Friday, December 31, 2010

HABIS KENA TARAH!

Hati Mamma at Friday, December 31, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Mata kedua yakni mata kiri sudah kena tarah sudah
Penarahan kali ni agak tenang dan kool :)
Sebabnya Mamma sudah tau proses penarahan
Satu lagi se
bab mata kiri ni sikit je selaputnya
Start penarahan lebih kurang 2.45 ptg
Siap dalam 3.15 camtu
Kejap je hehe
Pastu jadi pirate
balik ;p
Esok petang
buka la balutan ni
Tengok mata kanan pulak
Masih
bengkak dan merah
Agak sakit dan senak
Dua2 mata sedang sakit ni

Tadi masa lepas kena tarah tadi
Mamma request nak rujuk pakar ENT (telinga, hidung dan tekak)
Se
bab asyik gatal saja
Dah lama dulu

Ni dah masuk hospital,
buat la sekali jalan
Kalau resdung Mamma teruk
Terpaksa
buat pembedahan jugak untuk sinus
Tapi kena tengok dulu la tahap resdung Mamma level mana
Petang ni pakar ENT datang check up dulu
Tunggu je dalam wad ;)

Sekarang sudah masuk wad
balik
Nak rehat sam
bil berjudi
Arioss! ;))

SUDAH BUKA BALUTAN LANUN

Hati Mamma at Friday, December 31, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
Saja taruk gambar laguni
Saja nak kasi korang terkencing-kencing
Saja kasi korang rasa ngilu
muehehehehehe

Ni mata lepas dah buka balutan
Dr. Lui datang buka dalam 2.30 ptg camtu
Sebelum buka balutan, POKERMATE Mammma siap boleh kata macam lanun!!!
Sebab mata dah tutup sebelah
Choiiiiii tau kekekeke
Suspen jugak kot2 menjadi biru sebelah ;p
Dah jadi sebelah biru, tinggal lagi sebelah nak dibirukan kan? ;p

Sekali lepas buka dan tengok!!!
Mamma mau meraung rasanya
Kaler merah macam naga satu hal
Mata putih kemek2 ko!!!!!!
Kesan dia hiris, potong dan jahit hari tu
Huduhh!!!!!
*Sapalah nak kat aku lepas ni????? Eh! bukan ke aku dah kawennn???? ;p

Ikut jadual petang ni buat sebelah lagi
Tapi rasa cam takmo buat lagi la
Sakit yang sebelah pun tak wape nak hilang lagi

Kalau Mamma kerdip2 kan mata yang ayu ni
Terasa lagi sakitnya pastu siap dapat rasa berkeping2 dalam mata
Maybe kesan jahitan hari tu kot
Pastu ada rasa cam menekan
Tapi yang jelas, gatal MASIH ada ni!!!!!!!
Rasanya ini penangan resdung!!! bukan sebab selaput la Dr. Luiiii!!!!!

Tengok la petang ni camne,
Try kauntim dengan Dr. Lui kalau boleh tunda

Wednesday, December 29, 2010

SUDAH SELESAI SATU

Hati Mamma at Wednesday, December 29, 2010 3 Tukang Tambah Links to this post
Okey ini adalah keadaan semasa
Selamat di operate sebelah kanan
Kata pukul 2.00 ke 3.00 petang
Tapi pukul 6.00 petang baru stat
6.30 petang setel!

 

Sebelum kerja2 menarah dilakukan
Doktor Lui sempat terangkan kaedah pembuangan selaput tu
Sini Mamma lukis kan bentuk mata rectangle tuk korang biar lagi jelas
Asyik bentuk mata aje mesti bulat, tak paham lah! kekeke
Malam2 tadek kerja ni kena rajin kan
Sampai hospital pun kelek laptop lagi! huh!!!
Doktor kata, bayang kan ini mata awak
Yang kaler bintang2 oren A tu selaput kamu
Kita akan gunting selaput kamu tu
*Seriyes weh, masa ni dia gunting bunyi krap krap krap macam gunting kain!! ngeee

Lepas tu saya akan gunting bahagian sel mata kat atas yang tanda B coklat tu
Pastu tampal kat bahagian A semula lepas tu akan dijahit
Sel mata yang tanda B tu akan tumbuh yang baru la

Lepas Dr. Lui terangkan, terus masuk bilik kecit dia
Tak masuk bilik bedah yang besar pun

Masuk je Mamma ketar satu badan
Dari mata bawak ke gigi, turun ke badan sampai ke kaki
Sejuk satu badan!
Kejung semua bende!

Mula tu dia bius tepi mata
Lepas tu....
Mamma dapat rasa dia gunting
Mamma dapat rasa dia burn tempat dia buang selaput tu dengan elektrik!
Agaknya masa ni dia nak kasi kemas macam kelim kain tepi baju tu!

Pastu Mamma nampak darah2 lagi atas mata ni
Rasa macam dia buat atas cermin
Dan cermin tu pulak dia letak atas mata Mamma
Dengan maksud lain, satu lapisan jernih atas mata ni

Pastu pulak lepas Dr. Lui gunting buang yang siap bunyi krap krap krap tu
Dia gunting Sel yang ok nak kasi tampal kat yang dah kena buang tadi
Pastu siap jahit 7 jahitan tepi2 sel tu
Ala-ala sembat2 baju kurung korang la
Tapi rasa macam buat mata lalat pun ye!

Pastu siap semua gunting menggunting
Sembat menyembat bagai tu
Mata Mamma siap dalam 1/2 jam saja
Masa buat tak sakit tapi ngilu la dengar semua benda kan
Pastu siap tayang2 benda2 tajam depan mata tu
Nama pun buat pembedahan mata kan!

Mamma pulak dah nak kancing gigi rasanya duk menahan kacip gigi
Tangan pulak duk kiam je
Rasa nak tersembul urat lengan Mamma genggam!
Kaki pulak rasa nak kejang je duk bersatu semua!

Lepas 1/2 jam siap baru timbul rasa sakit dalam mata
Mak datuk! sakit weh
Rasa tajam2 benangnya,rasa senak2 bagai

Sekarang ni mata tadi dah ditutup kapas putih
Esok dah boleh buka yang ni
Sebelah kiri punya buat lusa pulak
Kalau buat dua belah boleh je tadi
Tapi Mamma la pulak susah nak gerak kalau dua2 dah balut kan!

Tadi Kimi datang dengan Papa pukul 9.00 malam
Terperanjat dia tengok
Terus macam2 janji tanak nakal la apa la
Tapi Ai tau, itu semua janji2 kosong!
Skang dia dah balik, sunyi pulak

INGATAN DARI BLOG ANAK-ANAKKU

Hati Mamma at Wednesday, December 29, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
Weh dapat hadiah!
Dari tuan blog Anak-anakku

Comel hadiahnya
Dapat bungkusan kecik
Masa balik dari mengadakan bengkel hari tu pada 21 Dis 2010
Thanyu Fren!


Sempena follower bertuah beliau
Isi bungkusan adalah kotak kecik
Dapat la Ai letak kerongsang yang senangtiasa beterabur tu
Siap ada tulis tulis nama MAMMA lagi ")
tq tq tq :))


Pandangan dari sudut atas
Lawo dan kiut!



Dalam kotak kecik tu siap ada Homemade Choc lagi!
Kimi suka suka suka!
Syendap!!!

Terima kasih sekali lagi
Kompom Ai akan selalu terjah blog Yu!
Tapi tidak sekarang!
Masa tak mengizinkan memandangkan Ai tengah admit di MMC

SIAP SEDIA!

Hati Mamma at Wednesday, December 29, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Sekarang sudah berada di MMC
Tengah tunggu kerani siapkan apa ntah!
Kompom pukul 2.30-3.00 ptg mata kena teroka!


Makin gerun gak ni!
Harap akan jadi cool Mamma dalam bilik tu nanti ")

Pastu harap2 lepas operation tu nanti
Jadi macam ni ")


Merenung langit nan biru
Dengan mata yang biru! ;p

Tuesday, December 28, 2010

SIARAN TERTUNDA!

Hati Mamma at Tuesday, December 28, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Semalam kan dh kabo semalam
Mengikut jadual Doktor
Pem
buangan bayi eh pulak
Pem
buangan selaput mata Mamma akan diadakan hari ini
Tapi pagi tadi dapat call emergency dari kerani Doktor Lui
Menyatakan pem
bedahan hari ini tidak dapat dilakukan
Tidak dapat ye hadik hadik tidak dapat

Masa dia call, Mamma dah on the way ke MMC dah
Eiii rasa nak lempang tau
Tapi okey la se
bab takut gak rasanya
Jadinya akan diinform kemudian
Pem
batalan diatas beberapa sebab yang Ai tanak amik tau!

Sekarang tengah lepak kat rumah
Kimi tak pergi amik lagi kat rumah Cik Misa nun
Malas nak bergerak mendumn mendung ni
Lepak layan jiwa
bujang dulu la sementara Papa kerja ekekeke

Kepada yang ucap selamat
Terima kasih daun keladi diatas ingatan tulus mulus korang yang mendoakan
Semalam dah beriya iya beno dah rasanya announce kat blog kakaka
Sayang korang kat Ai yang kudus ni kan ;p

Monday, December 27, 2010

BILA ANAK MATA DAH TAK SESUAI

Hati Mamma at Monday, December 27, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Itu lah kan
Tajuk mengerikan hehehehe
Kalu dah tak sesuai camne????

Okey okey
Jangan le marah sayang huhu
Meh nak kabo sikit ni

Jumahat lepas pergi Mahkota Medical Centre (MMC)
Untuk check mata yang asyik gatal
Dah dekat 2 bulan kot mata Mamma asyik menggatal je
Tangan pulak nak menggenyeh aje

Lepas Doktor check bagai
Siap kena teka lagu eh apa pulak lagu
Teka yang hurup E terbalik semua tu la
Penglihatan sangat bagus kata kerani doktor tu

Tapi Mamma kena jugak menjalani pembedahan mata
Uiks jangan terkejut hehe

Kalau jadi Mamma admit esok
Maka saya rakyat Malaysia eh
Makanya Mamma akan MC la esok sampai bila tatau la

Meh tengok anak mata yang kaler coklat gelap ni
Ada apa yang tak kena



Nanti2 la Ai ulas lebih lanjut pasal pembedahan ni
Ada gak tanya doktor kenapa asyik gatal je
Takut la berkait dengan resdung Mamma ni
Sampai semua mata, tekak dan telinga gatal
Sampai merah2 muka tahan gatal
Sejak tu duk menggatal la seluruh anggota deria kat muka

Tapi doktor kata tidak
Ni semua mendasing yang duk dalam mata Mamma la ni puncanya
Jadi esok Ai dah kena operate
Kalau dah operate tu, boleh la request tukar kaler anak mata sekali kan
Agak kaler biru cantik tak?
Barulah sentiasa boleh menggunakan motto
U LUK BLU!! ;p

Tapi apa2 hal
Mana yang nak datang melawat sila la ye
*Ni suruh ni ;p

Jangan lupa bawak jambangan bunga sekali
Sebab Ai dah sediakan pasu kosong kekekeke
Dari elok2 korang doa supaya Mamma selamat
Terus tak jadi doa kan? hehehhe

Tak pe la, doa2 la jugak kan
Gurau2 jangan amik hati yerk

MAMMA MENGAKU AJELAH NAK!

Hati Mamma at Monday, December 27, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Orang dah nak buka sekolah
Menjajau jajau jugak Mamma ni
Apanya, sebulan lebih anak bujang Mamma bersukaria
Tanpa memegang sehelai kertas pun

Menjajau bukan pasal beg ke baju sekolah
Menjajau takut apa yang Kimi hadap setahun hari tu
Hilang begitu saja dalam sebulan!

a b c dah lintang pukang
Masa buat testing2 hari tu
Urut dada dengau dia baca a b c

Sekali malam minggu hari tu
Dalam kereta on the way nak ke Cosway
*manjang cosway ork??? hehe

Saja la test power bujang teruna tu

Kimi Kimi
Car tu apa?

Kerete!

Mmm, tree tu apa?

Pokok!

Aeroplane?

Kapal Terbang!

Leaf?

Daun!

Sekali masa tengah drive, terpandang bulan yang cantik
Tak perasan pulak penuh ke tidak

Mmmm, Moon tu apa?

Cantik!

Hahahaahhaa
Mana ada! Moon tu apa?

Cantik!

Adeh, mana lak cantik, Moon tu bulan
*sebab biasanya kalau nampak Moon,
Mamma cakap, tu tengok! moon cantik la...
Tu pasal dia kata cantik kekeke


Okay, sand tu apa?

Pasir!

House?

Rumah!
*okey, rasa lega sket la
Takde lah bengap sangat


Tiba-tiba Kimi pulak tanya Mamma yang tengah sedap soal dia

Mamma, Mamma
Fan tu apa?

Hah?? Fan?
Apa tu???
*dalam hati, dia ni pelat ke salah sebut ke apa?
Mamma pulak teringat kat Fanclub, tapi mana dia pernah dengar lagi word tu

Mamma haram tak teringat pun yang ianya adalah....

KIPAS la Mamma
huh, apa la Mamma ni

Sekali Mamma dengan rasa rendah hati sampai tahap lantai menyatakan

YELAH, KIPAS!!!!!!
MAMMA NI VODOH VETUL LAH!
*ngaku je la kan

Monday, December 20, 2010

NYAH!

Hati Mamma at Monday, December 20, 2010 3 Tukang Tambah Links to this post
wo wooo wooooo wooooooo
Tajuk sangat mensaspenkan
Mari speku ramai2 kekeke

Dah habis speku ke belum???
Ok dah speku meh nak cakap ni kat mata korang
*ye la, dah mata korang yang duk eja satu2 apa yang aku taip ni ;p

Aku bukan suruh korang nyah!
Ni nak bagitau
Aku akan nyah dari dunia blogging

Wattt????
Jangan jangan jagannnn korang kata?????
Korang mesti rindu kat aku?????
Korang akan saral sebab aku nyah dari dunia blogging?????
Korang akan hilang mood blogging jugak kalau aku takdek?????
Korang akan stop blongging jugak kalau aku nyah??????????????????
*sila la tampar aku 80 kali supaya aku sedar cepat2!!!!! ;p
kah kah kah kah kah
*watdehelll korang kata kekeke tak pun go to helll!!!! kekeke

Okey okey okey
Aku bukan nak nyah dari blogging ni terus
Aku pun tak sanggup nak tengok korang meroyan sebab aku takdek kat dunia blogging ni
*baik tak aku???? x sanggup tengok korang derita ;p. yang ni sila la tampar lagi lebih dr yang atas.

Selama beberapa hari ni saja la aku nyah pon
*korang sila mengeluh lega ka ka ka
Kerana tuntutan kerja cewahh!!!
Aku kena keluar untuk handle beberapa program
Jadi waktu tidak mengizinkan untuk aku update blog memandangkan musim bz telah tiba
Nampak sangat kebizian aku bermusim hehehe ;p

Ni ni ni
Aku ada pesanan khas untuk korang2 ni
Jadi baca dengan teliti
bismillahirrahmahnirrahim...
Kepada sesiap yang datang secara mengejut atau memang dirancang ke blog ni Teruskan usaha murni anda meng'up'kan trafik kat blog ni Untuk pembaca, pelawat tegar teruskan datang hari2 Untuk silent reader, sila teruskan membaca secara sunyi kekeke Tapi kalau boleh tampilkan wajahmu yang sebenarnya! ekeke Pada yang folo, tenkiu, nanti kompom aku folo balik blog kamu
Mana yang tag aku, kompom aku tag korang balik Eh!!! kompom aku buat tag kamu hahaha cayok cayokkk cayokkkk!!!! Aku tetap sokong usaha kamu hahahaha

hah apa????
Apa??? rindu aku????
Aduu cane nak buat ni??????
*ekekeke tak habis2 nak kena tampar aku ni kan??? ;p

Okey aku kasi gambar ni untuk pengobat rindu korang
Latesstt pic gitu
Nak sambut krismas lagi muahahha

*korang jangan mandrem gambar aku tau ;p

Dah hilang rindu tu
Jadi aku nyah dulu ek
tata

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai la blog aku antara nampak
Esok jangan rindu rinduan

ok la cau heh
Kenang aku dalam doa mu ;p

Friday, December 17, 2010

ADEHH HAKIMI

Hati Mamma at Friday, December 17, 2010 5 Tukang Tambah Links to this post
Mana tak mengadeh Mamma ni kat Si bujang Teruna sorang nuh
Sejak cuti-cuti sekolah ni
Sikap nak pegang buku jauh sekali
*Nampak sangat menurun perangai aku ork huhu

Hari tu Mamma saja2 la suruh baca kan a b c
Sekali tunggang terbalik ko perghhhh
Ai dah risau tau

Sekali Mamma cakap la
Sudahhh.. a b c dah tak pandai
Kalau macam ni tak payah pergi sekolah la

Pastu dia melalak lalak la kata nak pergi sekolah
Suka lah Ai, ni psiko je ni.. hehehe
Kan dia rasa lama sangat tak pergi sekolah
Naik sekolah nanti dia semangat la
*punya sebulan aku psiko dia, hari2 duk sebut tak payah sekolah lagi ;p

strategi kena main kan??? kekeke

Pastu time2 cuti sekolah ni pulak
Ada tabiat lain pulak Si Kimi ni
Tido lambat toksah citer la
Selagi aku tak pejam, selagi tu la duk layan kartun
Ai pulak biasa la, layan poker sampai 2 pagi, tegak je nyawa ;p
Nak masuk tidor je, Mamma baru layang nak lelap
Tiba2

Mamma, Kimi lapar
Tak payah la, lewat dah ni.
Kimi tido dulu, bangun nanti kita makan la


Kimi lapar, sian Kimi tak makan lagi

Tido lah!!!!!


Start menangis huwa huwaa huwaaa tengah2 malam buta

Sambil mendengus2 Mamma bangun
Tarik peti ais, kasi kek makan

Sekali tak pe, kalu dah selalu???
Mamma bukan zalim tanak kasi makan
Cuma tanak biasa dia makan mende2 macam tu tengah2 malam
Roti2 pulak tak ada time dia mintak makan tu
Yang ada kek dan makanan2 yang tidak cihat cewahhh ko ila!!!!

Macam malam tadi
Dia tido pukul 8, kitorang enjoy la tengok movie kat astro ria
Cerita habis pukul 12.00 malam
Sekali 20 minit cerita nak habis
Dia bangun layan cerita tu sama
Dah habis cerita dia kata nak makan
Adusshhhh
Dah biasa agaknya Kimi ni makan lewat malan

Mamma suapkan jugak makan nasi
Habis la sesenduk nasi tu aisshhh

Terus masuk tido
Mamma siap makan ubat gatal mata lagi
Ntah kenapa 2-3 minggu ni mata gatal2 je
Rasa resdung tu

Mamma baru je nak layang
Dia pulak tak boleh tido kan
Ajak borak
Mamma baru je nak layan
Nak minum air pulak
Rasanya nak je mengaumm time tu
Sekali terdengar suara halus

Sabar weh! malam2 ni kalau kentut pun orang sebelah dengar
Apatah lagi ko tengking2 Kimi tu
Pastu hati Kimi kena jaga jugak tau walaupun dia kecit lagi
Sabar ek sabar tau syhhhhh


Tak jadi la mengaum
Sebaliknya

Kimi tido ye sayang
Mamma nak kerja esok
Kalau Kimi tanak tido, jangan kacau Mamma
Kimi cakap sorang2 yerk
Sian Mamma dengan Papa esok nak kerja
Kimi baik kan


Terus padam
Mamma tak tau Kimi tido pukul berapa ntah!
:)

Tuesday, December 14, 2010

SET PENJAGAAN TERBARU

Hati Mamma at Tuesday, December 14, 2010 5 Tukang Tambah Links to this post
Tak ada maknanya eskeytu, lenkom ke apa ke kan
Ni dari jenis murahan je
Yang lantai2 punya brand kekekeke

Ini produk Bioglo
Biasa la, aku kan duta Cosway
Jadi beli dari sini la

Dah seminggu pakai ni
Sebelum2 ni pakai yang cap dari Watson macam Nivea, Maybelline etc
Tapi aku rasa cam kurang la sebab berminyak sangat
Tiap kali nak solat kena basuh muka
Sampai satu tahap
Pergi kerja sapu bedak bayi je kekeke

Mamma suka produk ni bukan sebab dia baru beli no no no
Sebab pelembap dia ni berasaskan air
Pakai je kering je rasa kat muka
Tak berminyak langsung
Tambah2 lagi, tak suka sangat make up over2
Takat muka pucat aje la duk tayang hari2 keke

Meh nak kenalkan sket
Dari kiri tu minyak rambut
Pakai sebesar putik kapas je rambut dah nampak basah je

Lepas tu, mangkuk putih tu Aquavit
Itu la pelembap yang Mamma duk canang berasaskan air tu
Pergi kerja pakai ni je skang ni, pastu lapis je dengan bedak bayi ;p

Lepas tu yang mangkuk merah tu
Rose Essence Sleeping Mask
Pakai ni muka tak la kejung macam mask2 lain
Pakai sebagai pelembap je, esok basuh la
Suka sebab tekstur dia ringan dan kulit still boleh bernafas ")
Masa mula2 pakai ni, muka Mamma dah kemarau sangat
Kulit dah kering sangat sebab dah lama tak pakai pelembap
Alasan tak pakai macam atas tadi la, berminyak!
Pakai satu malam je, kulit yang kering sekitar bibir tu hilang terus!
Macam amazing gitu kan aauuuwww ;p
Terus je memakainya ye hadik2

Yang botl merah pulak
Itu Shaping Gel
Dia panas
Suka pakai ni, saja
Lepas sapu tu, pakai girdle

Yang botol putih tu pembersih
Rasa dia okay2 je la sebagai penambah selera aje hehe

Yang botol hitam tu
Itu Mask betul la
Pakai satu muka sampai muka kejung
pastu tarik
Paling best, masa tarik tu dia tak pecah macam mask lain
Dia jadi sekeping tanpa koyak2 macam mask lain

Pendek kata semua suka produk ni
Kalau korang datang offer eskeytu pun tanak dah
Tak apa la murah pun, janji Ai suka!

*tujuan ai promot2 produk ni apa kess?? bukan Cosway kasi persen pon kan???



Monday, December 13, 2010

6 TAHUN SUDAH BERLALU

Hati Mamma at Monday, December 13, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Sila pejam mata
Kusyuk baca ayat2 dibawah
Niat sedekah untuk orang2 yang dikasihi yang telah menghadap Ilahi


Hari ini adalah 7 Muharram 1432H
Genap la 6 tahun Ayah menghadap Ilahi
Sungguh rindu terhadap Ayah
Sekejapnya waktu berlalu

7 Muharram 1432 bersamaan 29 Februari 2004
Tarikh yang cuma hadir 4 tahun sekali

Tiada lagi peluk cium dari Ayah
Tiada lagi gelak ketawa kami bersama
Tiada lagi geselan misai-janggut tajam dari dagu ayah
Tiada lagi cerita2 nakal ketika Ayah kecil didengarkan pada aku
Tiada lagi kemesraan itu
Tiada dan aku merinduinya

Ya, kami sangat rapat
Dan aku pula anak manja Ayah
Salah sorang dari anak emasnya
Apa yang aku minta, pasti akan tertunai ")
Tapi sekarang tiada lagi
Tiada dan aku mengharapkannya

Ayah, Kak Ila tak pernah melupakan Ayah
Setiap hari dan detik
Sampai termimpi-mimpi
Kalau Kak Ila tak period
InsyaALlah 5 buah Al-fatihah akan memenuhi bakul Ayah setiap hari
Itu saja yang Kak Ila mampu untuk mengembirakan Ayah disana

Ayah tahu tak, hari ni hari lahir Mak
Jatuh pada hari pemergian Ayah
Kak Ila dah suruh Mak buat kenduri kat Kampung
Walaupun Kak Ila tak dapat bersama Mak
Semoga kenduri itu mendapat ganjarannya
Dan Kak Ila sedekah kan untuk Ayah di sana
Itu je yang mampu Kak Ila bekalkan untuk Ayah di sana

Semoga Ayah tenang disana
Disamping orang -orang yang beriman
Dan semoga segala kekhilafan ayah diampunkanNya
Amin

SELAMAT HARI LAHIR MAK

Hati Mamma at Monday, December 13, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Allah selamatkan kamu
Allah selamakan kamuuuuu
Allah selamatkan kamuuuuuuuu
Allah selamatkan kamuuuuuuuuuuu

Selamat hari lahir Mak
Sayang mak sangat-sangat
Tak ada Mak yang sebaik Mak!
Mak, Kak Ila tak dapat nak balik
Harap2 Mak dapat buat kenduri kesyukuran dengan duit yang Kak Ila kirim tu
Itu hadian dari Kak Ila tahun ini
Harap2 Mak suka

Semoga Mak dikurniakan umur yang panjang
Dan sentiasa sihat

Ini mak saya
Muda lagi kan????

Mak saya baik tau
Saya tuh! ngeeee

AWARD BERGANDA ; 2 IN 1

Hati Mamma at Monday, December 13, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Pheeeewwiitttt
Lawo seh Award ni
Sungguh soft gitu

Ini Award dari Nida
Dia kasi 2 terus award ni kat Ai ;p
Pakej 2 in 1 kekdahnya

Ini Award untuk follower dia
Juga Mamma dedikasikan kepada follower Mamma jugak
Sila ye follower Mamma amik award ni
Nak list kat sini tak larat pulak, banyok!!!!

Kalau dah dapat Award, mesti dapat banyak soklan kan??
Meh layan pengeras Nida ni kekeke
* ko ingat senang ke org nak kasi award tak tanya banyok2???



1. Apakah yang ada rasa apabila ramai follower
Ramai ke???? boleh tahan je kot...rasa masin eh salah
Rasa suka jugak, paling la
ntai2 pun dorang boleh terima cara penulisan merapu Ai ni

2. Pendapat Tentang Award Diatas
Lembut sangat
Selembut hati Ai kekeke

3.Apakah yg anda akan buat untuk mempunyai ramai Follower ?
Nak ramaikan follower??? hurmmm
Tak
buat pape pun..dorang rasa suka dorang join


4. Sila upload gambar award follower kamu.
baik!!!


Okey
Ini award ke-2 nya
Meh layan pengeras soklan2 nya ;p
Anyway tenkiu sebab dia special untuk aku hehehe
Makanan fevret korang ape?
Semua masakan yang aku masak sendiri
Muahahaha kejam tak???
menangis la macik2 kedai se
bab aku tak beli kat kedai depa kekeke

Sape yg korang sayang?
Tentunya lah Pencipta aku!
Laki tak sayang ke??? eh sayang..sapa tak sayang laki oiiii

Okey aku nak Tag minah2 kat
bawah ni :-
Nurul
Sihin *hrp2 aku igt nama ko
Yong

Thursday, December 9, 2010

GIVEAWAY DARI IMAN'S UMI

Hati Mamma at Thursday, December 09, 2010 3 Tukang Tambah Links to this post
Thanks Nurul kasi Ai Giveaway ni
Lama dah dok buat mende2 cenggini hehe

Jom layan syarat dorang ni ;p


Syarat2 GA ini..

1 ~ sape2 bley join GA ini x kira murid2, cikgu2, belia2, mak2 budak, bapak2 budak, atok nenek pom boleh janji MANUSIA..tetapi harus beralamat di Malaysia....
Ye, saya manusia dan beralamat di Melaka
Kalau menang, jgn lupa mintak alamat Ai tau
;p

2 ~ Follow blog MAMA ADAM dan blog LADY_DYLA
sudah

3 ~ buat en3 ringkas tentang GA ini..kemudian tinggalkan link komen en3 ini beserta id follower....
Ai tak sekolah lagi la huwaa huawaa tapi takpe
Ai wakilkan untuk si bujang teruna untuk menjoinkan diri dalam ga ini ;p
Dan bagi menyokong sahabat blogger penganjur kita ni hehehe..

4 ~ Tempek banner ini kat sidebar blog beserta link..
baik

5 ~ Tag 2 orang je...pastikan mereka tahu ye...

31 DIS 2010, 11.59pm...
tarikh tutup

7 : hadiah serpisee masih dalam perbicangan...ngeee... jom join..happy holiday ...happy ber GA

ENTRY KHAS : RESEPI NASI TOMATO UNTUK DIY

Hati Mamma at Thursday, December 09, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Sorry sangat2 Diy sebab lambat nak up resepi ni
Tapi dah up ni, jangan lupa buat tau
Tak buat sekeh pala kekkeke

NASI TOMATO
  • 2 cawan beras basmati/ beras biasa
  • 2 cawan air *kalau beras biasa lebih sket kan..pandai2 la agak
  • 1/2 cawan susu
  • 3 sudu puri tomato *kalau tak ada puri, boleh guna sos tomato
  • 1 helai daun pandan
  • sedikit garam
bahan tumis
  • 1 sudu mentega
  • 1 1/2 minyak sapi
  • 2 cm kulit kayu manis
  • 2 kuntum bunga lawang
  • 3 biji buah pelaga
  • 1/2 bawang besar dimayang

Hiasan
  • Bawang goreng

Cara-cara

  1. Cuci beras. Toskan
  2. Panaskan mentega dan minyak sapi. Tumiskan bahan-bahan tumis sehingga naik bau
  3. Masukkan puri/sos tomato sekejap, masukkan susu.
  4. Kemudian masukkan air, garam dan daun pandan.
  5. Akhir sekali masukkan beras dan tanak macam biasa.
  6. Hias dengan bawang gorengsetelah masak
** p/s : Nasi Tomato sedap di makan dengan gulai, rendang dan masak merah.

Harap2 dapat membantu Diy dalam menyediakan Nasi Tomato ni. Dah siap jangan lupa hantar sini kekeke

Wednesday, December 8, 2010

JOGGING-JOGGING PUSING TAMAN

Hati Mamma at Wednesday, December 08, 2010 8 Tukang Tambah Links to this post
Lama sangat tak bercerita pasal diri sendiri
Mamma dah start jogging balik
Sejak setahun dah tinggal kerajinan berjogging
Sejak 2 - 3 bulan ni dah start balik

Kalau dulu jogging
belakang dapur je
Maklom la jogging sorang2 kan
Malu la ai nak terkinja2 depan rumah orang kekeke
Tapi sekarang dah berdua
Dengan jiran
belakang rumah pulak
Itu yang langkah panjang sikit pusing taman
Tak la malu sangat kan dah ada fren nak jogging

Hari bekerja pun Mamma taram jogging jugak
Walau pada mulanya setakat jalan2 pusing taman
Mau cecah dekat sejam gak pusing2 tu
*mana tak sejam, campo2 gossip tak sedar sejam ahahahaha

Janji peluh keluar
Pastu gegas
balik rumah sedia sarapan untuk diorang
Tapi sejak Kimi cuti sekolah se
bulan ni
Sarapan macam kurang sikit
Makan ala kadar saja

Kurang la sikit sakit yang macam hari tu
Sikit2 nak sakit, selsema, sakit
badan la, lesu la
Lepas jogging ni rasa semua tu kurang la sikit

Satu yang paling
best sikit
Sikit je la kot
Berat
badan sudah menten
Walaupun makan tak menten!!!! hahahaha

MAAL HIJRAH

Hati Mamma at Wednesday, December 08, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
Ucapan ni khas untuk korang yang tersayang ")
Para-pari
blogger sekian alam

Sama-sama la kita berhijrah ke arah kebaikan
lalalalala

Monday, December 6, 2010

DALAM WISHLIST

Hati Mamma at Monday, December 06, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Ini adalah dalam wishlist Si Kimi
Tak hagak2 ko nak!!!!

Mengidam sejak tahun lepas lagi
Mamma je buat donno saja
Tapi rengekan dia sampai la akhir tahun ni!
Tambah saru lagi
Syamil pun ada PSP ni!

Syamil pulak salah sorang budak yang Cik Misa jaga
Hari2 duk bawah menatam ini ke rumah Cik Misa
Pastu hari2 jugak la Kimi duk rengek kat mak dia!
Ko anak tokey pam minyak boleh la weiii ;p

Hari tu masa birthday Kimi
Dah suruh buat pilihan
Samada basikal atau PSP ni la
Mamma bukan tokey minyak nak oii
Jadinya ko kena pilih
Dan rasminya Kimi pilih basikal tu

Skang ni masalah baru
Asyik duk merengek nak PaiSP ni
Kata Kimi PaiSP kekekeke


Ini kali pertama Kimi pegang PSP
Anak buah Papa punya
Terus je tangkap cintan sama ini menatam lol ;p
Gambar yang dikorek dari muzium tahun lepas haha

Ini gambar semasa
Mamma tak mampu nak sediakan ko PaiSP nak
Ko hadap je la game lappy kertu opis Mamma ni sampai lebam!!!
hahahaha

Friday, December 3, 2010

MELANCONG KE PD PULAK ")

Hati Mamma at Friday, December 03, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Kami pergi sehari selepas birthday Mamma hari tu
14 Novem
ber 2011
Lagipun saja nak
bawak Kimi
Keluar jauh sikit dari rumah tanpa shpping2!
Just relaks2 saja

Kimi orang paling excited!
Se
bab dah plan nak ke PD
Siap
beli set2 baldi bagai konon nak buat castle kat sana nanti ;p
Macam dalam Dora kata Kimi

Kitorang
bertolak pun dah lewat
Saja la keluar lewat tak la panas sangat
Dalam pukul 3.00 ptg
baru gerak

Korang jangan percaya sangat gambar kat atas tu
Senduk masukkan pasir dalam
baldi je lebih
Castle nya entah ke mana hahaha

Kimi sorang je mandi
Air pun tak la dalam
Siap golek2 'dil tul pagal hey"

Cantih dowwhhh pantai sana
Mamma lepak kat area tak ramai orang
Lagipun sepanjang datang PD, tak pernah lepak area sini
Lokasinya atas sikit dari pantai Teluk Kemang yang ramai orang tu


Model syarikat penerbangan
Gaya kena ala-ala ter
bang ;p


Cantik sangat sunset kat PD
Lawa bangett!!!
Ternyata tengah taip ni rasa nak datang lagi PD area 'ini'
*tak tau nama apa area ni ;p

Kamiorang balik dekat nak pukul 7.00 petang jugak
Tak gesa-gesa ke mana-mana
Sangat rileks dan lancar ")

Last
but not least

Harap kami kekal sampai hujung nyawa ")
*Snap by Kimi. potong kepala punya ;p

Thursday, December 2, 2010

TAK PERNAH MACAM INI

Hati Mamma at Thursday, December 02, 2010 8 Tukang Tambah Links to this post
Sumpah weh
Dia tak pernah macam ni
Kalau sebut je nak pergi shopping
Tegak je nyawa!

Kalau tak pun
Selalu sangat aje ajak Mamma pergi shopping
Dah macam perempuan pulak ko nak!
Ajak Mamma pergi shopping

"Nampak sangat ikut perangai awak!!!!"

Korang tekalah sendiri sapa pandai2 cakap Ai macam tu!!
Mencik tauuuu
Dah nama Ai jugak yang busuk
Kimi lah ni!!!!
Tak jaga air muka Mamma langsung!

Sampai shopping complex Mamma pulak yang lebih menyopping!
Kimi pulak asyik terkinja2 aje sana sini!

Hari tu Mamma sangat la pelik
Tengah sedap sorong tarik barang
Kimi boleh tido pulak
Tak pernah macam ini tau!!

Jenuh Mamma tunjal2 suruh bangun
Haram tak layan dah

Ini gambar tak tahu bila punya
Dalam 2 bulan lepas kot

Dalam sejarah ;p

*perjalanan shopping sangat suram nak!! ;p
 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting