Monday, February 28, 2011

LAST DAY

Hati Mamma at Monday, February 28, 2011
Mamma tak pergi memana
Jangan nak speku banyak sangat yerk

Cuma hari ni hari terakhir Cik Misa jaga Hakimi
Tapi tanak hantar Kimi harini sebab Mamma kerja sekerat hari je harini
*untung sapa jaga Kimi sebab banyak cuti tau selain weekend ;p
Dengan alasan dia sakit lutut dah dah tak larat
Masa hari dia bagitahu tanak jaga tu hari Isnin lepas
Menjajau Mak ko ni ha nak cari babysitter baru

Aissshh masa memula dengar Cik Misa tanak jaga Kimi tu
Mamma dah la tengah tension dengan masalah kontrak yang tak berkesudahan
Ini Cik Misa lak wat hal
Pastu bagitau lak last minute kata februari last dia nak jaga
Mamma ada 7 hari sebelum menjelang Mac
Rasa nak lembik lutut gak la
Tekanan menimpa-nimpa kan kan kan???
Januari dan februari yang penuh dugaan rasanya

Tapi dipikirkan balik
Kalau kontrak dah tamat nehi kami nehi
Apa susah kan
Mamma jaga sendiri la Hakimi
Mamma sebenarnya tidak bersedia untuk jadi surirumah-tanggabatu
Tapi cuba untuk mempersiapkan diri untuk ke arah itu

Mamma buat2 cool se'cool'-'cool'nya
Datang kerja macam la Mamma ni gaji tiga pat kali ganda pulak dari biasa
Padahal 2bulan dah tadak gaji huhuhu

Sekali pagi semalam teringat kat jiran ni
Nama dia Kak Nor
Dia sama je taman dengan Mamma tapi lorong rumah dia agak jauh dari kitorang
Jadi kurang bergaul dan kurang kenal la sket kan

Lepas tanya itu ini gedebuk gedebak kan
Makanya Kak Nor setuju untuk menjaga Kimi

Ala bukan susah sangat
Jaga sekerat hari lepas waktu sekolah je
Paling busuk 6.30 petang Mamma datang amik
Kalau tak kadang pukul 4.00, 5.00 kadang sekerat hari je ;p
*untung lagi ;))
Pastu pulak, babysitter Kimi ni
Tak payah dukung2 dah Kimi tu
Tak payah makan suap2 dah Kimi tu
Tak payah 'ba chak' - 'ba chak' dah kat Kimi tu
Senang kan????
Rugi la sapa tanak jaga Kimi tu muahahahaha

Esok Kak Nor start jaga Kimi
Harap2 la tak ada apa2 yang tak diingini dan disenangi berlaku khennn
fuh fuhhh fuuhhhhhh

*** Esok Mamma ke KL
Untuk men'yain' kontrak baru untuk setahun lagi
Sebab tu Mamma macam orang gila gak cari babysitter baru!!

3 Tukang Tambah:

So Shy Lady on February 28, 2011 at 12:17 PM said...

susah kan kj kontrak nih...nk mrancang ms dpan pun susah. uncertainty...

hrp mamma dpt babysitter yg baik ;D

-kak LiMaH- on February 28, 2011 at 4:02 PM said...

sian kimi....

sesenag meh antaq penang nie....

leh kawan ngan sofia...eheheeh

Mamma on March 3, 2011 at 9:56 AM said...

so shy lady : nasib la pekerja buruh kontrak cam mamma ni..sush nak keje tetap skang ni

nida : mcm2 nama lak ko ni ;p...kawan mmg leh kawan takut masing2 jaga diri masing2 je sbb ko g keje kekekeke

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting