Tuesday, March 15, 2011

....

Hati Mamma at Tuesday, March 15, 2011
Semalam pergi kerja kan
Tengok kat meter minyak
Logo pam minyak dah menyala
Tapi kelip2 *masih boleh senyum
Drive seolah baru keluar pam minyak ;)

Hari ni kering hati bawak kereta macam la full tank
Tengahari tadi balik lunch *tapi tak lunch pon ;(
Logo tadi tu dah tak kelip
*apa korang ingat Mamma baru pas tuang minyak ke???

Tak kelip2 bukan sebab dia padam
Tak kelip2 sebab dia terus nyala!!!!

Arghhh sudah!!!
Gelabah babun gak sebab karang kalu lepas kerja pergi amik Kimi pulak
Sekali mampos tengah jalan
Tak dapat Mamma bayangkan gondoh gandah dengan bag, laptop, anak
Adehhh sadishhhh

Masa ni la nak menitik air mata Mamma tau
Wehhhh mana gaji aku 2 bulan lebih tu syiallll!!!!

Ni nak buat cerita sedih petang2 hari lagi pulak panas2 camni
Rasa nak je Mamma hulur sekeping kertas kat bawah ni pergi isi minyak keter tau
Jangan tak caya, Mamma dah menitik air mata dah tu

Pastu kalau boleh pulak, nak je guna kertas2 kat atas tu pergi beli sayur ke mee ke kat kedai Ah Seng tepi taman tu
Boleh gak goreng2 masa beras takdek nanti!
Tapi apa kan daya kan
Ah Seng tak pandang pun!!!

Tuang jugak minyak dengan duit kelepet2 kan
*senyum jap.. Mamma senyum korang yang tak berhak jangan senyum untuk tujuan berkongsi kegembiraan
Sebab kegembiraan aku kalini sangat berharga, tanak kongsi pun...
Dalam jiwa luka lara camni..bia aku sorang je yang senyum! *sewel!


Tapi esok duk kelip2 lagi
blurppp

wahai majikan!!!.. jangan kamu menzalimi pekerja kamu..sesungguhnya azab itu pasti
*hahaha....mana riwayat aku nak taip nih ;p

Tuh tengok stetmen atas tu, tak takut ke???
Cepat la kasi gaji aku mangkuk!

7 Tukang Tambah:

-oP_ida- on March 15, 2011 at 3:45 PM said...

weih bok mai kat aku skitttttt...banyak sangat tuh.....

Mamma on March 15, 2011 at 4:18 PM said...

wahahaha..lepas la aku beli beras kat jusco kekeke

Lady SharpShouter on March 16, 2011 at 12:48 AM said...

alahai, syahdu je aku baca.tp bila tgk kupon jucso tu rasanya lepas la gak ko nak beli brg dapur.so takla aku syahdu benar.haha.tp sian ko, meh aku tlg doakan ko dpt gaji.smp ati majikan ko wat mcm ni kat ko.wowowowo

Mamma on March 16, 2011 at 9:13 AM said...

ko jgn tatau, sepanjang 3bln ni citer sedih2 je aku sajikan..dah nama blog pun hatimamma kan...kisah dr dlm hati ni waaaaaa

Norul Azwa Bt. Hassan on March 16, 2011 at 7:02 PM said...
This comment has been removed by the author.
Norul Azwa Bt. Hassan on March 16, 2011 at 7:03 PM said...

ala sadisnyaaaa
sabar laa yer
mungkin ada rezeki yg lain nanti

neh aku tag ko utk join contest
sorry last min psl aku pun kena tag last min
kalau sempat join laa yer

http://pilhanhati.blogspot.com/2011/03/segmenapa-kata-kamu-tentang-cinta.html

Mamma on March 17, 2011 at 9:02 AM said...

tgh tggu rezki lain gak ni wahahaha..

insyaallah aku join ;p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting