Wednesday, March 23, 2011

MAMMA KENA CARI BARU LAGI KALAU LAGU NI...

Hati Mamma at Wednesday, March 23, 2011
Ingat kan Cik Ilah adalah orang terakhir jaga Kimi
Ini timbul pulak masalah lain adehhh

Rumah Cik Ilah ni ada beberapa ekor kucen
Sapa suka kucen
Mamma terus terang tak suka kucen
Tapi tak sampai nak pijak sampai mampuh makhluk sekor ni kalau bertentang mata ;p

Salah satu sebab bulu dia la kan melekat sana sini
Lagi satu sebab dia tak basuh kaki masa nak masuk rumah ;p

Masa deal dengan Cik Ilah ni pulak
Kalau dia jaga Kimi, dia akan halau la kucen tu suh main kat luar
Masalahnya dia tak buat macam tu
Masa Mamma amik Kimi lepas kerja
Kucen tu cantek je melepap kat tengah rumah
Ada satu hari yang lain, kucen tu meleseh2 lagi kat kaki Cik Ilah

Itu tak apa lagi kan
Tuala Kimi yang buat lap mandi, siap bersepah celah kusyen2 yang agak kepam
Mamma dah mula geli, yelah tuala tu patut sidai supaya bakteria yang ada tak membiak bersama bulu2 kucen yang berterbangan :(

Takkan Mamma nak paksa Cik Ilah halau kucen yang sememangnya dia sayang
Korang yang suka kucen pun tak sanggup kan kan kan
Takkan semata2 Kimi, Cik Ilah sanggup nak halau kucen yang dah bertaun bertapa kat rumah dia kan
Kimi tu bukan sesapa pun kat Cik Ilah
Seminggu ni aje pun baru kenal waaaaa

Masalah besarnya sekarang
Asthma Kimi datang balik
Siap bunyi lagi dada bujang teruna Ai tau
Macam nak roboh tau ;(
Sekarang ni dah dekat seminggu kena cam tu
Ye la kan, Cik Ilah jaga Kimi pun dah seminggu lebih

Sesapa takkan tak tau
Kalau asthma kena jauh2 dengan kucen
Ini kan pulak kalau memang dah ada
Yang tak ada asthma pun boleh ada
Lain la ko kuat sangat, cium kucen cane pun tetap tak kena jugak

Kimi tu masa lahir sampai umur 3 tahun memang ada asthma
Tapi sejak setahun lebih jugak tak kena asthma
Lega la kan
Ini kena balik la pulak

Masalahnya sampingan pulak
Cik Ilah dah janji nak halau kucen time Kimi kat rumah dia
Rupanya dia tak halau siap kantoi ngan Mamma dua kali lagi
Dia tipu tipu tipu lagi waaaa

Adakah patut Mamma cari pengganti Cik Ilah demi kesinambungan hidup Kimi yang lebih sejahtera??????
Kesian pulak Cik Ilah tu, macam mengharap Kimi duduk situ ;(

Rasa stress sungguh la dengan masalah tak sudah2 ni
Yang majikan ni satu, bila nak bayar gaji ai??????

6 Tukang Tambah:

ajihanim said...

be strong mama! dont let kimi dkat ngn kucing..depends on my experience ada byk kes meninggal coz ada asma tp mak bapak dia let their daughter/son main ngn kucing..it will become worsening!!! sok gaji masuk i doakn gaji mama akn dpt sok!

I want to lose weight on March 23, 2011 at 3:33 PM said...

wei.. sementara nak bulan Jun ni.. bawak jelah g PID..

Khaleef hari2 bertapa kat PID dr balik sekolah smpi petang..

Aku tau laa seksanya ashtma ni sbb kalep pun lelah..

Baru bulan sudah kena.. mak aku bagi dia minum air gas bubuh ais.. menjejun merata muntah..

-oP_ida- on March 23, 2011 at 3:40 PM said...

weh...takyahlaaa dhlaa kimi asma..letaklaa plak umaH ada kucin..adoilaaa...
kesin ngan kimi aku neNgoknya....

dh..dah carik len...duit leh carik weh..kang jadik bukan-bukan kat bujang teruna ensem ang tuh.....huhuhuhu menangeh tak belagu weh.......

maJikan ang ni pehal lembab.....p naik pejabat buruhlaaaa...cakap dia bayaq lambat gaji..ishhhhhhhh

Mamma on March 23, 2011 at 4:46 PM said...

adik : stetmen mu menakutkan aku sgguh2 la... aku rasa stat esok aku x anta dh kot...aku kontrak marhaen skang ni jd gaji pn xsama cam staf gomen dh..dulu ye la gaji sama korg ;(

zell : aku rasa pandangan ko paling bernas wat masa ni..nak tanak esk aku stat bawak kimi dtg pid gak walaupn kompom2 jadi tunggang langgang nanti huhu

nida : tu la nida risau sgguh2 la aku...hati aku ni lagi la duk risau kan dia sorang...baru sorang cane nak adik ni...psl gaji tu..pejabat buruh x layan sbb depa gomen, xkan nak amik repot gomen huhuhu..kwn dh try tanya..ni psl kontrak kitorg yg lmbt poses..dorang ni mmg bahlul!

I want to lose weight on March 23, 2011 at 8:30 PM said...

mmg tunggang langgang... hafiz pening kot dgn anak aku..

tp aku bw dia bekal mknan.. pstu bw dvd yg dia suka.. buku.. menan..

kira penuh laa xtvt dlm 3 jam nk smpi kul 5 tu

Mamma on March 23, 2011 at 10:06 PM said...

*sigh*
byk tu bekalan huhu..aku pun tatau la ni...kat rumah betekak ngan dia dah..ni panjang ke opis pulak ni..tapi mcam kita je la paham kan...

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting