Tuesday, February 22, 2011

BANDUNG MEMANG BEST!!! - PART 2

Hati Mamma at Tuesday, February 22, 2011
Hari kedua pagi2 lagi dah berolak ke Degondewah yakni pusat tekstil
Kami hanak banak pergi dengan Mokcik Rehan (MR) kita
Naik teksi ke sana
Tobat mak serik nak naik supir
Lagi satu nak rasa naik kenderaan awam depa


Dalam pada duk neman MR kita kirai kain cotton
Sekali Mak pun terjebak
Yang sadisnya mak lagi banyak dari MR!!! huwa huwa huwaa


Lepas lepak Degondewah samapi sekerat hari
Duk pajak kain cotton tuh ramai2
Kitorang dah berpecah dengan MR dengan tak sengaja kekeke
Sebab susah nak dapat line kat sana
Jadi nak call payah

Kitorang decide travel dalam bandar saja
Naik Angkuta Kota ataupun van kecit yang main angkut je orang kat tepi jalan
Atau kat Mesia lebih glemer prebet sapum ;p
Yang paling best Kimi
Dia suka naik 'ankut' ni


Masa ni penumpang tak penuh
Jadi duduk pun boleh kangkang2 besau sikit hehe



Kali ni seronok jalan sebab tak payah nak dokom2 budak besau bagak tu
Tolak dalam stroller je senang
Ai punya badan pun tak sakit2
Semua orang senang hati ;))


Try KFC Hendon
Mak ingat sama aja meal nya hehehe
Hidangan kat bawah ni 2 ketul ayam sama nasi putih
Kentang putar, roti sama coleslow jangan nak mimpi!
Pastu nama meal ni 'Super ....' apatah kekeke
Pastu sos dia taruk dalam pinggan macam kat tepi tu

Terus oder
" Saya mau 3 set meal yang super tu, set pertama maunya 3ketul ayam drumstick ye mas"
"3 ketul lagi nak chest"
"3 ketul lagi maunya wing" << Mamma oder 3plate meal yang 'super' tadi

Mas kat kaunter tadi tu pening duk melayan Mamma
Sampai Mamma ulang oder 40x tapi duk bengap camtu gak

Rupanya setiap plate cuma ayam 2 ketul je kekekeke
Mamma yang bengap rupanya huhahuhahuha
Bukan apa, Mamma tengok gambar meal yang 'super' tadi tu macam 3 ketul
kuhek kuhek kuhek

Semua kebuluran kan
Sebab sarapan kul 7, luch dalam pukul 4 petang, mau tak kan
Amik meal yang besar macam kat mesia kan ada 3 ketul
hahaha kelaka pulak

Lepas mensyekik, kamiorang jalan kat Chihampelas Street
Sini macam Bintang Walk la kekdahnya
Tak shopping pun kat sini pusing je sambil jeling barang tepi jalan tu

Sekali makhluk 2 orang ni terjebak dengan pen2 yang tulis nama ni

Ai tak terlibat dengan mende alah ni
Cuma tunggu ajer

Dalam duk tunggu
Kimi pulak kena usha dengan mamat hendon ni
Semua mainan yang dia jual semua dia keluarkan kat Kimi
Siap demi satu satu kat Kimi

Tapi Kimi tetap cool, semua dia cakap 'tanak'
Memang hampalah mamat hendon tu wekkkk!!!
hehehe camtulah anak Mamma kekekeke
Sebab Mamma dah racun awal2 kat Kimi tu
Kalau nak mainan tu, orang yang jual tu amik Kimi bawak balik
bahak bahak bahak


Lepas tu naik angkut lagi pergi ke Jalan Dago/Juanda
Mau beli kek pulak dekat Kartika Sari, katanya sedap sangat
Mak Mesia, mak makan biasa2 saja tapi murah la

Lepas beli kek
Kami jalan2 lagi sekitar Jalan Dagi/Juanda tu
Sekali jumpa orang jual jagung
Kami bukan tak pernah makan jagung, tapi jagung bakar sini dia kasi sapu sos apa tah
Tapi Mamma tak makan pun, yang makan 'orang yang cerewet' tu



Ingat nak terus balik hotel je
Sebab perut pun kenyang, makan KFC petang sangat kekdahnya kan
Sekali dalam duk jalan nak tunggu angkut balik hotel
Jumpa pulak restoran gampang ni eh eh
Gampong Aceh ni miahahha


Makan2 syekik2 kan terus kebabom naik angkut

Sampai hotel je terus lesap masing2 dalam mimpi
Tak mandi tak apa dah
Mamma je mandi kekeke

Esok nak balik Jakarta dah pagi
Sambung shopping sana pulek

4 Tukang Tambah:

-aNida OtHmaN- on February 22, 2011 at 1:55 PM said...

tudiaaa sopin sakan tuh...

weh berapa helai ang sambaq ken koton nieh beb....

kirai beria tengOk tuh......nak seLai...hahahahahahaha

kimi ensem laaa..MATA bulatttt

Iman's Umi on February 22, 2011 at 11:56 PM said...

Oh jdnya Mamma skali ngan MR la...dlu penah tgk citer apa tah kt TV yg Indonesia pnya KFC ada nasik, M'sia bru je ada nsi ayam kt KFC...pandai Mamma racun Kimi dn lg best Kimi pn teracun...klu x, maunya Kimi pn bersopim sakan gak...wah beli kain cotton byk...wat brp psg agaknya raya thn ni....

Lady SharpShouter on February 24, 2011 at 12:41 AM said...

bestnya ko kak.sakan nampak.tp baguihla kimi, tak terpengaruh lsg.hebat auta mak dia nih.haha

Mamma on February 24, 2011 at 12:34 PM said...

nida : memang koton nida, tapi kain yang last tu tak cukup meter pun..corak pun katun2..wat seluar katak, pyjama cantik la..sarung bantal pun ngam! ;p

umi : mmg rancangan dr mesia pun pegi sama...tapi smpai sana kitorg byk pecah hehehe..maklomla group masing2 nak kena handle supaya x beso sgt..makan ayam dengan nasi putih je tau..patut la org mesia gemok2 sihat2 ek...kekeke aku la tu..tu ah kimi pun walau nakal, aku syukur sgt sbb dia denga kata lagi

lady ss: baru ko tau aku hebat ngeh3

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting