Friday, September 17, 2010

MAMMA SAKET

Hati Mamma at Friday, September 17, 2010
Raya kat Terengganu sampai raya ke-4
Pagi2 Raya ke-5 dah bertolak balik ke Melaka
Dalam pukul 1.15 am cam tu la

Petang raya ke-4 tu adik lelaki Mamma bertunang
*Nanti Mamma cerita semula


Balik dari bertunang tu
Kat dalam kereta Mak Mamma cakap

Kalu Mak ikut ko balik Melaka malam ni okay jugak
Boleh raya kat sana pulak


Mamma cakap
A'a la Mak

Malam ni siap2 kita balik la

Senyum leborr ko :))

Sampai je Melaka dalam pukul 9.30 am
Banyak sangat berentinya
Tak pe, janji selamat sampai time raya2 ni kan :p
Mak bawak haneef sekali
Sepupu Kimi ler
Kat Terengganu Isnin ni baru start sekolah

Sampai rumah je Mamma tak duduk
Terus kemas rumah, mop lantai bagai
Supaya Mak Ai selesa kan

Badan dah mula rasa gigil
Malam tadi masa nak bertolak balik Melaka dah bersin2 nak selsema

Ni selsema tak hilang lagi
Rasa sakit tekak pulakTerus jangkit batuk pulak
Yang tak bestnya
Pakej sekali dengan Asthma la pulak :((

Call ejen insurans
Esok nak pergi sepital
Kalu admit pun tak pe
Mak dah cuak
Ye lah kan, dia datang anak pulak duk sepital

Esoknya pergi lah sepital tu (Mahkota Medical Centre)
Sekali keahlian Mamma belom cukup 120 hari
Baru dalam 110 hari camtu
Hari tu ejen Mamma cakap kalau keahlian dah cukup 90 hari
Boleh la guna medical card tu

Tanya punya tanya
Kalau Asthma, Resdung keahlian kena 120 hari
Kalau demam ke selsema keahlian boleh guna yang 90 hari
Kalau accident imidiately boleh guna mediacal card tu
Pastu pulak
Kalau pergi sepital kena admit sahaja baru insurans cover
Kalu pergi sepital tapi tak admit sendiri tanggung la
Macam kes Mamma sekarang ni jugak
Plus lagi keahlian xcukup untuk Athma :(

Masa nak suruh Mamma join
Tak cakap pulak ada sakit yang kena tunggu sampai 120 hari

Rasa nak marah sangat
Sebab Mamma kena bayar sendiri bil sepital tu RM234.00 tunai
Budus betul la
Kalu Mamma tau Mamma pergi klinik panel Papa ajer

Ikut kes Mamma ni memang kena admit
Tapi keahlian belom cukup la xboleh admit
Kalau nak admit jugak kena bayar sendiri
Tak kowser la Ai kan
Baik duduk sepital kajaan kelas 1

Dah bayar RM234.00
Mamma dapat ubat seNdut Turbuhaler ni
Untuk Asthma

Datang sekali dengan ubat tablet selsema, batuk, kahak & antibiotik
Untuk kali ini, Mamma MC sampai 3 hari

Mak Mamma datang sini tak ke mana-mana pun
Duduk lepak je kat rumah
Makan tidur je la

Sekarang ni
Mamma perasan sangat2
Asthma Mamma datang tetiap bulan
Sekali datang teruk jugak
Asthma ni dapat masa pregnant kan Kimi
Lekat sampai sekarang

Kalau Mamma pregnant sekali lagi
Sakit apa pulak yang lekat gamaknya
Gerun sekali duk memikir nak tambah anak
Tapi kena tambah jugak

Yang diluar sana termasuk sanak saudara serta taulan
Sabar menunggu adik Kimi yerk :)

Sekarang tengah melepek je kat rumah
Tapi alhamdulillah sudah beransur pulih
Mak Mamma pun dah balik pagi tadi
Hantar Mak kat Melaka Sentral naik bas pukul 9.30 am

Kimi pun demam, selsema sama cirit pulak
Sangat tidak bermaya rasanya
Mana tidaknya nak ulang masuk tandas
Malam tadi dah jumpa doktor amik ubat

Minta maaf ye mak
Tak dapat nak layan Mak sangat
Mana yang terkurang minta dihalalkan
Bulan depan kita jumpa lagi InsyaAllah
Kita holiday kat Langkawi ye Mak ye :D

2 Tukang Tambah:

I want to lose weight on September 17, 2010 at 4:26 PM said...
This comment has been removed by the author.
Mamma on September 17, 2010 at 4:37 PM said...

aku dah tanya

dia kata kalu outpatient camni xleh claim
tp kalu sakit aku dtg balik then kena admit, baru bill yg petama bleh claim skali dgn kos admit tu..

*aku kena sakit teruk sekali lagi dan melepasi tempoh matang yg 120 hr tu..lg tggal 8hr nk cukup 120hr :(

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting