Thursday, December 31, 2009

KESIBUKAN MELAMPAU DI HARI AKHIR 2009

Hati Mamma at Thursday, December 31, 2009 0 Tukang Tambah Links to this post
Mamma coti lagik hari ni..menghabiskan coti tahunan yang masih lagi berbaki 5 hari.. Banyak lagi kan kan kan?..So nak story sket, Mamma kalu coti sememangnya harap maklum...Busy sangat-sangat megalahkan kerja-kerja yang bersepah kat opish! (Bersepah ker??..ke memang tadok keje..hu hu hu)..teng teng teng....antara kerja yag telah dilakukan selepas sehari suntuk ber'busy'..kena amik gambar kalu tak korang mesti tak percaya...gambar kat bawah siap basuh garaj luar..sampai boleh tengok muka Mamma kat simen tu.. kalau korang tengok??...muka korang la yang nampak..apolah!


Tengok..tengok...basah lagik (maknanya korang kena percaya!)
Si Kuda Hitam kat luar tu..Mamma tak basuh, harap maklum (x rajin lagik ler hehe)



Percaya lagi yek...
Walupaun pelik kalu Mamma pakai kasut neh..
Tapi Mamma tebal jugak tangan menyapu kiwi pengilat kasut neh!! (siap kiwi kasut Papa..erks)


Masih lagi rajin..rumah Mamma dah jadi 2 dimensi dah (punyala rajinnn isk isk isk)
kalu tak takde la macam ni...hari biasa cuma 1 1/2 dimensi jerk..


Selepas mengemas, menyapu dan membasuh sebahgian rumah neh,
Mamma bergegas ke dapur lak nak memasak..
Tapi tak masak!!..(sila percaya ye..nanti korang tau..ceritanya kat bawah!)



Sambil Mamma memasak tapi tak siap tuh, hari ni Papa ada kat rumah, baru balik kerja malam..
Tengah duk melayan Kimi main game PS2, Papa terlelap (erkss...jaga ke macam neh??)



Mamma bergegas bersiap untuk isi borang pendaftaran Kimi untuk ke kindergarten... (huh sebab tu la Mamma tak siap masak tau...bukan malas heh)
Borang tu plak, dah berkurun ambik tapi tak isi (isk tak kose lah!)..
Mamma terpaksa bekejar untuk pendaftaran ni sebab esok 1 Jan 2010 (Jumaat) dah holiday, Isnin (4 Jan 2010) hari pertama
Kimi start ke sekolah..
Masa tengah isi form ni pun, jam menunjukkan pukul 3 lebih dah..
Masa Mamma kalut-kalut isi form tu, Kimi sama laju ngan Mamma sumbat beg dia ngan buku-buku yang sememangnya Mamma ada belikan untuk dia masa umur 2 tahun hari tu! (sila bayangkan punya la lunyai buku tu) sambil berkata
"Kimi nak g syekolah!"


Mamma : heh, beg tu simpan ler..(huh sambil merengus-rengus sebab dah lambat)
Kimi : alah, Kimi nak bawak, Kimi nak g syekolah..

Mamma : simpan lah! (kena tengking..erkss)
Kimi : yelah! syimpan lah!

Mamma kesian lak tengok tak dapat bawak beg tuh, alah apa la sangat bawak beg, motivasi sket kat budak neh nak menuntut ilmu (hati Mamma cakap sorang-sorang..gila ke??)

Mamma : pegi lah amik..Kimi bawak.. (deal..thumb up!)
Kimi : Bawak beg heh Mamma??????? (soke sangat!)
Mamma : yelah yelah (dah dapat bawak tanya lagik..kang tak kasik bawak kang!)



Disebabkan tadi dah masak tapi tak masak..
Masa on the way nak pergi ke kindergarten Kimi, kitorang singgah kat warung 'coconut shake' sambil pekena makan nasi lemak bungkus daun pisang panas...hehehe erkss


Ni lah dia Tadika Kimi.........
Namanya Tadika Klebang Ria ataupun dikenali sebagai Wonderkid..
Ponyalah makan laju-laju..ropa-ropanya Mrs Principal takdek..
Keluar sodah!

Punyalah duk kejarkan tadika tu (tapi tak berbaloi sebab tak masak apa yang Mamma bercita-cita nak buat waarrrgghhh..)
So kitorang ambil keputusan ke Melaka untuk membeli barang PID..(sempat lagi curik masa bekerja..barang opish!)


Balik dari Melaka, singgah Wonderkid lagik... ini kali Mrs Principal aderr..
Kimi memang disengajakan pakai selipar jepun cap spiderman..senang nak basuh kaki!
Baju Kimi pun tukar sodah sebab baju tadi dah basah kena air!


Mamma mendengar segala terma dan syarat yang sudah tertakluk ituh!..hu hu hu
Yuran untuk pendaftaran termasuk bayaran bulan Jan serta deposit November adalah RM1033.00 ...huk huk huk
Setiap bulan Mamma akan bayar sebanyak RM250.00 (start bayar Feb ni la sampai Okt)
Setel dekat pukul 7.00 petang..

Malamnya pulak, masa Mamma menulis n3 ini, Papa dan Kimi dah tido..
Kitorang memang sengaja tak pegi town untuk sambut new year..
sebab sudah pasti jem tahap gaban!
lepas je post n3 ini, Mamma nak tido..tata

SALAM TAHUN BARU DARI MAMMA DAN KELUARGA!

Wednesday, December 23, 2009

PAPA & THE GENG

Hati Mamma at Wednesday, December 23, 2009 3 Tukang Tambah Links to this post
On 1st Muharam hari tu, Mamma nak story sket..story ni memang agak basi sebab tunggu gambar-gambar dari geng-geng Papa upload gambar kat site..so Mamma amik je la gambar kat situ kendian nak tepek kat sini..Aktiviti Papa bermula 18 - 20 Disember 2009, satu perjumpaan geng-geng 125z seantero Malaysia..Papa ada join..nama program diorang adalah 1st Grand TT 125z 2009!! Penyertaan ni terbuka untuk geng-geng 125z kat forum http://125z.darkbb.com/. Teragak jugak Papa nak join..Bermula pengembaraan sosial Papa tanpa anak bini!!..(konon!)..Papa ada mintak kebenaran Mamam..Mamma sangat-sangat tak kesah hokey..sebab minat masing-masing..


Buah hati kesayangan Papa..Melebihi segalanya..
Mamma pun boleh tercampak tau!! (ye ke..kalu berani buat la..hahahaha)
Yang tepi rak kasut tu..buah hati kesayangan Mamma..(ye ke??..tak poonn!)



Bertolak hampir 10.00 malam (18 Dis 2009)...sampai je berkumpul kat kedai mamak
Tu dia geng-geng 125z yang menyertainya..
Memang tak ramai sangat sebab ni 1st TT tuh!!
Tapi dengar kata ada kalangan diorang ni adalah profesional seperti akitek, cikgu dll..(tak check hokey)..tapi jiwa rempitz beb..
Lepak kedai mamak ni sajerk sampai kul wape pagi tah!!..Mamma tak chek jugak!..


Aktiviti keesokan harinya (19 Dis 2009)
Perjalanan menuju ke Genting Higland..
Walau hujan ribut..diredah jua bagi menjayakan TT ini..
Isi minyak dulu kat bawah..

erkss..Papa ku yang bujang...huhu


Tengah memanjat Genting Highland!!





Sempat berhenti di pertengahan jalan semata nak berkumpul dan ambil gambar..
Nak tunjuk kat anak bini kat rumah la tuh!!..
Bukti tiada penyelewangan la kot..kakakaka

Dah sampai..berhenti untuk pemeriksaan En. Polis

Parking!!..pastikan bebas dari Sang Pencurik yek..


Sampai-sampai je..terus carik tempat mencekik..lapo la tuh...
maklum la hujan...
Disebabkan hujan jugak, taman tema yang kat luar tu ditutup..so tak dapat la membudakkan diri..hehehehe
so...ronda-ronda sajork sambil mengorat aweks..



Balik dari Genting Highland..diorang terjah Putrajaya plaks...
Makan-makan, jamu mata pastu balik la..penats

Aktiviti masa kat Putrajaya (Alamanda)
Kata Papa "ni budak-budak yang main, Papa tak main, lepak sajerk.." katanya..ye ker Papa???..

Dengar kata ada main bowling jugak..tapi gambar tak dapat dikesan..huhu

Hari terakhir... ( 20 Dis 2009 )
Lepas sarapan..diorang pegi Dataran Merdeka!!..anak-anak merdeka kan...
Dengar kata ada amik gambar dengan peronda polis kat situ..tapi Mamma tadok jumpa plak gambar tu kat forum...tak upload lagi kot..(huh! malas dari Mamma rupanya!!!)



Sebelum balik ke negeri masing-masing...makan tengahari duluk..
kedai mamak ni jugek yang jadi tumpuan..
Lepas makan tengahari..diorang semua bersalam siap sambil nyanyi selawat nabi tu dengan cium pipi kanan kiri kanan..( ye kerr???..hahahaha)..pelik mamak-mamak lam kedai tu tengokkan!!..hahaha

Senarai Peserta yang join 1st Grand TT 2009 ...... dari seantero Malaysia..
(kebanyakan diorang ni guna nama id..galmer sket katanya..ye ker??..sapa kata??)

1)WKQ4913@Wan(Leader zon tgh)
2)Chocolate
3)Kudaunismall
4)Kelvin45
5)Syamee
6)Chang(tokey 2T)^^
7)Superjeo...
8)Aus_ipoh
9)Mantadkb
10)Kimi ~~ ni la En. Papa!!
11)Ultra-z
12)Hanturaya111
13)Boy(tokey stiker)^^
14)Oliey
15)Vendetta
16)Member kimi
17)Tupai_tempur
18)Mousepink
19)Rizzal78
20)Hasrul_90
21)Epin_125z
22)Laks


 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting