Thursday, January 26, 2012

ALHAMDULILLAH YA RABB :))

Hati Mamma at Thursday, January 26, 2012
Lepas meroyan pasal nasi goreng tadi
Ni nak kongsi cerita Papa sket
Lama dah Papa menyepi khenn ;p

Masa memula dapat call dari pihak Astro dari selatan
Perkataan pertama terpacul keluar
ALHAMDULILLAH :))

Khamis lepas Papa ke Johor untuk menandatangi perjanjian
Antara pihak MEASAT Broadcast Network System Sdn Bhd dan Papa
Sebab Papa sudah sah bergelar sebagai authoriser bagi pihak Astro

Walaupun gaji Mamma dah kena potong hampir RM800
Memula sedih yang amat. Kejam meh!
Tapi tuhan tetap dengan janjinya
Syukur Ya Rabb :))
Rezeki anak baru meh! :))

Tak lupa juga pada Mamma punya kawan
Mid dan Nolee sekeluarga
Sebab dorang ni la yang guide kitorang cara nak apply jadi authoriser astro neh
Bulan depan dorang ni nak berangkat ke Mekah untuk menunaikan Umrah
Semoga dorang selamat pergi dan balik
Mamma mendoakan kesejahteraan dan kemudahan untuk kamu di sana.amen.

Jadinya sekarang ni
Ini adalah part time job untuk Papa
Kena rajin2 kerja
Ahli keluarga bakal bertambah
Harap kami sentiasa bersyukur atas rezki serta limpah kurniaNya

Okey
Apa fungsi authoriser astro neh????
Job dia merangkumi kerja2 pemasangan astro untuk setiap rumah yang membuat permohonan
Tapi Papa bukan buat sale kat shopping2 tu
Papa cuma pergi pasang aje selepas mendapat pengesahan/kelulusan dari pihak astro

Pada sapa2 nak pindah
Papa boleh jugak pergi cabut piring astro kat rumah lama
Pastu pergi pasang balik kat rumah baru korang
Nak convert beyond ke, nak yang pakej PVR pun termasuk sekali :)

Lai lai lai
Sapa nak pasang astro keh keh keh
**ini sale Mamma yang buat!!

1 Tukang Tambah:

Rinna on January 30, 2012 at 5:14 PM said...

Alhamdullillah rezeki.. Tahniah dah jadi authorise dealer.. :)

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting