Tuesday, January 4, 2011

BERMULALAH RUTIN BERLOBAK!!

Hati Mamma at Tuesday, January 04, 2011
Tadi Kimi pergi sekolah dengan beg yang rabak sikit tu
*tak ada kene ngan topik weh!
2 hari lepas akak Mamma yang sulung remindkan pasal lo
bak ni
Special thanks to her huh!
Mampus Mamma lupa pasal lo
bak ni baik untuk mata
Petang tu terus pergi Giant tepi taman cari lo
bak

Dua hari ni
berlobak sakan la Mamma
Dari
buat jus, lempeng, sup dan masak2 lain rasa kan semua dah buat

Mrs. Principal Hakimi suruh Mamma pantang 6
bulan wooooo!!!
Kalau tak, nanti lagi teruk dari se
belum operation katanya
Huh!!!!
betul ke??? oooo tidakkk!!!!!
Kena pantang minyak2, pulut, seafood, belacan dan food2 yang menggatalkan!
Lebih dari orang bersalin pulak rasanya!

*poji-pojian untuk uncle google ;p

Ni lempeng lobak
Malam tadi punya
Guna minyak lap2 je kat kuali non-stick tu
Kimi suka!
Tapi tak la sedap mana huhu

Tadi buat ikan gelama stim!
Ikan siakap masak sam
bal tapi x ambik gambar
Yang kene mengena dengan tuan
blog je boleh masuk blog kekkeke
Tadi stimkan 3 ekor tapi ni tinggal sekor je la dah kena ngap!

Sekarang masa bersiap sedia untuk pantang selama 6 bulan huhuhu erks!
Rasa nak tercirit lobak pun ye hehe
Padahal
baru 2 hari ni
Lepas 6 bulan nanti, harus muka pun oren je kekeke

4 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on January 5, 2011 at 6:38 PM said...

hoh, lobak my peberet.ko buat blend wat air kak, takyah buh susu. sambil minum sambil kunyah yg tak hancur th (blend ala2 je le maknanya). Memang kelat sikit, tp kelasss kesan dia kat mata tu.ai laikeee.

oh, lupa. kl u makan cukup 2 minggu, nnt mata u tukar biru. mcm mata ai. eh? eh? Hahahhaa

Mamma on January 11, 2011 at 10:34 PM said...

mmg blend pun makan wat ulam kekeke
tapi tang blend ala2 tu tak tahan sikit la, rasa cam makan sirih tumbuk, rasa cam xdek gigi kan kekeke..tapi mmg bes!

-aNida OtHmaN- on January 12, 2011 at 10:07 AM said...

bagus untuk kesihataN laling
weh pasni tanam Lobak keliling rumah..save skit bujet....ari-ari masakan tema LOBAk..heheheh

misss u

Mamma on January 13, 2011 at 9:55 PM said...

byk la tanam keliling umah,, keliling umah aku semua tar tau kehkehkeh..mizz u tuh!

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting