Friday, June 29, 2012

MINGGU YANG SANGAT MEMENATKAN TAPI BERBALOI

Hati Mamma at Friday, June 29, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
Memang sant penat
 Dari sabtu lepas sampai la malam tadi
Waktu tidor adalah sekitar jam 2-5 pagi
Sebab sebuk menyiapkan oder cis bedebah! tart yang tak disangka2
Tu la nama rezki Allah kan
Memang tak diduga

Sebenarnya oder dibuka untuk hari raya
Tapi disebabkan permintaan kawan-kawan
Digagahkan jugak membuatnya sebab diorang la penyambung bizz Mamma selamani :)
 Sebab ada diantara mereka nak kasi sedara kawen la
Nak saja2 makan walaupun tak raya lagi

Permintaan banyak untuk perasa blueberry
Strawberry macam kurang sikit dorang ni
Tatau la kenapa
Agaknya dah jemu rasa strawberry kot

Apa2 pun semoga rezki Mamma melimpah ruah dan diberkati
Apa2 pun oder untuk hari raya masih dibuka tapi sudah hampir ditutup kuota nya
Cepat2 sikit mana yang berminat nak oder ;)





Friday, June 15, 2012

RASMINYA ALONG

Hati Mamma at Friday, June 15, 2012 85 Tukang Tambah Links to this post
Sabtu lepas lagi sudah official panggil Along untuk bujang
Tergeliat jugak lidah Mamma satu hari nak dapat tune 
Manjang tergeliat lidah jugak panggil Along
Manjang tersasul panggil Kimi!! OOOiiii!!! Wehhh!!! kekekekek
Tapi dia bahasakan diri dia Abang Long ;)

Excited dia kalau  Mamma panggil Along
Terus je menyahut tau ;p
 Dalam hati Mamma kadang2 tu 'hekellehhhh' je budak ni tau hahahaha
 
Panggilan ni atas permintaan bujang jugak
Mamma turutkan aje sebab nak pupuk rasa kasih dia kat adik sendiri 
Dalam 2bulan sehingga delivery ni Mamma kena psyko bujang jugak pasal adik dia ni
Nanti tak la terkejut sangat
Kalau tiba2 ada adik semua nak kena perubahan drastik jadi abang yang baik2
Dari sekarang Mamma dah start mengingatkan dia pasal adik setiap hari
Dapor adik, nak makan minum adik, tengok tv adik, nak tido adik, dalam kereta adik, dalam bilik air pun adik ;p 

Ye la mana taknya
Kenalah hari2 ingatkan dia tak lama lagi dia dah ada adik
Kena sayang adik
Tak mau gaduh ngan adik
Kena tunjuk sikap baik kat adik
Tak boleh pukul2 adik 

Kimi jugak tak kisah dapat adik boy ke girl
Sebab satu hari yang lepas Mamma ada tanya dia

Along! Kalau dapat adik girl camne???
Amik je lah!!

Kalau dapat adik boy???  
Amikkk je lah!!! dia kan adik Along
**Dengan mata2 sekali berkerut tau mandang Mamma
 ** Agak bujang kata 'Mamma aku neh pehal agaknya ntah!'

Jadinya, takkan lah Mamma nak berkesah sangat dapat anak boy ke girl kan
Sebab anak sekecit tu pun redha jerk kan
Jadi Mamma kena belajar dari perbualan di atas
Tak kisah sangat dengan jantina janji sihat sejahtera tau 
Itu sudah cukup menggembirakan dan sangat bersyukur
  
Perangai bujang skang ni masih jugak lagi mengada-ngada
Kadang lemas jugak nak layan
Tapi sekarang Mamma macam dah kurang marah dekat dia
Cuma cakap elok2 pastu psyko sikit2 ;p
Sebabnya Mamma dah tak larat nak menjerit2 dah
Tegang urat perut rasanya

Mamma tak harap lain
Harap bujang jadi abang yang baik untuk adik dia je
Dan anak2 Mamma jadi anak yang soleh ;p

Wednesday, June 13, 2012

ASTHMA MENYERANG LAGI

Hati Mamma at Wednesday, June 13, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
Banyak perkara yang berlaku dalam 3-4minggu ni
Tapi tak sempat nak update

Sekarang kandungan Mamma sudah nak masuk 30 minggu
Bermaksud dalam linkungan 7 bulan 2 minggu
Lagi sebulan lebih je nak delivery
Itu kalau beranak on time
Buatnya beranak awal camne
Sebab hb Mamma rendah sangat iaitu 10.0 je bacaannya
 Bila bacaan hb rendah, risiko beranak awal dan tumpah darah lepas bersalin
Na'uzubillah!


Dah masuk 7 bulan hari tu (3rd trimester)
Asthma Mamma datang menyerang balik
Masa 2nd trimester asthma hilang sekejap

Sekarang ni setiap malam mesti dada ada bunyi
Lagipun Mamma kena selsema dan batuk masa nak masuk 7bulan hari tu

Tadi pergi klinik doktor kasi inhaler warna biru ni
 Inhaler ni dos paling rendah dalam kebanyak inhaler
Guna time asthma datang jer kata doktor


Ini kali pertama nak guna inhaler ni
Jakun jugak masa memula guna tu
Mamma cuma harap takde pape yang tak diigini berlaku
Semoga semuanya selamat sampai melahirkan
Amin
**takut oiii


Friday, June 1, 2012

MAMMA PUN DAH ADA :)

Hati Mamma at Friday, June 01, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
Stiker nak lekat kat container kek Mamma nanti la ;)
Cantik dok??

 

Ni contoh Mamma lekatkan kat Cake In Jar
Jatuh cinta tak??? ;p
Barulah nampak sikit internasyonal kan kekekeke
Nak kasi nampak keparat koprat la sikit kekdahnya


Apa lagi meh la  tempah kek banyak2 sikit
hakhakhak

 Mana leh ketinggalan sama Makcik Rehan dengan Mak Cik Ezey
Kekdah korang ada, Mak pun nak kena MESTI ada jugak
kakakakaakkah
 Tetap tanak kalah! ;p


 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting