Wednesday, August 4, 2010

BANANA PANCAKE

Hati Mamma at Wednesday, August 04, 2010
Sesekali makan pancake apa salahnya kan?? :-p
Pastu sesekali taruk nama omputih pun apa salahnya kan???
Padahal lempeng pisang aje ponn :')

Ini sarapan semalam
Ingat nak post semalam
Tapi duk karang entri bluess tu sampai ke petang
Tu yang hari ni take over
Jadi la modal tuk korang datang tenggek sini barang sesaat dua


Masa ni tengah taruk
Leset je minyak kat tisu kat nonstick pan tu
Tips untuk permukaan yang licin lagi gebus

Tapi rupa pancake Mamma tetap tidak mulus!
Yang kaler dia coklat tu
bukan hangus tau
Tu disebabkan pisang tu la

Pan ni sebenonya kecik je
Ikut kan 10cm ntah sampai ke tidak
Dah amik dekat jadi cam rim kereta lak punya gedabak ka

Sedap dimakan dengan Teh O panas
Tapi Mamma makan dengan Hot Choc
Buat sendiri guna ser
buk koko dari Van Hounten

Rupa tak elok takpe
Janji habis perut kenyang kan :))

6 Tukang Tambah:

ezey on August 4, 2010 at 12:36 PM said...

ven hauten lebihan tester ke??huhuh..sabaq byk2 ye mama...

♥xaturen♥ on August 4, 2010 at 1:23 PM said...

ermm... lapar pulak tengok pancake mama ni..

kalu dapat test lagi la.. bagus, haha..

Mamma on August 4, 2010 at 2:40 PM said...

ezey : saja je mu zey :p

xaturen : nak test apanya..dh habis haha

S..U..D..@..I..S on August 4, 2010 at 3:32 PM said...

tiba2 nmpak banana pancake..adus sodap ni....

-NiD's- on August 4, 2010 at 7:25 PM said...

wah...sedp nieh....bak mai sini skit beb

Mamma on August 5, 2010 at 8:41 AM said...

sud@is : makan skali skala jumpa mmg sodapp!!

nida : malas nak cite ah sedap ye nida haha :p

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting