Monday, February 21, 2011

BANDUNG MEMANG BEST!!! - PART 1

Hati Mamma at Monday, February 21, 2011
Phewww weh la hai
Gara2 takdek gaji aku terus mental
Hampir 2 bulan gaji takdek ni wehhh!!!
Rasa sangat seroNGOK!!!!

Dalam serongok2 ni
Ni baru tak berapa serongok nak update blog
Update pasal pergi
Bandung itu hari
Dah seminggu kan ekekke

Ini adalah pengasas kepada Rom
bongan Cik Kiah ke Hendon
Eii betul apa
Mak Ai nama Rokiah tau
Sesuai sangat la nama tajuk kumpulan kami kekeke


Nasib baik sangat la Mamma hangkut stroller buruks tu buat angkut Kimi kat sana
Nak tergolek, telentang semua dalam stroller tu
Tak ada la haza
b sangat nak berdokom je macam kat Vietnam hari tu
Serik mak!!!


Awal2 samapi ke Bandung dah kena tipu aiyaks!!
Ini pasal pengankutan kereta yang Mamma booking masa kat Malaysia lagi
Harga IDR650k untuk 12jam tapi sampai sana
Di putar belit oleh depa
Katanya IDR650k hanya untuk drop-off saja takni dari airport Jakarta to
Bandung sahaja
Ingat sampai Bandung terus leh pusing2 kota Bandung kan
Rupanya kena top-up lagi IDR450 untuk pusing Bandung selama 12jam
Hari pertama sahaja kami dah rugi IDR 1, 100, 000 untuk pengankutan
Kalau ditukar ke duit Malaysia RM300+- camtu
Mahal wehhhh, cilanat!!

Ini ialah pemandu kitorang masa hari pertama
Kat sana dipanggil supir
Tak handsome kan??? kekeke
Aku dah jawab Ya siap2 kekeke astarghfirullah hehe

Kimi tengah tidor, dia tolakkan stroller
Kira macam kuli la jugak kekeke - amboi bahasam ;p
Semua barang belian kita dia bawakkan jugak


Hari pertama kami tak ke mana
Ingat nak pergi ke tempat gunung berapi Tangkuban Parahu tu
Dah kena tipu awal2 lagi terus tak jadi
Pusing2 kat Factory Outlet je untuk shopping sampai le
bam


Perkenal kan
Sebelah kanan sekali adalah satu2nya adik lelaki Mamma
Yang merupakan anak lelaki tunggal dalam keluarga Mamma

Malam kami makan bakso pastu rehat
Ponat wehhh!!
Kat mana tah gam
bo pun tadok nak tepek
kekeke

4 Tukang Tambah:

PuRpLeLiCiOUs LoVe on February 21, 2011 at 3:13 PM said...

i luv bandong...tapi memang pak supir kat sana kaki temberang...

-aNida OtHmaN- on February 21, 2011 at 3:28 PM said...

tudiaa p sengap-sengap..
aku nak FM..tak kira......

jelesnyaa ang p indon.....
hehehehee

Iman's Umi on February 22, 2011 at 2:40 PM said...

Bestnya Mamma p Bandung...soping kain ela ke Mamma? Belit btl diorg tu ek, cam keling plak.

Mamma on February 24, 2011 at 12:30 PM said...

purplelicious : memang kuat sgt temberang depa...aku hangin je masa hr pertama tu..smpai nk g melawat tempat sejarah pun terbantut...wat keputusan shoping je

nida : mana ada sengap nida, kan dah ckp awal kat blog hehehe

umi : mmg sakit hati tau bila diingatkan balik

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting