Monday, April 30, 2012

BELAJAR BUAT KEK

Hati Mamma at Monday, April 30, 2012
Sekarang Mamma agak kebizian
Dalam menjalani kehidupan seharian

 Dalam duni blog pulak
Mamma banyak menyepikan diri dari menziarahi kawan-kawan blog lain
Bukan sombong ke apa
Cuma Mamma preggy kalini mood sangat2 tak keruan
Semua blog Mamma tak ziarah
Namun Mamma tetap bersyukur sebab masih lagi menerima kunjungan dari beberapa rakan artis blog
Yang masih mengingati Mamma walaupun Mamma menyepi ke dalam laut!
Mamma sangat mengharapkan persahabatan yang dibina dalam alam maya ni berkekalan ke akhirat
Lepas semua okeh Mamma janji akan kembali dalam dunia hiburan blog dan melawat kamu okeh!

Buat masa sekarang Mamma cuma post entry pastu tinggal
Datang balik masuk blog sebulan kemudian untuk post entry lain
Sampai komen2 dr kawan2 pun tak perasan
 
Okeh sudah2 la tu
Jom dengar cerita merepek terbaru Mamma
Hahahaha

Semalam Mamma hadiri kelas buat kek dan cup cake
Sajalah kan buat persiapan bila dah kena buang kontrak tamat nanti
Ada gak aktiviti yang nak dibuat
Dari melopong je kan kekekeke

Neh Mamma upkan gambo semalam

 Ini cup cake
Deco ni cuma mengguna bahan lebihan dari kek yang besar
Insyaallah  deco akan lebih menarik dan kreatif


Mula-mula belajar buat bunga ros untuk dihias atas kek nanti

Kek yang Mamma dah siap topping kan

Hasil kerja tangan Mamma
Sebenarnya kek ni 2 tingkat


 
Yang 2 dr kanan tu Mamma punya la


Ni persediaan untuk buat kek bakul
Sesuai untuk hantaran
Hasil anyaman bakul Mamma
Tapi deco tu tak berapa nk cantik sebab guna lebihan icing yang tadi
Lagipun bukan Mamma yang deco
Wahahaha dan dan je

Ini Chocolate Fudge
Seronok sangat buat ni
First time buat
Biasa Mamma buat Ganachee je
Cantik jugak untuk hantaran kan??

Okeh, Sekarang Mamma sedia menerima tempahan selepas menghadiri kelas ini
Sila la tempah untuk menjaga hati Mamma yang pink neh ;p
wakakakaka

2 Tukang Tambah:

-cinta soFiaSafiya- on April 30, 2012 at 12:20 PM said...

wahh satu kemajuan bikin kek comell..

goodluck mama.........take care ya

moga Ukhwah bekekalan erh...bila lg nak jmpa kan..t_T

Mamma on May 9, 2012 at 11:06 AM said...

:))
ko doa2 la supaya leh jumpa hehe

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting