Monday, July 18, 2011

RISIK-RISIK DENGAN TEACHER MARRY PULAK ;)

Hati Mamma at Monday, July 18, 2011
Mamma tak puas hati betul dengan Ms. Lee hari tu
Tadi tengahari kebetulan Teacher Marry tepi gate
So Mamma tanya la

Eh itu Ms. Lee kenapa tak kasi Kimi bawak bekal huh???
Saya pelik tau, masa U jaga Kimi last year tak macam ni
Hari tu komplen tak kasi bawak Nasi Lemak ok la
Ai terima sebab dia kata Nasi Lemak tak bagus
Tapi sekarang Mee Goreng ke, Nasi Goreng ke semua dia tak kasi bawak
Ai taruk bekal Kimi tanak bawak
Sampai sekarang dia langsung tanak bawak bekal
Kimi kata Ms. Lee marah, cuma boleh bawak biskut dengan roti saja

Ayooooo Kakak
Mana ada sekolah larang budak bawak bekal
Saya punya kelas (4tahun) hampir separuh bawak bekal
Dia ar (Ms. Lee) suka bising-bising tau
Itu ar, nasi jatuh satu saja, dia kata jatuh semua
U paham ke??

oooo maknanya dia suka besarkan mende kecit la
Cepat mau marah saja la
Eh dia tu kan, ramai parent komplen kan??? <-- ayat kepoh kekeke
Dia sendiri cakap hari tu

Ye la Kak
Dia kalau mengajar dalam kelas, lepastu kalau marah2, semua cikgu2 lain boleh dengar
Lepas tu, semua budak yang kena marah semua datang sama saya
Lepas tu saya pujuk2 okey la
Kimi kan Kak, dia memang nakal
Suka lari2, tapi biasa kalau saya cakap mesti dia dengar
Saya tengok dia treat budak2 tak bagus tau Kak

Itu la, U kan, 10x lebih baik dari dia tau
U treat budak tak sama langsung dengan Ms. Lee
Hakimi kalau balik rumah kan
Saya tanya Ms. Lee ada cakap apa2 tak??
Dia cakap tak ada
Masa U jaga last year ada jugak U pesan dia untuk tolong mak, jangan lari2 etc kan
Jadi budak ikut apa yang teacher dia pesan
Ms. Lee kan, never!
Eh dia tu bekas cikgu ke?
Apsal U tak komplen pasal dia meraung dalam kelas huh??

Dia bukan sapa2 la Kak
Kaum diorang ni mana boleh komplen Kak

Eh itu Mss. Ong kakak dia kan?? (principal)

A'a itu Mss. Ong kakak dia la
Tapi Mss. Ong tak ada, duduk wad sebab dia operate hari tu

oooo patut la
Adik owner
Eh dia kan, jenis tak mengaku kesilapan sendiri tau
Ramai parent komplen pun susah nak terima
Yang dia tau, budak2 ni yang salah
Dah nama budak nak kira apa
Dia la patut terima komplen tu positif kan

Eh kak, karang orang lain tanya cakap pasal apa
Akak cakap la kita borak pasal lain tau *eh eh tetiba pulak Marry kan

Rupanya Ms. Lee asyik tinjau2 je dari jauh Mamma tengah berbual dengan Teacher Marry
Hahahahaha
Ms. Lee pun adik principal

Okey3
Ai balik dulu la yerk

** sudah jelas dan terang
Yang Ms. Lee ni nak monopous!

2 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on July 19, 2011 at 2:25 PM said...

eh eh, takut pulak makcik marry tu yek.haha

Mamma on July 20, 2011 at 11:39 AM said...

mmg la takut, dh nama makan gaji je kan kekekeke tp tetap nak kepochi kekeke

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting