Monday, May 21, 2012

DUGAAN HARINI

Hati Mamma at Monday, May 21, 2012
Memang menduga keimanan betul harini
Lepas satu2 yang datang
Tapi hati tetap redha
Mungkin Allah sedang menguji
'Perkara remeh2 je pun' bisik sendiri pujuk hati

Pagi tadi memang dah lewat
7.30 pg pun bujang belum mandi lagi nak pergi sekolah

Dah terlambat macam tu kan
Mamma jadi lupa nak pack kan baju ke taska bujang
Sudahnya Azie pengasuh taska call bagi tau yang baju bujang tak ada adehh
Dah lunch, nak balik pack baju bujang
Sekali kunci rumah pulak tak bawak
Sebab Papa orang yang terakhir kuncikan rumah pastu keluar pasang Astro
oh ye..Papa dah sah menjadi Astro Installer sebab kod Papa sudah diaktifkan
Jadi sekarang ni Papa sangat2 bizi

Nak suruh Papa balik jauh sangat
Lagipun Papa tengah pasang Astro rumah customer
Takkan nak suh Papa tinggal macam tu je kan
Marah lak orang
Nak tanak kena la call Azie universal balik
Bagitau yang Mamma tak boleh balik sebab kunci takde
Jadinya Mamma mintak tolong Azie tanya kan Ina Universal untuk pakaikan baju adik dia 
 Dia kata boleh
Isskkk sian bujang Kimi kan
Pastu tak tau nak lepak mana
Lepak rumah jiran aje
Lepas lunch masuk keje perut pun lapo tapi tak de mood nak makan
Pastu Papa sms bagi tau masa tengah dia pasang Astro kat rumah customer
Genting rumah orang terjatuh dan terkena cermin kereta  orang
hadoiiiii
Kereta Viva jer namun dah nama kereta orang
Papa cakap nasib la orang tu tak marah
Call pejabat Astro tanya insurans Papa yang Papa registerkan untuk jadi Astro Installer tu boleh guna tak
Pejabat Astro kata tak boleh, jadi kena la ganti duit sendiri
Tunggu je la Papa balik dari pasang Astro petang karang
Sambung cerita Papa lak
Nak call2 Papa pun bizi
Harap2 takde pape la selepas kejadian tadi
Rasa letih gila nak menghabiskan sisa harini
Harap esok lebih baik kan ;)

Cepat lah masa berlalu...

5 Tukang Tambah:

Anonymous said...

salam, puan, nak tanya mengenai pekerjaan husband puan iaitu installer astro. macamna yer nak jadi authorised installer astro mcm husband puan. saya nak buat dkt negeri sembilan jer

Mamma on May 22, 2012 at 10:31 AM said...

nak citer sini cam xbest.
boleh add fb saya : Zamila Omar Mohammad

nnt sy msg ;)

Anonymous said...

boleh email kat saya sama tak ridzwan80@gmail.com

syaiful riza81 on June 3, 2013 at 12:07 AM said...

sy dah dpt installer code..tp insuran blom ambil lg..deposit dh bg ..pas tu nk tny skit bleh pakai kerata tak bt kerja..

syaiful riza81 on June 3, 2013 at 12:07 AM said...

sy dah dpt installer code..tp insuran blom ambil lg..deposit dh bg ..pas tu nk tny skit bleh pakai kerata tak bt kerja..

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting