Thursday, February 24, 2011

BANDUNG MEMANG BEST!!! - LAST

Hati Mamma at Thursday, February 24, 2011
Mamma janji ini last untuk cerita bandung-jakarta ni
Takat korang nak muntah hijau Mamma paham dah
Ni Mamma yang tukang karang duk mengingat
balik sejarah 11-14 Feb 2011 ni pun
Sikit lagi nak sakit kuning tauu ;p

Kain rentang masa hari last kat Jakarta (14 Fe
b 2011)
Se
bab esoknya kan Maulidur Rasul (15 Feb 2011)
Jadinya kat sana pun ada sam
butan jugak la
Se
bab seluruh penduduk Jakarta adalah muslim
Kalau kat
bandug penduduknya sudah di campurin


Kain rentang ni ada kat jalan dalam perjalanan ke Thamrin City
Hotel Mamma pulak betul2 bertentangan dengan Thamrin City
Jadi pagi tu pergi Thamrin City lagi
Se
bab malam tadi kan tak masuk
Cuma rewang kat depan je hehe

Lepas shopping dalam Thamrin City
Kitorang nak keluar terus ke Tanah Abang
Dekat je pon
Kalau jalan dalam 7-10 minit pun sampai

Sambil jalan kitorang makan jagung cawan depa
Syendap
banget la sebab taruk keju
Keju lagi kan hehehe

Ini kenderaan awam di Jakarta
Namanya '
bacey'
Mamma tak naik pun se
bab Tanah Abang tu dekat sangat
Menempek je la kat tepi
bacey tu


Permandangan dalam perjalanan ke Tanah Abang
Memang sesak dengan kenderaan



Ini dia bangunan Tanah Abang tu
Tempat nak shopping barang mura

Aishh belakang sapa yang besau bagak tu????

Tapi sikit je kami
borong kat Tanah Abang
Kitorang patah
balik ke Thamrin City
Nak makan kat Restoran D'Cost
Masa kat
bandung tak sempat nak makan sini
MR kata sedap sangat

Ke
betulan kat Thamrin City ada restoran ni
Tak la kempunan kami ni kan


Ini gambar kami dah sampai ke Thamrin City semula
Penat
beb, Kimi pun sampai terttidur2

Terus masuk ke D'Cost
Makanan murah
bangat
Sedap2 pulak tu
Masa tengah tunggu order sampai
Sempat lagi Mamma rayau dalam Thamrin City kejap
Untuk sekian kali ;p

Layan food sini memang enjoy
Ini antara food yang kami pesan
Sampai licin kami kebas

Masa ni dah petang sangat
Pukul 5 petang dah
Nak
balik hotel terus ke airport je la ni

Apa2 pun pergi sana memang
best
Yang pastinya Mamma akan merindui D'Cost :)))

Terasa nak datang lagi tapi mungkin ke
bandung sahaja

4 Tukang Tambah:

So Shy Lady on February 24, 2011 at 8:00 PM said...

assalam,

bestnye....sronok dpt knal tmpat org, kan

bsar jugak rupanya mammma nih..ingatkn kcik kiut comel kuikuikui

Mamma on February 25, 2011 at 10:52 AM said...

salam jugak kepas kamu wahai mama pemalu kekeke..memang mamma kecit, kiut comel, tu salah angel masa amik gambo tu..percayalah muahahahaha ;p

Lady SharpShouter on February 25, 2011 at 3:11 PM said...

so shy lady: bliau dlm gambo je.hakikat sebenarnya adelah sgt terkiut miut.huhu

akak, ko nih berjalan ke luar je aku tgk.bila nk mai yg kat dlm negara pulop.nih mak ayh kat perak tunggu nih.huhu

Mamma on February 26, 2011 at 6:00 PM said...

miahahaha...ko jgn banding kan aku dgn ko..mmg aku tsgt kecit jdnya ;p

ckp kat mak ayah, perak mmg sudh dalam list tp xleh ckp bila..nnt hura hara mcm hr tu xjd dtg kekeke

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting