Wednesday, January 6, 2010

PENJAGA BARU KIMI

Hati Mamma at Wednesday, January 06, 2010
Pagi tadi bangun tak susah sangat pulak tapi tetap kedengaran tangisan kecil dari Kimi...sampai WONDERKIDS, Mamma usha baik pengankutan hala balik untuk Kimi dari Mrs Principal..dia kata boleh hantar kat kawasan Lereh, 2 minit dari PID Mamma..hantar sampai tangga rumah penjaga baru Kimi...okeh stat guna van balik hari ni jugak! menuju rumah penjaga baru Kimi.. berkenaan dengan penjaga baru Kimi ni plak, nama dia Kak Linda (Kimi panggil Cik Lin saja)...semalam petang Mamma ada pergi tanya Kak Linda ni boleh tak jaga Kimi sekerat hari je sebab pagi ke WONDERKIDS..Kimi lak asyik nangis je tanak ngan Cik Lin tu sebab nak Mamma....nasib baik Kak Linda kata boleh, kalu tidak tepaksa la Mamma bawa Kimi masuk PID lepas waktu sekolah...So hari ni bermula penjagaan terhadap Kimi dan Mamma tak sangka start naik van hari ni jugak (ekspressnyaa)..tu tak spare baju sebab cadang asalnya Mamma pergi ambil Kimi balik sekolah kemudian balik mandi, Mamma rehat jap dan pukul 3.00 ptg Mamma bawa Kimi ke rumah Cik Lin, so tak payah bawak baju persalinan la kan...Kimi dah mandi kat rumah...rupanya boleh naik van hari ni maknanya Kimi terus ke rumah Cik Lin tanpa bawa baju spare...lunch tadi terpaksa la Mamma bawakan baju persalinan Kimi kat rumah Cik Lin, risau gak Kimi nampak Mamma dan nangis-nangis nak Mamma kan...tekaan Mamma meleset, tak menangis langsung, asyik main je ngan anak Cik Lin yang ada 4 orang itu..lunch tak jumpa tapi untuk hari ni saja dapat jumpa la sebab hantar baju yang tiada dalam plan asal kan...petang masa ambil Kimi lak..nampak semuanya berjalan lancar dan ok..alhamdulillah syukur sebab dipermudahkan segala urusan Mamma....selesai satu balak!

1 Tukang Tambah:

I want to lose weight on January 11, 2010 at 10:52 AM said...

Anak aku lain lak halnya..

Sejak sekolah ni.. balik sekolah tak nak p umah atuk dia pulak..

menjerit-jerit nak balik umah sndr..

Dia igt mak dia surirumahtangga ke

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting