Friday, April 27, 2012

BOBOIBOY DATANG MELAKA

Hati Mamma at Friday, April 27, 2012
Cerita neh 3 minggu lepas
 BoboiBoy ada datang Melaka
Kat Muzium Kapal Selam

Selama kapal selam terpacak depan rumah
Takmo pergi derr
Neh kebetulan BoboiBoy datangbuat aktiviti sini
Apalagi bujang, mengimol-ngimol la nak pergi
Dia bawak balik broshure BoboiBoy dari sekolah
Cikgu kasi katanya

Dasi hari selasa ke rabu camtu la lupa dapat brishure tu
Duk ingatkan Mamma setiap hari sampai Mamma naik saru

Masa hari kejadian
Sampai je Muzium kapal selam tu
Waaaaahh ni ke kapal selam nya huhu
Memang beso tapi tak boleh masuk dalam
Ingat boleh masuk dalam
Kitorang merayap je la bawah kapal selam tu huhu

 

Nak  tunggu BoboiBoy keluar punya la lama
Sampai bujang naik boring dah
Sekali terjumpa rak buku terus melekat kat situ je
Memang pantang jumpa buku bujang neh

 

Penat berdiri duduk pulak
Semua page dibeleknya

 

Bangun balik
Tapi Mamma pun dah naik boring jugak rasanya


Ingat banyak la khemah kan
Sebab tengok broshure tu cam gempak
Rupanya khemah BoboiBoy je kontang kanting tengah padang panas bedentum neh
Tak syok sangat pun


Masa BoboiBoy keluar excited jugak bujang
Sekali dia tenung BoboiBoy ni sampai BoboiBoy naik malu ;p



Last sekali BoboiBoy nak cover malu
Hulur salam kat bujang, terus sambut plak bujang
Pastu krew BoboiBoy nak wat aktiviti
Goya holla-hop
Kimi excited nak masuk kekeke
Mamma layankan aje


Sekali bujang tak memenangi  pingat emas ;p
Mamma ejek dia sebab kalah
Sekali dia cakap

"Dah Mamma tak belikan holla-hop camne Kimi nak berlatih
Memang la kalah tadi tu"

Nak cover malu ke apa cakap camtu kan
Hahahahaha

Last but not least
Bergambar kenang-kenangan dengan maskot BoboiBoy dan Yaya

Lepas 2 3 hari kemudian
Bujang cakap

"Takdelah best sangat BoboiBoy
Kalau benten datang lagi best rasanya"

Wahahahahahahaha
Ke ko frust ko kalah main holla-hop nak oiiii???

3 Tukang Tambah:

alinac lover on April 27, 2012 at 6:38 PM said...

hhahhaha lawak r kimi

-cinta soFiaSafiya- on April 28, 2012 at 11:27 AM said...

hihihihihi........ kimi,kimi

mama apa habaq??? perot besaq dak g?? nak tgk gambar tekini......

Mamma on April 30, 2012 at 10:17 AM said...

alianc : rindu sama kamu..kamu apa khabar..

cinta sofia : perut tak besar sgt, mamma yg sgt besar skang ni..ada masa nnt mamma up pic ok :)

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting