Tuesday, October 30, 2012

VIDEO PERTANDINGAN CERITA HARITU :)

Hati Mamma at Tuesday, October 30, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post




KLIK SINI!!!
 


Sekian

Tuesday, October 23, 2012

HADIAH BONANZA UNTUK PAPA SEMPENA BIRTHDAYNYA

Hati Mamma at Tuesday, October 23, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
Birthday Papa 27 Sept lepas sebenarnya
Gambar ada je ni Mamma tepek je la dalam blog ni walaupun dh lewat sebulan kekeke

Dapat hadiah awal 2 bulan dari date sebenar
Amboi amboiii amboiiii Papa
Boleh macam tu ke???

Boleh je sebenarnya sebab phone Papa dah rosak dulu kakaka
Betul benarnya telefon ni Mamma tak cadang nak kasi sebagai hadiah
Cadang nya nak belanja jer sebab Mamma dapat durian runtuh Julai  hari tu
 
Tiba hari jadi Papa
Usha Papa nak hadiah apa
Dia kata tanak apa2
Terus la twist telefon 2bulan lepas Papa anggap hadiah dari ayang jer la yerk
Papa terus je anggukkk kekeke
 

 

Yang jadi bonnzanya Papa dapat hadiah anak lelaki kurniaan ilahi ;)
Dua benda baru dalam hidup Papa
Papa antara yang paling seronok dengan kehadiran Bujang Akid ni
Walau pada mulanya nak anak sorang je
Sampai mak mentua pun perasan kegembiraan yang terbit diwajah Papa :)


Sesi makan2 di harijadi Papa
Takde kek sebab Papa tanak :)
 
Hidangan kami
Cukup untuk perut kecit kami sekeluarga :)
 

 Okey ini stik Mamma
Makan stik u dalam pantang 30 hari!!!
hahaha huru hara sungguh
Mamma amik stik sebab kuah dia black pepper
Daging tu tak habis pun :p
 
 Ini Papa punya
Dia mengidam nak makan udang celup tepung diharijadinya
 
 Ini pun Papa punya
Kue Teow Kungfu
 
 Ini sate Bujang Kimi
 
Apapun semoga kami semakin erat dan diberkatiNya.
Ameen.

Monday, October 22, 2012

HADIAH DARI CIKGU PULAK ;)

Hati Mamma at Monday, October 22, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
** Eh Mamma tak dapat la nak upload kan video pertandingan bercerita tuh ;(
Line internet slow sangat
Plus video tu besar
nanti2 la, akan diusahakan

Lepas berpenat lelah membua latihan kat sekolah lepas sesi sekolah
Pastu dapat tempat kedua
Dapat pulak hadiah tumbler dengan pingat darjah kebesaran
 
Hari Selasa lepas Cikgu2 Bujang Kimi belanja makan KFC
Pastu dapat la jam ni tangan ni
Saja2 la cikgu kasi tanda sayam dan penghargaan kat student depa kan :)


 
Bukan main ko sayam jam cikgu ko kasik yerk!
Mamma siap beli jam Ben Ten original lagi ntah mana ko humban!!

BIRTHDAY BUJANG KIMI LEPAS

Hati Mamma at Monday, October 22, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
 11 September 2012 lepas ni
Mamma baru 14 hari pantang ;)
Tu Bujang Akid terpeleot celah bedah Mamma
Terpeleot takpe janji jangan dibedung!!!
 

 
Perut-perut sakit pun susah payah gak kami laki bini cari kek dia
*bukan ai duduk lam kereta je ke???
 
Tapi ni pun dah lewat beberapa hari dah sebab Papa baru sampai Terengganu masani
Jadinya raikanlah jugak untuk Bujang sorang neh ;p
 


 
Yang pasti ini yang di tunggu Bujang Kimi
Permainan game dari Papa
Mamma tatau nama apa menatam neh
Lebih kurang macam tab jugak lah
 


Okeh
Selamat hari lahir sayang Mamma dan Papa
Semoga menjadi anak yang soleh.ameen.

Sunday, October 14, 2012

PERTANDINGAN BERCERITA

Hati Mamma at Sunday, October 14, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post

Eh Mamma dah lepas pantang 3 hari lepas :))
Alah cukup hari jer pun nak kecoh kan?
Bukan nya tumbuh sayap kat belakang Mamma pun kalau lepas pantang kan hehe
Bukan nak cerita pasal tu
Ni ha Bujang Kimi ni
3 hari lepas dia masuk pertandingan bercerita bahasa inggeris
Wakil sekolah dia

Akhir Julai lepas cikgu dia dah bagi tau
Persiapan awal sebab Mamma time tu kan tengah mengandung kata cikgu dia
Nanti senang boleh ajar pelahan2 masa pantang nanti kat Terengganu
Mamma macam tak konfiden sangat tapi setuju la jugak
Julai, Ogos, September setiap hari jugak Bujang Kimi kata
Buat apa la masuk pertandingan ni
Mengarut jerk!!!
Padahal dia malas nak menghafal
Tapi dalam pada tu Mamma suruh jugak dia hafal
Tapi main game lagi banyak ;p
**yang ni terpaksa ikut rentak dia kalau tak dia mogok tanak hafal

Tajuk buku tu Little Red Riding Hood
Punya lah pantau anak menghafal cerita
Sampai Mamma sekali ingat cerita ni
Alah cerita serigala makan nenek tu ler
Tiba hari pertandingan
Possing dulu sebelum pergi
Ni je la pakaian yang ada
Masani Mamma cakap ntah boleh menang ke tidak
Dengan ko yang asyik ngan game 20jam sehari ;p
  Video ada jeCik Ayu tolong ambikkan
Sebab Mamma tak pergi
Kalau Mamma pergi tatau la Bujang Kimi camne
Takut dia lagi tak serius
Baik la Mamma tak pergi barulah dia indipendent sket
Plus lagi dengan Bujang Aqid dan cuaca panas

Sekali Bujang Kimi menang tempat kedua
Wooiihhh boleh menang jugak
Ingat takde tempat
 
Bukan tak yakin dengan anak tapi tau sangat yang dia tak pernah nak serius
Suruh berlatih bantai tidur la, main game la
Ada tu dia pergi translatekan kot bahasa melayu pulak
Memnag tak serius kalau suruh berlatih
 
 
Pertandingan dah lepas 3 hari
Hari2 pulak Mamma dengar dia duk bacakan Little Red Riding Hood
Naik menanah pulak telinga neh!!!
Rajin pulak ko baca!
 
**Nanti Mamma upload kan videonya :)

Tuesday, October 2, 2012

BUJANG AQID DAH SEBULAN ;)

Hati Mamma at Tuesday, October 02, 2012 0 Tukang Tambah Links to this post
Sejak ada dua bujang ni susah sket nak update blog huhu ;)
 
Bujang Aqid dah semakin lebar
Barut perut yang sedia ada pun dah tak boleh nak ikat lagi huhu 
Semua baju yang saiz 6-12mnth semua muat2 badan je
Camne ni umur baru 35hari je ;p
Nampak gaya camni umur 3bln dah pakai baju yang umur setahun ni kekeke

Tadi pergi klinik untuk cucuk Heps B
Tak melalak sangat cuma menjerit masa jarum masuk ke dalam peha je
Terperanjat kot lepas tu ok je

Berat pulak sudah naik 5.65kg
Patut la berat sangat masa Mamma angkat
Nak2 time mandikan dia sebab pegang sebelah tangan je kan

 

Jaga dia tak la susah sangat
Mudahan berterusan ler tambahan pulak pantang sendirian ni kan 
*pantang la sangat ;p


Cuma berak2 masih ada tapi sekarang ni dah kurang
Perut selalu je kembong tapi selalu kentut
Jadi Mamma tak la risau sangat ;)
 
Masuk bab berbedung pulak
Bujang Aqid sempat berbedung 18 hari je kot
Lepas tu tak mau dah
Kalau bedung jugak mula lah meronta sampai kejang
Kalau dah buat kejang kelam kabut la mak bukak balik bedung dia!
Tak macam abang dia, sampai 4bulan pun duk dalam bedung lagi

Siang hari banyak tidor
Kadang2 bila time malam dia ada berjaga jugak
Tapi jarang la..
Tapi Mammanya tetap tak cukup tidor
Ntah apa dikelebetnya huahuahua

Sekarang ni fully breastfeed lagi
Harap rezeki untuk Bujang Akid terus ada je untuk bf macam abang dia ;)
Cuma sekarang ni belum mencari pengasuh
 Mana mau cari neh??? 
 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting