Monday, April 4, 2011

BENTEN DI ANGKASA

Hati Mamma at Monday, April 04, 2011
Main layang-layang lah!
Dah lama Papa bujang teruna janji nak belikan layang-layang
Semalam baru tertunai

Lokasi mainan adalah depan rumah Mamma je
Dataran 1Malaysia nama tempat tu

Nampak tak layang-layang bertebaran kat angkasa
Dulu tempat ni macam tak ada sambutan
Sekarang ni dah macam lokasi tempat main layang-layang pulak ;p
Orang jual layang-layang pun bersepah jugak!


Kimi tengah excited dengan layang-layang pertamanya
Biasalah, pemegang tema benten sepanjang hayat kan
Layang-layang pun nak benten jugak
Helmet yang beli kat hendon hari tu pun benten jugek!


Papa tengah nak terbangkan benten!

Hah kan benten di angkasa!
Muahahahahaha


Dah nak balik
Badan peluh2
Tapi pada pandangan Mamma
Dia tak berminat sangat main layang-layang sebab kena duduk setempat aje
Cuma kontrol layang2 aje
Bujang teruna lagi suka permainan yang lompat2 dan lari2

Itu pun berapa kali terlepas benang kat tangan
Dah macam apa Papa kejar tali layang-layang tu wahahaha

Berdiri megah dengan layang-layang benten!

Sebelum balik main pasir

Ini lebih afdol gamaknya
Aktiviti tak membosankan kalau main pasir dari duduk je tunggu layang-layang di angkasa!
Lagi pulak free dari layang-layang Rm10 satu!

Apa yang Mamma nak cakap ni???
Best ke tak best main layang-layang???
Aisehhh

2 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on April 4, 2011 at 12:20 PM said...

bunyi mcm tak best je kimi main2 layang-layang tu.nih kimi yg penat ke, abang yg pnat nih?ko tak join sama ke kak?haha

Mamma on April 5, 2011 at 9:50 AM said...

hahaha.. memula je excited lama2 aku tgk cam boring je dia ni..pegang layang2 sambil2 telompat2..ada penah org lain buat camtu..laki mak mmg penat sbb asyik kejo layang2 yang telepas muahaha..aku tukang amik gambo je...

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting