Monday, December 13, 2010

6 TAHUN SUDAH BERLALU

Hati Mamma at Monday, December 13, 2010
Sila pejam mata
Kusyuk baca ayat2 dibawah
Niat sedekah untuk orang2 yang dikasihi yang telah menghadap Ilahi


Hari ini adalah 7 Muharram 1432H
Genap la 6 tahun Ayah menghadap Ilahi
Sungguh rindu terhadap Ayah
Sekejapnya waktu berlalu

7 Muharram 1432 bersamaan 29 Februari 2004
Tarikh yang cuma hadir 4 tahun sekali

Tiada lagi peluk cium dari Ayah
Tiada lagi gelak ketawa kami bersama
Tiada lagi geselan misai-janggut tajam dari dagu ayah
Tiada lagi cerita2 nakal ketika Ayah kecil didengarkan pada aku
Tiada lagi kemesraan itu
Tiada dan aku merinduinya

Ya, kami sangat rapat
Dan aku pula anak manja Ayah
Salah sorang dari anak emasnya
Apa yang aku minta, pasti akan tertunai ")
Tapi sekarang tiada lagi
Tiada dan aku mengharapkannya

Ayah, Kak Ila tak pernah melupakan Ayah
Setiap hari dan detik
Sampai termimpi-mimpi
Kalau Kak Ila tak period
InsyaALlah 5 buah Al-fatihah akan memenuhi bakul Ayah setiap hari
Itu saja yang Kak Ila mampu untuk mengembirakan Ayah disana

Ayah tahu tak, hari ni hari lahir Mak
Jatuh pada hari pemergian Ayah
Kak Ila dah suruh Mak buat kenduri kat Kampung
Walaupun Kak Ila tak dapat bersama Mak
Semoga kenduri itu mendapat ganjarannya
Dan Kak Ila sedekah kan untuk Ayah di sana
Itu je yang mampu Kak Ila bekalkan untuk Ayah di sana

Semoga Ayah tenang disana
Disamping orang -orang yang beriman
Dan semoga segala kekhilafan ayah diampunkanNya
Amin

6 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on December 13, 2010 at 4:37 PM said...

semoga roh beliau dicucuri rahmat. tenang ayah ko kak dpt anak mcm ko.jgn berhenti sedekahkan doa untuk arwah.. :)

Anonymous said...

Hi there,

Thanks for sharing the link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at hatimamma.blogspot.com have a mirror or another source?


Cheers,
Daniel

Asidah on December 14, 2010 at 6:52 PM said...

kekla...sedihnye bace..ambe pn jd rindu ke ayh mat..wahi ngat kacau ank2 n ank2 sdare..dulu geram ayh mat gurau gtu tp lening rndu...huhu
semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat..

Asidah on December 14, 2010 at 6:53 PM said...

arini besday ayh ambe.=)

Mamma on December 15, 2010 at 8:49 AM said...

asidah : ye ah, masa ye gurau mmg over tapi ye suka gila usik kita ork??? tapi lenim semua jd kenangan terindah dh..selamat hari lahir ayah teh ")

lady ss : aku bukan anak yg baik tp aku cuba lakukn yg terbaik

Asidah on December 15, 2010 at 9:35 PM said...

memang..suke ngat mari2 peluk org.heheh.kenangan terindah selamanya..

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting