Thursday, August 5, 2010

TAMAN PASIR EMAS ADA GOTONG ROYONG

Hati Mamma at Thursday, August 05, 2010
Ahad lepas
Taman Pasir Emas telah mengadakan gotong royong
Selaku Asst. Secreatary kan
Mamma tak sebuk mana
Curik tulang! aahahaha

Kimi adalah orang yang gembira sekali
Cam terlepas kandang kekdahnya
Yang baju kuning dia la tu
Terkinja-kinja kegembiraan


Gotong royong kali ni siap jemput Jabatan Bomba & Penyelamat
Sebab nak sembur bersihkan longkang
Tu hose yang gedabak2 tu bomba punya la tu

Kaum2 hawa siapkan makanan
Mamma sponsor kuih bahulu cermai sebanyak 100 biji
Yang lain2 tu ada sponsor keropok ikan & pelbagai kuih-muih
Makan utama ialah Mee Hoon Goreng 6kg
Cukup la tu kan untuk orang Taman Pasir Emas (TPE)

TPE ni tak besar cuma ada 80 buah rumah je tak silap
Diikuti 2 lorong je hehe
Tu sebab goreng Mee Hoon 6kg je

Lepas buat kerja sikit2
Tapi makan banyak2 kan :-p
Sambil tu dorang siap borak-borak la
Tatau la dorang borak apa
Takkan Mamma nak tadah tinge pulak kat celah2 jantan2 sana
Tapi rasanya dorang tetap bergosip ni ;-)


Sambil dorang borak plus gosip tu
Anak Mamma dah panjat ini lori


Kalu kat TPE kan
Ini lah muka2 yang top 5 kenalan nya
Dengar kata pulak
Anak Mamma memegang ranking yang ke-2 nakal plus lasaknya
Yang fisrt kat sebelah Kimi tu
Pakai seluar merah hahahaha

Apa2 aje orang TPE ni
Tapi Mamma tapenah amik hati
Gua tau beb anak gua memang lasak plus nakal
Tapi takpelah dah nama budak kan

Yang mak2 pulak
Lepas masak Mee Hoon Goreng 6kg
Masing2 lepak2 la
Bergosip semestinya dah ni hahaha :p



Yang ni mesti lagi best gosip ni
Terjungkit tangan dia tunjuk kat rumah Mak Esah
Tengah ada benonya ko neh Mamma :p


Lepas makan Mee Hoon Goreng 6kg kan
Pastu gotong royong pun semua setel
Sesi bergambar adalah wajib
Mamma merangkap photographer hari tu
Sebab tu muka Mamma tadok dalam gambar
cinabeng tul lah!

Harap2 ikatan ukhwan yang terjalin
Diantara penduduk TPE akan kekal hendaknya

5 Tukang Tambah:

Lady SharpShouter on August 5, 2010 at 11:18 PM said...

jarang betul zaman skrg ada taman yg aktif gini. tmn i jiran seblah2 je kenal.lorong lain2 tatau pun sape. heh.

eh,maknya kimi pulak pegang ranking ke berapa? hahaha

Mamma on August 6, 2010 at 5:15 PM said...

lahhai ;-)
nnt kena wat survey ngan pendduk TPE haha

Iman's Umi on August 9, 2010 at 12:27 PM said...

Yela Kimi kn? Bila lg nk merasa panjat lori bomba...bkn sllu jumpa kn? Bgs jg ada gotong-royong ni, at least mamma dh happy blk stlh kejadian diprek kwn aritu.

Mamma on August 13, 2010 at 6:19 AM said...

ye lah umi iman,,, lupa seketika saat diprek..hahaha

Anonymous said...

Hi Dudes, i would just like to make an intro to all the people at www.blogger.com

Well thats called a great message board, I barely care to read out an entire list of threads but this forum was successful in getting my interest and believe me, That?s unusual.

I needed some information and was searching on Yahoo Cosovo for it. I visited each of the top three pages that came up but didn?t get any relevant result... I then luckily found your diamond message board in the dirt and thought to check it out. This is exactly what I was looking for - what a swell find!

Thanks peepz at www.blogger.com and keep your neat effort up!

[URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/]Sports Nutrition[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Atkins]Atkins[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/]Whey Protein Powder[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Fitness-Equipment]Fitness Equipment[/URL] [URL=http://www.sporting-supplements.co.uk/Prohormones]superdrol[/URL]

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting