Thursday, September 2, 2010

NGANTUK WEIII!!!!!!!!!!!

Hati Mamma at Thursday, September 02, 2010
Mak letih nyah!
Tak cukuo tidor!!!
Hari2 duk bangun kul 5.00 pagi
Tido malam plak pukul 12.00 tgmlm

Nasi biru punya penangan
Sadis betul kan???
hahahaha
Apa nak buat sebab mak jugak yang gatal nak meniaga kan????
Harung aje ler

Mak dah ada regular customer yu!!
Suka jugak kan
Ada jugak orang boleh terima nasi biru Mak ni kat tekak dorang
Mak perasan dalam 4-5 orang jugak asyik duk ulang datang beli
Yang lebih2 tatau dah
Sebab ramai sangat umat yang datang PARAM tu
Mana nak ingat sesatu :p

Walaupun tak sehebat Nasi Ayam Linda Onn
Orang beratur kan
Tapi sudah mencukupi untuk percubaan kali ini haha :p

Masa minggu kedua puasa plak kan
Mamma dapat booking untuk Nasi Dagang untuk 100 orang
Tapi sayang kena lepas kan
Sebab orang tu nak raya ke-3

Mamma pulak kat Terengganu masa tu
So tak boleh la nak amik tempahan tu
Kalu tak sonotnyaaaa
Dah berangan yang bukan-bukan dah hahaha :p

Ngantuk lar weii
Aduu lambatnya balik kerja
Bosan tahap gaban dah duk opis ni
Komputer semua rosak mampus jahanam dah
Cuma tinggal satu ketul je
Ni pun duk kelip-kelip tinggal nak mampus jugak

Hati duk runsing
Tingat kat langsir yang dah kering tapi tak sangkut2 lagi
Basuh hari merdeka tu hari
Tadok masa betul nak pasang pin tu
Padahal 2 panel aje pun

Tak semengah rupa rumah Mak tau
Kain langsir yang kering tu
Main sidai2 cam tu je kat grill
Kasi tutup isi dalam rumah hahaha
Dah macam rumah tumpangan bangla/indon dah gayanya
Kat rumah kedai 2 tengkat depan taman Mak tau :p

Raya ni pakai langsir itu la jugak
Taun lepas punya
Tak pelah! Janji ada kain kat setiap panel tingkap rumah Mak
Takdelah telanjang bogel rumah Mak tau :p

Mode : Nak tidor sampai seminggu boleh???? :p

10 Tukang Tambah:

Moque ^_^ on September 2, 2010 at 4:37 PM said...

ehem..ehem..
nasi biru tu ape..?
dah cam avatar jerk..
meh la bg mak jugak...ekekke.. :)

makcikrehan on September 2, 2010 at 4:54 PM said...

nko memang terbaek la zamila oihh... gigih masak-masak. akuni, nk masak nasik bukak posa pon MALAS! hahaha

ezey on September 2, 2010 at 9:14 PM said...

gile gigih mu ila....kumpul duit bnyk2..pastu belanja aku ngan MR...jd x buat danging mcm aku ckp tu??

Iman's Umi on September 3, 2010 at 8:56 AM said...

Mamma, xpela x dpt trima tempahan nasi dagang pun, nti wat jamu tetamu raya ntila...umah Mamma di T'ganu tu kt mana? Klu dekat2 sekitar Jerteh blh nyinggah...umah mak mertua sy di Jerteh.

Mamma on September 3, 2010 at 9:25 AM said...

moque : nasi biru tu nasi kerabu la moque..nak try meh la melaka hahaha..

MR : kalu ko jd jiran aku mesti ko sntiasa kenyang ahahahaha

Ezey : banje korang no hallah! aku x wat daging cam mu..aku wat cam biasa gak tp perap dlm 2hr dulu :p
Pastu bakar cukup masak terus angkat..jgn tunggu smpai rentung mmg keras..tp dging aku tetap lembut nyah! :p

Imans Umi : tatau lg wat open house ke idak taun ni..rasa cam tanak tp nak :p..
insyaallah kalu pegi area sana saya roger umi hehehe

Mamma on September 3, 2010 at 10:59 AM said...

imans : umah mamma kat area marang..dekat dengan rusila :)

Iman's Umi on September 3, 2010 at 11:28 AM said...

Ui jauhnya Marang...tp sy penah smpi ke Asrama Rusila...kesian tgk budak2(yg dh lama situ) kt situ...muda2 terlibat dgn jenayah juvana, mencalar masa depan sendiri. Yg dh lama muka innocent je...sedih tgk.

ena on September 4, 2010 at 7:51 AM said...

kat param mana mu meniaga ni?? aku nk p beli nasik biru gak eehehe

Mamma on September 6, 2010 at 12:38 PM said...

imans : dekat dh ngan umah saya drr asrama tu. dlam 15 minit je menuju ke marang..jom la dtg umi ehehe :p

ena : param cheng, melaka..cepat2 pose nak abis dh ni..aku nk tutup kedai ni hahahaha :D

Iman's Umi on September 6, 2010 at 12:47 PM said...

To tu pegi ngan rombongan belajar, hubby x thu sgt jln Ganu wlupn dia org Ganu...jln KL tau la dia...insyaAllah.

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting