Tuesday, October 2, 2012

BUJANG AQID DAH SEBULAN ;)

Hati Mamma at Tuesday, October 02, 2012
Sejak ada dua bujang ni susah sket nak update blog huhu ;)
 
Bujang Aqid dah semakin lebar
Barut perut yang sedia ada pun dah tak boleh nak ikat lagi huhu 
Semua baju yang saiz 6-12mnth semua muat2 badan je
Camne ni umur baru 35hari je ;p
Nampak gaya camni umur 3bln dah pakai baju yang umur setahun ni kekeke

Tadi pergi klinik untuk cucuk Heps B
Tak melalak sangat cuma menjerit masa jarum masuk ke dalam peha je
Terperanjat kot lepas tu ok je

Berat pulak sudah naik 5.65kg
Patut la berat sangat masa Mamma angkat
Nak2 time mandikan dia sebab pegang sebelah tangan je kan

 

Jaga dia tak la susah sangat
Mudahan berterusan ler tambahan pulak pantang sendirian ni kan 
*pantang la sangat ;p


Cuma berak2 masih ada tapi sekarang ni dah kurang
Perut selalu je kembong tapi selalu kentut
Jadi Mamma tak la risau sangat ;)
 
Masuk bab berbedung pulak
Bujang Aqid sempat berbedung 18 hari je kot
Lepas tu tak mau dah
Kalau bedung jugak mula lah meronta sampai kejang
Kalau dah buat kejang kelam kabut la mak bukak balik bedung dia!
Tak macam abang dia, sampai 4bulan pun duk dalam bedung lagi

Siang hari banyak tidor
Kadang2 bila time malam dia ada berjaga jugak
Tapi jarang la..
Tapi Mammanya tetap tak cukup tidor
Ntah apa dikelebetnya huahuahua

Sekarang ni fully breastfeed lagi
Harap rezeki untuk Bujang Akid terus ada je untuk bf macam abang dia ;)
Cuma sekarang ni belum mencari pengasuh
 Mana mau cari neh??? 

0 Tukang Tambah:

 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting