Thursday, March 3, 2011

NO MOOD

Hati Mamma at Thursday, March 03, 2011
Senang kata tengah moody la ni

Ni pasal babbysitter Kimi tak setel2 lagi la ni
Mana tak moody kan, semua mak pun akan moody kalau masalah babysitter nih!

Kak Nor yang kata setuju nak jaga Kimi tu
Tanak jaga pulak

Masa nak amik Kimi petang balik dari KL tu
Tiba-tiba kata tanak jaga Kimi pulak
Dia jaga sehari je la masa Mamma ke KL

Mamma dapat agak dah
Ni sebab dia kalah dengan Kimi la ni
Ye la, Kimi tu lasak kan
Lari sana sini
Si Kak Nor pulak lembut sangat

Marah orang pun macam pujuk orang ;p
Memang terlalu lembut Kak Nor ni
Korang sendiri pun tau anak Mamma camne
Sampai kadang Mamma sendiri boleh hilang sabar
Ni pulak orang yang lemah lembut macam Kak Nor ni adehhhh
Pastu tak reti nak marah2

Masa Mamma datang amik Kimi petang tu
Kimi macam monyok je, ntah nape dia
Dia ada cakap kat Mamma
Tanak duduk kat rumah Kak Nor lagi
Tatau kenapa

Tapi petang tu dia ada cakap kat Mamma
Cik Nor tu baik sangat huwaaaaaa
Dah tu nape tanak duduk sana lagi?????

Jadi Mamma pasrah dengan keadaan Kimi
Petang semalam pulak
Ada sorang kakak ni kata nak jaga Kimi siap dah janji bagai
Petangnya pulak siap sms kata tak dapat jaga pulak
Tatau la apa dugaan kali ni

Nampak gaya Mamma kena kerja sekerat hari je la sehingga dapat babysitter baru ;(
Moga Mamma tavah menghadapi dugaan ni

Sekarang Mamma memang tadok mood
Walaupun kontrak ada lagi 6bulan
Eh bukan setahun tau macam dilaung2kan dalam blgog sebelum ni!


5 Tukang Tambah:

Rinna on March 3, 2011 at 11:56 AM said...

Susah gak yer nak cari babysitter skrg nie..napa tak hantar nursery jerk..

Mamma on March 3, 2011 at 12:03 PM said...

nursery dia sekolah sekerat hari je..so kena cr personal babysitter je..kalu nak anta nursery lain petang tu cam x sedap la kan sbb nursery yg berhampiran rumah tu ada sesi persekolahan gak paginya...jadi kena cari yg personal la..

I want to lose weight on March 3, 2011 at 12:33 PM said...

ala.. 121 hari je lagi..
tolak cuti apa bagai.. tinggal bape hari je..

aku bawak je kalep ni mai pid kalau tak balik awal..

tapi selalunya aku jelah hap day :)

nak bagi dia tinggal umah mil aku.. masalahnya dia ni suka membising.. adik dia nak tdo pun susah..

cam hari ni.. bertapa laa ko seharian kat PID ni..

Lady SharpShouter on March 3, 2011 at 12:42 PM said...

erk, apekah baik sgt pun takmo.kompius den si kimi nih.sabo2 la kak, insyaallah adela nnt yg nak jaga tu.yu can find it, chaiyok chaiyok! :P

Mamma on March 3, 2011 at 8:53 PM said...

zell : bukan takmo bawak pid tapinya seluruh pid dia duk mengonar sana sini smpai ganggu gugat kelas..nak2 pulak mak depan mata kan..seluruh kerusi dia kumpul buat bukit dlm pid! ayoo

lady ss : aku rasa mesti ada sumting tp tggulah aku cari kenapa..makcik yom lmbt lg ke pencen?? adeh adehh ;p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting