Wednesday, December 23, 2009

PAPA & THE GENG

Hati Mamma at Wednesday, December 23, 2009
On 1st Muharam hari tu, Mamma nak story sket..story ni memang agak basi sebab tunggu gambar-gambar dari geng-geng Papa upload gambar kat site..so Mamma amik je la gambar kat situ kendian nak tepek kat sini..Aktiviti Papa bermula 18 - 20 Disember 2009, satu perjumpaan geng-geng 125z seantero Malaysia..Papa ada join..nama program diorang adalah 1st Grand TT 125z 2009!! Penyertaan ni terbuka untuk geng-geng 125z kat forum http://125z.darkbb.com/. Teragak jugak Papa nak join..Bermula pengembaraan sosial Papa tanpa anak bini!!..(konon!)..Papa ada mintak kebenaran Mamam..Mamma sangat-sangat tak kesah hokey..sebab minat masing-masing..


Buah hati kesayangan Papa..Melebihi segalanya..
Mamma pun boleh tercampak tau!! (ye ke..kalu berani buat la..hahahaha)
Yang tepi rak kasut tu..buah hati kesayangan Mamma..(ye ke??..tak poonn!)



Bertolak hampir 10.00 malam (18 Dis 2009)...sampai je berkumpul kat kedai mamak
Tu dia geng-geng 125z yang menyertainya..
Memang tak ramai sangat sebab ni 1st TT tuh!!
Tapi dengar kata ada kalangan diorang ni adalah profesional seperti akitek, cikgu dll..(tak check hokey)..tapi jiwa rempitz beb..
Lepak kedai mamak ni sajerk sampai kul wape pagi tah!!..Mamma tak chek jugak!..


Aktiviti keesokan harinya (19 Dis 2009)
Perjalanan menuju ke Genting Higland..
Walau hujan ribut..diredah jua bagi menjayakan TT ini..
Isi minyak dulu kat bawah..

erkss..Papa ku yang bujang...huhu


Tengah memanjat Genting Highland!!





Sempat berhenti di pertengahan jalan semata nak berkumpul dan ambil gambar..
Nak tunjuk kat anak bini kat rumah la tuh!!..
Bukti tiada penyelewangan la kot..kakakaka

Dah sampai..berhenti untuk pemeriksaan En. Polis

Parking!!..pastikan bebas dari Sang Pencurik yek..


Sampai-sampai je..terus carik tempat mencekik..lapo la tuh...
maklum la hujan...
Disebabkan hujan jugak, taman tema yang kat luar tu ditutup..so tak dapat la membudakkan diri..hehehehe
so...ronda-ronda sajork sambil mengorat aweks..



Balik dari Genting Highland..diorang terjah Putrajaya plaks...
Makan-makan, jamu mata pastu balik la..penats

Aktiviti masa kat Putrajaya (Alamanda)
Kata Papa "ni budak-budak yang main, Papa tak main, lepak sajerk.." katanya..ye ker Papa???..

Dengar kata ada main bowling jugak..tapi gambar tak dapat dikesan..huhu

Hari terakhir... ( 20 Dis 2009 )
Lepas sarapan..diorang pegi Dataran Merdeka!!..anak-anak merdeka kan...
Dengar kata ada amik gambar dengan peronda polis kat situ..tapi Mamma tadok jumpa plak gambar tu kat forum...tak upload lagi kot..(huh! malas dari Mamma rupanya!!!)



Sebelum balik ke negeri masing-masing...makan tengahari duluk..
kedai mamak ni jugek yang jadi tumpuan..
Lepas makan tengahari..diorang semua bersalam siap sambil nyanyi selawat nabi tu dengan cium pipi kanan kiri kanan..( ye kerr???..hahahaha)..pelik mamak-mamak lam kedai tu tengokkan!!..hahaha

Senarai Peserta yang join 1st Grand TT 2009 ...... dari seantero Malaysia..
(kebanyakan diorang ni guna nama id..galmer sket katanya..ye ker??..sapa kata??)

1)WKQ4913@Wan(Leader zon tgh)
2)Chocolate
3)Kudaunismall
4)Kelvin45
5)Syamee
6)Chang(tokey 2T)^^
7)Superjeo...
8)Aus_ipoh
9)Mantadkb
10)Kimi ~~ ni la En. Papa!!
11)Ultra-z
12)Hanturaya111
13)Boy(tokey stiker)^^
14)Oliey
15)Vendetta
16)Member kimi
17)Tupai_tempur
18)Mousepink
19)Rizzal78
20)Hasrul_90
21)Epin_125z
22)Laks


3 Tukang Tambah:

iswatie "colours of life" on December 24, 2009 at 4:14 PM said...

amboii ila..hang ada blog no.......lama x sembang ngan hg...


aku add blog hang kat blog aku yer...

Zamila Omar @ Mohammad on December 31, 2009 at 11:35 PM said...

a'a la watiee...rindunya aku kat ko..aku baru setup je blog neh..hehehe peluk sket..errgghhh..

Zamila Omar @ Mohammad on December 31, 2009 at 11:36 PM said...

a'a..boleh boleh..add je la...

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting