28, 2010 at 12:44 AM said...

selaput? ke siput? haha. aku doakan ko, moga semuanya lancar belaka.insyaallah.

tp kl ko tuko anak mata biru kak, tolong requestkan doktor tu lempang ko utk aku. tak buleh blah rasanya hati ini.hahahaha

take care. aku hantar bunga bunga cinta je dr kejauhan..

Mamma on December 28, 2010 at 2:49 PM said...

Ir. Ladybird : sayang ko kat kakak ek hehehe aminn

Lady ss : juling terus mata aku kena lempang..dh la tgh kejang tahan buka mata nak buang selaput tu...bunga2 cinta xmoleh letak dalam masu! huhu

ANYWAY TENKIU! SUDAH bATAL ITU OPERATION HARI INI!

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting