Monday, September 20, 2010

MAMMA MEROYAN NAK JUGAK SATU! ;P

Hati Mamma at Monday, September 20, 2010
Sejak2 terjebak dengan blog Kakak Melben tu
Sejak itu jugak la pasang anganan nak meroti macam dia
Nak jugak beli maid yang pandai buat roti cam kat bawah ni

Pastu pulak
Tau2 feremfuan itu pun sama berangan sama Mamma
Tapi masa ni Mamma pendam jauh dilubuk hati saja
Tapi anganan feremfuan itu sudah terrmakbul ;p
Skang tinggal Mamma aje yang berangan menatam ini ;) sorang2

Melihatkan kejayaan feremfuan itu terhadap mende ni kan
Mamma pulak cemburu hati kan
Takkan dia aje sorang nak meroti kan
Ai pun nak jugak tau
Terus je siasat feremfuan itu cane leh dapat mende ni

Pastu pulak skang ni baru Mamma nak kecoh
Yang Mamma idamkan mende ni
Itupun atas nasihat feremfuan itu la jugak
Supaya di upkan ke blog
Apa guna ada blog kan??

Mana la tau kot ada feminat2 Mamma
Yang nak pergi ke ober the sea ke
Sedara mara kat sana ke kan
Buleh la tulum belikan kat Mamma kan

Inilah dia anganan Mamma tu
Breadmakers Machine (BM)
Model dari Kenwood BM450
Sama sebijik macam feremfuan itu tau ;))

Kat Mesia bukan tadek mende ni
Tapi mahal capai nak cecah dekat 1k kata feremfuan itu tau
Kalu kat ober the sea baru RM450 katanya
Mak aih murah heh

Tu la kan
Mintak tulum kat sesapa
Yang boleh dapat kan BM ni untuk Mamma
Bukan free pon kan
Nanti Mamma bank in kan duitnya taww
Mamma akan sayam korang as a feminat Mamma tau
*Ai tau korang rasa nak cencang2 je Mamma ni kan ;p
Stetmen tu feremfuan itu jugak yang hajar ;))

Ni cukup dulu sekeping gambar ihsan dari google kan
Kan banyak2 meleleh plak kome ;p

Nanti kalu dah ada BM
Bukat takat roti yang ala2 kat bakery Mamma buatkan tau
*belom pape pun dah perasan diva roti huh
Roti dari semua negara pun boleh hahaha

7 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on September 20, 2010 at 8:44 PM said...

wohoh, wohoh. meleleh air liur tengok.

ai wan tu. ai wan tu.

p/s: apsal virus detected kat blog mamma nih?? pembawa virus ke?

makcikrehan on September 20, 2010 at 9:43 PM said...

bila masa aku ngajor ilmu sesat kat ko nih haaaa?? muahahahahahaaaa

Mamma on September 20, 2010 at 10:04 PM said...

lady ss : kalu ada bes kan kan kan
meh la sama2 berangan meroti lak pas ni

p/s : kita dibawah satu bumbung yg sama yakni belogsepot.com
kalu ai ada masalah g tanya tuan belogsepot hek. ai bukak ok apa hehe

mr : baik ko ngaku weh hahahahaha

Iman's Umi on September 21, 2010 at 3:20 AM said...

Ai bru td bc blog mr citer dia x guna pn lg BM tu, ni Mamma plak dh berangan nk beli, kot nti Mamma meroti nti jd makin kurus.

Mamma on September 21, 2010 at 12:02 PM said...

iman : dia tggu tall cabinet siap pulak baru nak meroti hahahaha
kurus makan roti takpe umi, jgn kurus xmakan lngsung hahahaha :D

-NiD's- on September 28, 2010 at 11:56 AM said...

weih.....cecepat belIk menda alah tuh....sok nieh ang leh buatkan ROTI CHANTIK bekilat mcm tuh weih

Mamma on September 28, 2010 at 4:40 PM said...

nida : kalu murah bedesup gak aku beli nida hahaha

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting