Tuesday, July 19, 2011

BILA BUJANG MERUNGUT

Hati Mamma at Tuesday, July 19, 2011
Pagi tadi adalah pagi yang paling tenang
Apabila bujang dikejutkan dengan ayat psiko

"Cepat bangun, kan Mamma campak dalam toilet kan'

Tanpa lengah bukak butang baju melayu, lucut seluar
Terus lari ke bilik air sambil bogel-bogel ;p

Dia tak perasan ke, kalau Mamma tak campak pun
Last sekali ke bilik air jugak kekekeke
Memang kena mandi kan ;p
Agaknya jadi takut sebab perkataan 'campak' gamaknya ;D

Dan sekarang ni, hanya stetment tu aje digunapakai untuk kejutkan bangun pagi ke sekolah
Tak tau la sampai bila boleh guna stetment tu hehehe

Mamma suruh mandi sendiri sementara nak siapkan sarapan
Lepas mandi terus pakai baju sendiri
Sambil pakai baju bujang tanya Mamma

"Papa mana Mamma???'"

"Papa kerja la, karang pukul 9.00 pagi balik "

"Alah Papa ni, asyik kerja jeeee"

Tersentap jugak Mamma
Memang sejak dua menjak ni Papa asyik kerja ajer
Kalau off day pun Papa akan overtime

Ye la dengan bulanan Mamma yang tak menentu
Lagi mau fix hutang Mamma yang Papa ambil alih semua kecuali MARA dan potongan angkasa
Nanti kalau Mamma dah betul2 hilang punca pendapatan
Semuanya dah fix dari awal kan
Jadi tak kelam kabut sangat

Sungguh sentap la pepagi tu
Dan-dan Mamma terasa Kimi ni nak bermanja dengan Papa
Agaknya dia pun dah rasa lama dah dia tidak bersama dengan Papa dia kot
Tapi memang ye pun

Terus je Mamma jawab

"Memang la kena kerja, nak beli toys, tengok wayang, pergi fun fair lagi
Semua kena duit jadi Papa kerja la nak cari duit"

"oooo ye lah..."

**bungkam

2 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on July 19, 2011 at 2:18 PM said...

takpelah ko pujuk dia mcm tu.biar dia paham cara dia... :)

eh, ganas benar mak nak campak2 ni.tak padan dgn kecik.haha

Mamma on July 20, 2011 at 11:29 AM said...

ye la cik kak, kena treat ikut yg dia paham la..budak2 ni lain perangai kena treat dia pn lain2 gak..aku dh besar dh skang ni hehehe..

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting