Wednesday, February 23, 2011

BANDUNG MEMANG BEST!!! - PART 3

Hati Mamma at Wednesday, February 23, 2011
Pagi hari ketiga
Nak balik Jakarta dah
Ingat nak naik bas je terus ke Jakarta
Sebab Kimi pun ok je naik bas

Nak balik Jakarta sangat dah ni
Tapi tiba2 rasa nak pergi Toko 3 kat Jalan Ahamd Yani
Mati-matian ingat kat Jalan Chihampelas
Pastu Mamma boleh tertanya pekerja Hotel Patradisa tu
Terus bedesup pergi sebelum tengahari

Kat Toko 3 tu banyak jeans Levi's original
Tapi ada yang Levi's brengsek jugek kekeke
Kena pandai tengok segala tag yang ada

Ni dalam Toko 3


Memang banyak jeans kan???


Kimi pulak sama sebuk je ngan Mamma dia test seluar
Kat fitting room tu, Mamma keluar, dia masuk, Mamma keluar, dia masuk
Sama laju lak ngan Mamma menge'test'

Paling tak tahan masa dia test seluar
Mamma tak sempat nak snap sebab Mamma pun sebuk test jeans
Sama je kalut ngan Ai huhu
Tapi nak golek2 tengok dia sama laju ngan mak dia
bahak bahak bahak


Pastu terus bedesup balik hotel amik beg semua
Mulanya amik 2 teksi bluebird ke Bandung SuperMall (BSM)
Sebab 5 orang kan
Bandung SuperMall (BSM) ni tempat bas ekspress ke Jakarta

Sampai je kat Bandung SuperMall (BSM)
Total tiket hampir je dengan amik supir ke Jakarta
Mamma terus jual balik tiket bas tu pastu amik supir kat situ jugak
Rugi duit tiket dalam RM30 gak,kejaan bongoks la namanya ni
Sebab jual balik tiket, duit tak dapat penuh huhu

Dah dapat supir, selesa la kami ke Jakarta
Dalam jam 2.00 ptg gak bertolak ke Jakarta

Sampai Jakarta, ingat nak masuk la hotel bajet yang dibooking dari Mesia tu
Pak supir tanya harga hotel yang Mamma booking
Dalam IDR275,000k x 2bilik
Katanya mahal, terus dia cadang hotel lagi jimat
Mamma terus roger hahaha
IDR240,000k sahaja untuk famly room
Cuma tambah IDR30,000 utk satu tilam
Cukup la kan wat tido je pun

Selamat duit mak tau kekeke
Supir yang hantar balik ke Jakarta ni ada baik sikit
Cewasss, tolong sket je terus kata baik

Gambar hotel tak ada pulak
Nama dia Wisma Mitra
Dekat je dengan Thamrin City tempat shopping ni
Sampai je kat Wisma Mitra, rehat kejap
Lepas maghrib keluar jalan kaki je ke Thamrin City ni

Tak shopping pun malam tu sebab banyak kedai tutup
Padahal awal lagi, baru pukul 8.00 mlm je pon

Pastu nak makan, kedai gerai2 banyak la tepi jalan
Tak selera pulak tengok bakso, soto semua tu huhu

Tapi Mamma beli kat gerai jual ayam ni
Wat masuk pastu makan dalam bilik
Nampak bersih dan kuali menggoreng ayam sangat berkilat
Persekitaran dia meniaga pun sangat bersih
Nasib kitorang datang beli tau, hampir licin ayam kamu ye mas!! ;p

Ni gerai ayam tu
Korang tengok slogan weh kekeke
'Rasa bintang lima! kah kah kah kah
Ada mau celen???


Mak pulak tunggu apa balik
Depan je gerai jual ayam ni hehe
Apam balik sini banyak version
Taruk keju, susu pekat la pastu apa2 lagi mak tak tau lah!
Mamma punya taruk chocolate rice je

Lepas makan terus kebabom terus

Eh gambo makanan ada kat dalam henpon satu lagi la
Next la Mamma menayang

Aishh esoknya sehari lagi nak menghazabkan diri
Masatu tak sabar rasa nak balik Malaysia

5 Tukang Tambah:

-aNida OtHmaN- on February 23, 2011 at 1:19 PM said...

apam balik tarok coklat rice sedap kot....aku suka...eheheheh

tudiaa sopin jeans....dahsatlaa nok...=D

LADY NEO on February 23, 2011 at 8:22 PM said...

betol lah..kat toko tiga tu..kene pandai pilih la ..kalo tak terbeli yang tak ori..tapi bandung best,...:)xpuas g sana walau dh beberapa kali...

Lady SharpShouter on February 24, 2011 at 12:39 AM said...

pastuh kak, ko da lik ni ko tak rindu ke nak gi sana balik?huhu

Mamma on February 24, 2011 at 12:43 PM said...

nida : dengar pun dh jatuh cinta ek? kekekek best la ko ni

lady neo : betul kata ko..seronok kat sana

lady ss : nape?? ko nak buat lawatan cik mahyom pullak ke? cik kiah dah lepas kekekeke..mau tanak kan..mesti la rasa nak pegi lagi best tau ;p

Amsyahril Syahril on May 28, 2014 at 12:50 PM said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting