Friday, March 4, 2011

KIMI DAH MULA MENGAJI

Hati Mamma at Friday, March 04, 2011
Pasal mengaji ni, naik pening lerr
Tahun lepas pengerusi taman ada panggil ustaz luar
Untuk ajar budak2 taman mengaji
Tahun lepas Kimi
baru 4 tahun kecit sangat nak hantar

Niat hati nak masukkan tahun ni
Tapi lepas raya tahun lepas ustaz
tu dah tak datang2 dah

Itu pun pasal Kimi merengek2 nak mengaji
Sebab sepupu dia kat kampung yang muda 6bulan dari Kimi dah fasih alif ba ta
Tu yang dia mengimol-ngimol nak mengaji jugak
Sampai gua naik saru
Kesiankan dia, Mamma ajar jugak
*nampak sangat aku terpaksa ajarkan??


Ni dah
bulan Mac kan
Tahap kerisauan Mamma pasal Kimi ni semakin memuncak
Yelah Mamma bukan pandai sangat
Setakat mengaji lepas sendiri boleh la hehe ;p

Dalam duk ajar tu
Mamma ada gak la tanya2 sapa2 yang nak ajar mengaji

Ada tanya makcik taman ni yang kata rabu malam nak start
Petang ra
bu tu ada Mamma jengah rumah dia semua katup senyap sunyi je
Tah mana hanyut makcik ni
Kalau Kimi panggil dah tahap nenek la huhu


Masa memula ajar tu kelakar gilos sampai Mamma gelak guling2
Perkataan lain Mamma ajar, lain dia sebut

Man
Mun
Sal

Yang paling tak tahan

Fak
kekekekeke
Sumpah Mamma tak tahan gelak masa ni wahahaha

Sekarang ni dah masuk 2 minggu mengaji
Alif
ba ta dah pandai
Sekarang ni tengah
belajar mengeja yang baris atas tu je

Tapi sayang minggu ni kena cuti
Tuan gurunya cuti
bendera merah
Maklom le, tuan guru masih muda
bergetah kekekeke ;p
*pang!!!!

6 Tukang Tambah:

-kak LiMaH- on March 4, 2011 at 11:07 AM said...

bagus...bagus muda..muda dh kenai alip ba tak..FAkkk...
hahahahahahahha

So Shy Lady on March 4, 2011 at 1:41 PM said...

ngaji rajin rajin ye! ;D

Lady SharpShouter on March 4, 2011 at 2:56 PM said...

Aku pun nak PANG ko jugak pas baca ending tuh. PANGGG! PANGGG! PANGGG!

Mamma on March 7, 2011 at 8:54 AM said...

nida : sakit perot siol aku masa tu hahaha

so shy lady : dia mmg rajin, mak dia je yang tak tentu hala rajinnya keke

lady ss : apa nak kata kan keke

alinac lover on March 8, 2011 at 11:18 AM said...

hehhehe.. bgus2..budak2 cpt je ingt

Mamma on March 8, 2011 at 11:41 AM said...

time umur camni la nak kena aja yg baik2 sbb cepat tangkap semua benda kan hehe ;p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting