Monday, March 14, 2011

BABYSITTER BARU LAGI

Hati Mamma at Monday, March 14, 2011
Fuhh kami tiga banak dilanda demam masa weekend haritu
Mula Papa demam hari Rabu sampai jumaat lepas
Pastu Jumaat Kimi pulak sampai terpaksa hangkut ke hospital pukul 1.00 pagi
Sebab panas melampau
Sabtu pulak, Mamma pulak menyusul sampai Ahad *cis! ngam2 esok kena keje!
Sepanjang 'weekend fever' kami ni, Papa la segalanya
Tenkiu Papa!

Selepas 2 minggu kehilangan Kak Nor yang baik hati lagi budiman huhuhu
Selama 2 minggu jugak la Mamma kerja sekerat hari
Lagi makan gaji buta sebab balik tengahari nak mengasuh anak hua hua hua

Hari ni Kimi duduk dengan babysitter baru
Lagi berkarisma *apakah??
Namanya Cik Ilah *layak dipanggil Kimi, bukan Mamma ;p
Atau nama penuh Kak Fazilah
Umur lingkungan awal 40-an
*Sungguh gagah lagi nak mengejar Kimi hahahahha

Alah Kimi suka lompat-lompat je
Tak ada la lari macam anak rusa masuk kampung
Saja je taip lagutu kekeke

Agak happy hari ni tapi tidak menaruh sepenuh kegembiraan itu dalam hati
Takut2 kecundang ditengah jalan *haktuih!
Senang kata macam kisah Kak Nor hari tu la
Lega seluas alam, tetiba tanak jaga wawawawa
Sedih tigaluas alam! *ko paham tak???

Kimi start duduk rumah Cik Ilah hari ni
Sat ni Mamma lepas call Cik Ilah
Dia ok dan cepat mesra kata Cik Ilah tambah lagi Kimi ada kawan
Sebaya dan sejantina lagi
Lagi tengah main2 berdua tadi
Kawannya itu merupakan anak belaan jagaan Cik Ilah sejak 5 tahun lepas
Namanya Arif

Harap sangat la kalini kali terakhir Mamma mencari babysitter
Letih wehhhh

Mana yang mendoakan Mamma masa hari tadok babysitter hari
Masa tengah stress gila
Diucapkan terima kasih *sungguh formal dan bertertib jugak! ;p
ailebiu!

6 Tukang Tambah:

-oP_ida- on March 14, 2011 at 12:42 PM said...

wehhh sian ang...

aku sian kImi..dh quper bola dh..

sana sini taKmo dia..mehlaa antaq penang...aku jaGa..

munna on March 14, 2011 at 1:13 PM said...

mmg pening klu babysitter asyik bertukar je... nak hantar taska tak berani lagi suka cari pengasuh.. rasa lagi selamat

Lady SharpShouter on March 14, 2011 at 2:19 PM said...

ailebiu tew!

hope kimi rasi la dgn babysitter baru dia nih.dna hope makcik tuh pun rasi dengan dia jugakla.hahaahaha

Mamma on March 14, 2011 at 3:29 PM said...

nida : kan kan kan...dh mcm bola anak bujang aku tu..sian nau kat dia huhuhu

munna : ye la kak, lagi suka cari personal..senang nk berurusan...

lady ss : hrp2 camtulah nak oiii..;p

So Shy Lady on March 14, 2011 at 5:23 PM said...

cian die.... habis nk buat camno. sabar n tawakal je laa...

pnah mrasai situasi bgini dlu.
pnat.

Mamma on March 14, 2011 at 9:27 PM said...

kan???..penat kan??? penat jiwa dan raga..fizikal dan mental kan kan kan????

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting